icon

Kedy sa vám bábätko otočilo?

emakiki
22. feb 2013

Ahojte, som v 27+2tt a som zvedavá kedy sa mi malinká otočí...sono mi budú robiť v 30tt, naposledy ešte otočená nebola...Viem, že je to indivuduálne, ale kedy sa otočilo Vám?

sunshine5
2. apr 2013

30tt... Kopanceky dostavam len pod rebrami a sem tam do bokov citim.. Ale dole nikdy... Dole len hmyrenie...

ivana_p
2. apr 2013

mne sa ani neotočil.. až do konca bol riťkou dole..

louvre
2. apr 2013

Mne sa najmladsia otocila az 5 dni pred porodom. Kedze som ju prenasala tak to bolo az po termine 🙂

pigizu
3. apr 2013

včera mi lekár povedal, že babatka sa otacaju po 34tt....nasa mala je stale otocena ritkou-..

emakiki
autor
3. apr 2013

@sunshine5 moja sa otocila v 28tt teda aspon myslim, lebo od vtedy ju citim kopat hore a v 30tt mi to potvrdili na sone...a stale je tak...dufam, ze sa uz neotoci... 🙂

emakiki
autor
3. apr 2013

@pigizu no to je zaujimave, kedze moja je od 28tt a aj viacere tu pisali, ze sa otocilo skor...ale aj tvoja ma este casu dost...

sunshine5
3. apr 2013

@emakiki ja stale citim kopanceky predovsetkym hore.. A tym ze uz je aj dost velky, uz sa mu to podla mna ani nepodari 🙂

emakiki
autor
4. apr 2013

@sunshine5 a nie je ti to niekedy nepríjemné? ešte keď ma nožičky popri telíčku je to ok, ale keď si ich dá pri rebrá tak je to neskutočné... no dúfajme, že si to nerozmyslia... 🙂

sunshine5
4. apr 2013

@emakiki vies co niekedy je to neprijemne, ked sa tak vyduje pod rebrom... ale ja ho hned poskrabkam a on zdrhne 🙂 ale tak niekedy vie taky rychly prehmat, ze ma trhne... ale zatial bolestive to urcite nie je... 🙂

Ja si myslim, ze uz si to nerozmyslia... ake mate vy miery?

emakiki
autor
4. apr 2013

@sunshine5 v 30tt sme mali 1400g, hlavičku mala 7,1 cm, chodidlo 5,5cm viac som nevycitala z knižky... 🙂 lebo tie skratky moc nepoznam... a vy?

sunshine5
4. apr 2013

@emakiki Tak my sme mali v 30tt 1900 gramov 🙂 🙂 🙂 ano, ano, aj doktor vravel, ze velike babo to bude...
A to si lepsia ako ja... pretoze ja z tej knizky neviem vycitat nic 🙂 ale BPD sme mali 8,5, TAD = 28,1 a FL 5,9...
Neviem ci su to tie iste miery, ktore si uviedla aj ty 🙂 ale mozno ma poucis 🙂

emakiki
autor
4. apr 2013

BPD je hlavicka...(vzdialenost medzi temennymi kostami) tu ste mali 8,5cm...,FL je nozicka... 5,9 cm...a to ste teda oproti nam o dost vacsi...HC je obvod hlavicky...my mame 267mm a bruska AC mame 257mm... ale urcite to nie je na 100% meranie.. to je len približné...

emakiki
autor
4. apr 2013

pardon FL je dlzka stehennej kosti nie chodidlo 🙂

pinkneve
4. apr 2013

ja som bola vcera na 3D som 30tt a babo je otocene dole hlavou 😉

ludmila26
4. apr 2013

naša drobuľa v 29 týždni🙂

monika060
13. apr 2013

Maličký je už otočený od 28 týždňa.

azmuk
14. apr 2013

nas sa otocil v 29.tt, ale je to momentalna poloha. Este sa vraj bude otacat. 😕

emakiki
autor
14. apr 2013

@azmuk moja v 28tt a doteraz je tak... 🙂 dufam, ze tak aj ostane...

