icon

Kedy sa vám bábätko otočilo?

emakiki
22. feb 2013

Ahojte, som v 27+2tt a som zvedavá kedy sa mi malinká otočí...sono mi budú robiť v 30tt, naposledy ešte otočená nebola...Viem, že je to indivuduálne, ale kedy sa otočilo Vám?

lupape
28. feb 2013

@dianka3 pak dám vedieť. ale aj keby je kp tak mi to nevadí. ked som zvládla jeden taký pôrod tak snáď by som prezila aj ten druhy.

uhnakova
28. feb 2013

@dianka3 Veru, fakt bol akcny, ja som normalne nevedela, ci kope, ci bucha rukami, pretoze to malo rovnaku silu 🙂.

dianka3
28. feb 2013

@lupape Oki som zvedava ,ale podla mna je tvoj dole hlavickou

dianka3
28. feb 2013

@uhnakova 😀 maly boxerista :D sranda ,moj je spavejsi, a citila si kopance do rebier? ci vsade?

rainbow0508
28. feb 2013

nas prvy drobec az presne tyzden pred porodom...a to sa mi uz doktor "vyhrazal" ze zle nedobre a ze bude tazky porod a pod.

mary159
1. mar 2013

@dianka3 No môj drobec má hlavu na jednom boku a nohy na druhom boku. Ale momentálne sa stále vrtí, tak dúfam, že sa už otáča, každopádne uvidíme čo povie doktor.

mary159
1. mar 2013

@dianka3 A termín mám 4.4.2013. Jasné že dám vedieť. 🙂

dianka3
1. mar 2013

@mary159 A to ako vies ako je polozeny?Ja to viem teraz podla toho sona ze kde ma asi hlavicku a tak to vyzera ze pod mojim pravym rebrom no a nozicky dole,kedze sedi v tom tureckom sede mam taku predstavu ako to asi moze vyzerat 😅
A kedy ides na to sono?

makovv
1. mar 2013

tak po dnešnej kontrole v 28 tt je mimčo stále dole hlavičkou, dúfam, že to tak aj ostane 🙂

mary159
1. mar 2013

@dianka3 Na sono pojdem asi až vo štvrtok. Neviem dr. povedal, že si mám vybrať či prídem už v utorok alebo až vo štvrtk. ešte uvidím ako sa mi bude chcieť. 🙂

dianka3
1. mar 2013

@makovv jeeeej tak to mas super, to mne stastie nepraje a po druhy krat sa zopakuje kp a pojdem pod nôž 😢

dianka3
1. mar 2013

@mary159 Chod cim skor,cize ten utorok,ja som strasne zvedava 😅

dianka3
5. mar 2013

@ludmilaka awoj tak aj vy ste kp? aj my a uz 2 krat ☹

ludmilaka
5. mar 2013

@dianka3 Ahojko, áno, čítala som tvoj príbeh 😒 Stále sme KP, dokonca tak, že nôžkami dole, ani nie poriadne zadočkom. Ale ešte stále verím, že sa to zmení. Doktor to zatiaľ nevie posúdiť, ale povedal, že už sa tomu, že sa doteraz neotočila pripisuje význam a menšia pravdepodobnosť. Keďže sa to tebe stalo už druhýkrát, tak by tiež mali uvažovať, že sa to nezmení, aj keď verím, že áno....

kemonka
5. mar 2013

@emakiki ahoj mne sa prvé otočilo v 30tt, a druhé sa otočilo v 36 tt 🙂 tvoje ešte ma čas

zuuzika
5. mar 2013

Prvy den 37tt .

emakiki
autor
5. mar 2013

@kemonka
@zuuzika ja to zistím až 15teho, keď mi budú robiť sono...ale tá moja bambula sa asi točí stále... zakaždým kopká inde 🙂 a keď sa menej hýbe, stačí keď si pololahnem na lavý bok, tak sa začne jedovať a kope a kope.... aspoň takto viem, že je OK..., keď mi sono nerobili už dva mesiace... ☹

dianka3
5. mar 2013

@ludmilaka To vazne? Aj moj maly je nozickami dole, su 3 polohy kp tu co som citala pockaj skopirujem :

Poloha koncom panvovým sa môže líšiť podľa vodiacej (naliehajúcej časti bábätka) na:
pravý koniec panvový (zadoček je vodiacou časťou),
úplný koniec panvový (naliehajúcou časťou je zadoček a nožičky) a
koniec panvový nožičkami (neúplný) kde je vodiacou časťou jedna alebo obe nožičky).

