Kedy sa vám bábätko otočilo?
Ahojte, som v 27+2tt a som zvedavá kedy sa mi malinká otočí...sono mi budú robiť v 30tt, naposledy ešte otočená nebola...Viem, že je to indivuduálne, ale kedy sa otočilo Vám?
mne sa ani neotočil.. až do konca bol riťkou dole..
Mne sa najmladsia otocila az 5 dni pred porodom. Kedze som ju prenasala tak to bolo az po termine 🙂
včera mi lekár povedal, že babatka sa otacaju po 34tt....nasa mala je stale otocena ritkou-..
@emakiki Tak my sme mali v 30tt 1900 gramov 🙂 🙂 🙂 ano, ano, aj doktor vravel, ze velike babo to bude...
A to si lepsia ako ja... pretoze ja z tej knizky neviem vycitat nic 🙂 ale BPD sme mali 8,5, TAD = 28,1 a FL 5,9...
Neviem ci su to tie iste miery, ktore si uviedla aj ty 🙂 ale mozno ma poucis 🙂
BPD je hlavicka...(vzdialenost medzi temennymi kostami) tu ste mali 8,5cm...,FL je nozicka... 5,9 cm...a to ste teda oproti nam o dost vacsi...HC je obvod hlavicky...my mame 267mm a bruska AC mame 257mm... ale urcite to nie je na 100% meranie.. to je len približné...
pardon FL je dlzka stehennej kosti nie chodidlo 🙂
ja som bola vcera na 3D som 30tt a babo je otocene dole hlavou 😉
naša drobuľa v 29 týždni🙂
Maličký je už otočený od 28 týždňa.
nas sa otocil v 29.tt, ale je to momentalna poloha. Este sa vraj bude otacat. 😕
U nas to bol cca 26 tyzden a uz zostal otoceny 🙂
mne tiez skoro..od 28tt...mozno nahoda..ale vzdy uz mi pisal..dole hlavickou..po 34tt uz definitivne dole hlavickou
Ahooooj ,ja somv 32. tyždni a moje malé chlapiatko je už otočené ....:D
kED SOM čAKALA DCéRKU TAK SA OTOčILA V 38. TýžDNI ... NEBOJSA DOPADNE TO DOBRE A BABETKO SA OTOčI .... :d
ja som v 32 tt a moja mala sa este neotocila stale, tak neviem ako ideme rodit ci to nebude na cisarsky stale sa riadne hybe kope takze to asi znamena ze sa este stale neotocila......... 😝
moj maly bol v 30tt dolu hlavou..tak som sa potešila a doky mi povedal..že netešte sa do 36tt sa ešte otača ako sa mu chce...tak ale dufam že tak zostane
mne je otocena uz cca 23-24 tt
Aj moje malicke si v brusku robi, co chce.. V 32.tt bolo otocene KP (ritkou dole), o 4 tyzdne, teda v 36.tt bolo otocene hlavickou dole, rovnako ako aj v 37.tt. To pretocenie som aj citila, pretoze raz vecer sa neskutocne hybal a potom som zacala citit kopkanie pod rebrami a v podbrusku sa mi uplne uvolnil tlak... No a o tyzden neskor, teda v 38.tt zase ritkou dole - a aj doktor krutil hlavou, ze sa to casto nestava... A to pretocenie som vobec ani nepostrehla, skor naopak, maly je stale aktivny a vynimocne bol cely tyzden uplne vzorny a ani velmi nekopkal.. Len som mala neskutocne tlaky na mocovy mechur a si myslela, ze mam zapal - ale vsetko v poriadku a to sa tam malicke bolestivo zapieralo 🙂 No a este v ten den vecer pohyby ako hrom - som si myslela, ze sa aj pretocilo, ale pod rebrami stale nic necitim a babatko kope v okoli pupka a smerom dole a niekedy je az tak, ze nemozem ani sediet (sadnut si do auto - to je niekedy uplny masaker 😀 a ak ma niekto vidi, ako si sadam, asi sa aj zasmeje 🙂 ), skrcit sa a nic nemozem zodvihnut zo zeme 😉 A to som teraz taka tarbava, ze mi z ruk vypadne snad vsetko 😀 ... Tak som sama zvedava, aku polohu vlastne mame 🙂 Ale rozhodne, ak sa neotoci hlavickou dole, chcem rodit SC. Aj ked ma primar presviedcal, ze babo je malicke a ze by som mozno zvladla aj prirodzene - neprichadza do uvahy.. Nehovoriac, ked mi popisal, ako sa postupuje - ze sa nedoporucuje porod urychlovat, nechat mu volny priebeh, je idealne, ak voda odtecie pred samotnym porodenim a este aj potom hrozi mnozstvo komplikacii - od vyklbenych noziciek, cez omotanie pupocnej snury okolo babatka, az po uviaznutie hlavicky.. A len so samotnou "banalitou" - vyklbenymi nozickami sme si pri dcerke uzili svoje - cely rok sme boli viac v nemocnici ako doma, viac ako pol roka bola v sadre a nakoniec sa aj tak nevyhla operacii.. A teraz ju chceli znova operovat, to sme zatial odmietli a je velky adept na vymenu bedroveho klbu.. A to sa rodila hlavickou - len som ju nevladala vytlacit, tak mi ju pomahali vytlacit sestricky - tym ze mi tlacili na brucho... Takze prirodzeny porod KP chlapceka s akoukolvek vahou - dakujem pekne, ale urcite to riskovat nebudem... A pytala som sa na to aj primara, ci ma moze niekto nutit rodit prirodzene, ak sa babo neotoci a on ze aj samotna rodicka ma do toho co povedat a ak si budem zelat v danej situacii SC, nikto ma nemoze nutit rodit normalne...
Takze uvidime vo stvrtok na sone 🙂
tak drzim palce... moja je stale hlavinkou dole a uz 6ty den prenasame...
Tiez drzime palce a nech vsetko dobre dopadne 🙂

30tt... Kopanceky dostavam len pod rebrami a sem tam do bokov citim.. Ale dole nikdy... Dole len hmyrenie...