barbade
14. apr 2013

U nas to bol cca 26 tyzden a uz zostal otoceny 🙂

zuzka0605
14. apr 2013

mne tiez skoro..od 28tt...mozno nahoda..ale vzdy uz mi pisal..dole hlavickou..po 34tt uz definitivne dole hlavickou

saskahola
14. apr 2013

Ahooooj ,ja somv 32. tyždni a moje malé chlapiatko je už otočené ....:D
kED SOM čAKALA DCéRKU TAK SA OTOčILA V 38. TýžDNI ... NEBOJSA DOPADNE TO DOBRE A BABETKO SA OTOčI .... :d

renka2020
22. máj 2013

ja som v 32 tt a moja mala sa este neotocila stale, tak neviem ako ideme rodit ci to nebude na cisarsky stale sa riadne hybe kope takze to asi znamena ze sa este stale neotocila......... 😝

katy09
23. máj 2013

moj maly bol v 30tt dolu hlavou..tak som sa potešila a doky mi povedal..že netešte sa do 36tt sa ešte otača ako sa mu chce...tak ale dufam že tak zostane

emakiki
autor
24. máj 2013

@renka2020 zalezi na tom kde citis kopance, ja som od 28tt citila pod rebrami a mala bola uz otocena... takze daj na pocity...

emakiki
autor
24. máj 2013

@katy09 moja uz tak ostala od 28tt, takze neboj, snad sa uz nebude chciet otocit... drzim palce...

katy09
24. máj 2013

@emakiki dakujem..a dufam.. 🙂

aristokratka
24. máj 2013

mne je otocena uz cca 23-24 tt

kathy21
3. jún 2013

Aj moje malicke si v brusku robi, co chce.. V 32.tt bolo otocene KP (ritkou dole), o 4 tyzdne, teda v 36.tt bolo otocene hlavickou dole, rovnako ako aj v 37.tt. To pretocenie som aj citila, pretoze raz vecer sa neskutocne hybal a potom som zacala citit kopkanie pod rebrami a v podbrusku sa mi uplne uvolnil tlak... No a o tyzden neskor, teda v 38.tt zase ritkou dole - a aj doktor krutil hlavou, ze sa to casto nestava... A to pretocenie som vobec ani nepostrehla, skor naopak, maly je stale aktivny a vynimocne bol cely tyzden uplne vzorny a ani velmi nekopkal.. Len som mala neskutocne tlaky na mocovy mechur a si myslela, ze mam zapal - ale vsetko v poriadku a to sa tam malicke bolestivo zapieralo 🙂 No a este v ten den vecer pohyby ako hrom - som si myslela, ze sa aj pretocilo, ale pod rebrami stale nic necitim a babatko kope v okoli pupka a smerom dole a niekedy je az tak, ze nemozem ani sediet (sadnut si do auto - to je niekedy uplny masaker 😀 a ak ma niekto vidi, ako si sadam, asi sa aj zasmeje 🙂 ), skrcit sa a nic nemozem zodvihnut zo zeme 😉 A to som teraz taka tarbava, ze mi z ruk vypadne snad vsetko 😀 ... Tak som sama zvedava, aku polohu vlastne mame 🙂 Ale rozhodne, ak sa neotoci hlavickou dole, chcem rodit SC. Aj ked ma primar presviedcal, ze babo je malicke a ze by som mozno zvladla aj prirodzene - neprichadza do uvahy.. Nehovoriac, ked mi popisal, ako sa postupuje - ze sa nedoporucuje porod urychlovat, nechat mu volny priebeh, je idealne, ak voda odtecie pred samotnym porodenim a este aj potom hrozi mnozstvo komplikacii - od vyklbenych noziciek, cez omotanie pupocnej snury okolo babatka, az po uviaznutie hlavicky.. A len so samotnou "banalitou" - vyklbenymi nozickami sme si pri dcerke uzili svoje - cely rok sme boli viac v nemocnici ako doma, viac ako pol roka bola v sadre a nakoniec sa aj tak nevyhla operacii.. A teraz ju chceli znova operovat, to sme zatial odmietli a je velky adept na vymenu bedroveho klbu.. A to sa rodila hlavickou - len som ju nevladala vytlacit, tak mi ju pomahali vytlacit sestricky - tym ze mi tlacili na brucho... Takze prirodzeny porod KP chlapceka s akoukolvek vahou - dakujem pekne, ale urcite to riskovat nebudem... A pytala som sa na to aj primara, ci ma moze niekto nutit rodit prirodzene, ak sa babo neotoci a on ze aj samotna rodicka ma do toho co povedat a ak si budem zelat v danej situacii SC, nikto ma nemoze nutit rodit normalne...
Takze uvidime vo stvrtok na sone 🙂

emakiki
autor
4. jún 2013

tak drzim palce... moja je stale hlavinkou dole a uz 6ty den prenasame...

kathy21
5. jún 2013

Tiez drzime palce a nech vsetko dobre dopadne 🙂