No a ja mam tiez tu polohu kp-nozicky ani nie zadocej vraj sedi v tureckom sede 😒 koli tomu mi nariadil kontrolne sono v 35 tt ale uz neverim ze sa otoci,lebo ani malasa neotocila tak uz ani nedufam ☹ Ale nechapem moj prvy a druhy bezproblemov ,vtedy som ani nevedela ze aj ina poloha ako dole hlavickou este jestvije,brala som to tak ze kazde dieta cim je vysi tt sa otoci samo od seba. A zese mne dr vravel ze je mala pravdepodobnost ze sa 2 krat kp zopakuje tak neviem, ty mas ist tiez na kontrolne sono?

ludmilaka
6. mar 2013

@dianka3 Mám kamošky, ktorým sa otočilo deň pred pôrodom. No ale neviem.. Tiež som si nemyslela, že po tom všetkom čo som zažila, ešte aj toto ma postretne. U mojej sa to striedalo - najprv bola chrbátikom a nohy za hlavou a teraz nohami....

medvedik79
6. mar 2013

Zatial stale neotocilo 🙂 ale nic sa nedeje nahodou, treba to prijat,tak ako to je 😉

dianka3
6. mar 2013

@ludmilaka no newiem podla mna to je uz o stasti bud sa otoci alebo nie je to ako vyhra v loterii, mne sa bohuzial mala neotocila a kolkym sa neotocili 😒 kedy mas ist na kontrolne sono? 😕

ludmilaka
6. mar 2013

@dianka3 Budúci štvrtok. Chodím každé 2 t.

dianka3
7. mar 2013

@ludmilaka b tak ti spravia aj sono? myslis ze sa drobcek otoci?

dianka3
7. mar 2013

@medvedik79 to mi je luto ☹ a co budes mat?

ludmilaka
7. mar 2013

@dianka3 Sono mi robí každé 2 týždne, takže určite mi urobí aj teraz. Neviem, či sa otočí. Ono, bábo vraj vie prečo sa nechce otočiť, buď krátka šnúra, málo miesta, anatomické zmeny panvy...všeličo. Ide mi hlavne o to, aby ma nenútili potom rodiť normálne, aby jej neublížili....Zatiaľ kope na rovnakých miestach, takže pochybujem, že sa otočila.

medvedik79
7. mar 2013

@dianka3 to je v pohode,mne to vobec nevadi,presne ako pise ludmilaka, malinka vie preco tak je 🙂 takze babiku 😅.
Hlavne aby bola zdrava a mala vsetko co potrebuje

dianka3
7. mar 2013

@ludmilaka Tak to je dobre ze ti robia sono na kazdej poradni mne nie, ☹ ale stale aj ja citim kopanceky dole a po boku cize sa mi tiez neotocil 😒 No nikedy to sa len babu nechce, sak mne sa mala neotocila a pritom bola malinka 2 540g vela plodovej vody a snura bola normalna ,ziadne omotanie ani nic take ani nebola kratka, proste jej ta poloha tak vyhovovala a preto si sedela tak na dupe jak žaba na prameni 😀 ja si skor myslim ze niekedy sa im proste nechce, ze je im v tej polohe proste dobre. Zase ja tuzim velmi rodit normalne,ale tiez mam obavy ak by sa nieco zle vyskitlo tak budem na vine ja no a sekcia je tiez pre mna nebezpecna kedze ja mam trombozu a samote uspanie moze spobyt emboliu, cize ani tak ani tak 😒

ludmilaka
7. mar 2013

@dianka3 Fuuu, tak to nemáš ružové...ja mám zase zúžený medzistavcový priestor akurát dole, takže si tiež neviem predstaviť jak by ma napichali. Sono mi musia robiť stále, lebo som mala mimomaternicové pri ktorom som prišla o vajcovod a potom som raz v 9tt potratila.

dianka3
7. mar 2013

@ludmilaka no veru, ja si totiz pri kazdom tehoenstve uz od zaciatku musim pichat injekcie na riedenie krvi, bohuzial mi prisli nato az neskoro a koli tomu som prisla o dva babiky jeden potrat bol v 19tt a druhy v 9tt ☹ Teraz ked mi robili tu sekci tak mi znami lekar pozrel do papirov a vydel tam zaznam ze som im pocas sekcie troska tachikardiovala ,ale len na chvilocku a ked som sa ho opytala preco mi to nikto nepovedal ,veaj ze naco ma strasit,ale to mi povedal znami dr,normalny by nepovedal nic. A preto sa bojim sekcie ale zase neviem ako by som dopapadla keby som mala ist rodit dupkov,aby nahodou neposkodili malickeho ☹
To mi je luto co sa ti stalo ☹ nemas to veru lahke,ale ked ze zatial vsetko oki je dobre nie? 😅

ludmilaka
7. mar 2013

@dianka3 ALE KEĎ Súchlapci KP, tak ich vždy rodia sekciou, nie? Aby im vajká nepoškodili.