Ako zvládnute 9. mesiac tehotenstva v horúčavách?
Ahojte
Začala som akurát 36tt . Doteraz ešte bolo všetko ok, išla som aj na ľahšiu turistiku, na nejaký hrad, prechádzka... No ale asi posledný týždeň a hlavne keď začali horúčavy som sa začala cítiť ako stará babka doslova. Vstávanie z gauča alebo postele je nadľudský výkon, keď si mám čupnúť tak tiež je to výkon a normálne ma bolia kolena, kríže už tiež pobolievaju do doteraz má neboleli a to počasie ktoré tu máme je na nevydržanie a nedá sa ani nič poriadne robiť ani doma lebo človeku sa z toho horúca ani nechce. Už len povysávať a umyť podlahu v celom byte mi dáva dosť zabrať, leje sa zo mňa, nevládzem to robiť, mám veľmi často chuť na sladké, väčšinou len odpočívam na gauči hoci som mala teraz taký maratón že som veľa prala a pripravovala oblečenie pre malé ale to už je hotové. Do pôrodnice sa mi treba ešte zbaliť.
Cely čas čo som tehotná som bola aktívna a zrazu sa ledva z gauča postavím 😀
Ahoj, ja sa priznám, že som ešte len v 5 mesiaci na začiatku, ale mám tak nízky tlak, že tieto dni mám dosť. Ležím a povaľujem sa, ani jesť mi nechutí. A to nemám ani veľké brucho, vyzerám len, akoby som sa lepšie najedla. A to som každý deň na prechádzke, chodila som predtým plávať, každodenne po schodoch v práci na 3. poschodie. Ale toto nedávam a cítim sa ako ty, len sa zadýcham a mám dosť 😔
Tak bohuzial
Ja som rodila koniec Jula , 8 mesiacov v nemocnici a horucavy boli nenormalne , klima ziadna . Tlak nizky od zaciatku, nemohla som stat na nohach viac ako 2minuty. Co uz
Uz len vydrzat , nic nenarobis
sucitim, rodila som 29.augusta a 25. jula.. Ten august bol masaker, hlavne to ze muz bol stale v robote a ja z domu som este pracovala do poslednej chvile... nikam som v tom teple nechodila.. no hroza.
Dalsi porod v tom 25. juli bol o chlp lepsi ale s tym, ze uz som mala dceru a aj s nou bolo treba fungovat...
Vyloz nohy, zapni klimu a relaxuj kym mozes
Nie som tehotná a nerobím čo netreba. Zbal tašku a vylož nohy a oddychuj. Podlahy nikam neutečú.
35tt a cítim sa hrozne. Našťastie mám už všetko pripravené aj zbalene do pôrodnice. Ležím na gauci pod klímou a ledva dýcham. Teplomer mi ukazuje dnes 41 stupňov. Bola som len vonku vyvesiť prádlo a potom pozbierať a mala som pocit že odpadnem.
@anonym_autor to pozname, posledny mesiac som sa citila ako slonica 😃 a cakala, kedy sa uz maly narodi.
Tieto horucavy davaju zaberat kazdemu, tehu duplom. Lez a oddychuj. Prvy je sept., vtedy boli v lete len 31C a mala som dost.
@anonym_autor a co ako? Ved nemusis v tej horucave stale zmyvat a vysavat. Prdim na to. Som v 38tt., beriem lieky na tlak, rano alebo vecer si polejem zahradu, navarim, kolko treba (a treba vela, kedze doma nas je 6 uz), nic navyse nerobim. A nachyatane ani zdaleka nemam. Tehotenstvo predsa nie su preteky, ktora je aktivnejsia az do konca...chapem syndrom hniezdenia, aj perfekcionizmus. Ten matersky duplom, velmi.dobre to poznam. Ale treba sa zamerat na svoju vlastnu pohodu, aby Ti nebolo zle proste. Snazit sa nejak si to ulahcit. Ja nechodim ani nikam k vode, som uz aj otvorena, konecne som mala negativne vytery a dufam, ze to tak uz ostane, tak na kupko radsej nejdem a vlazna sprcha to isti. Aspon mame vodovod a nie prazdnu studnu ako nasi...
A ani klimu nemame, ale byvame v dome, ktory je otoceny priecelim na SZ, takze az taky upek tam nie je, okolo 27 stupnov dnu, klimu nemame, takze von chodim len rano a vecer a vyvesit pradlo.
Ja som posledné týždne ledva prežila v Decembri. Takže všetky tehotné teraz ľutujem a majú môj obdiv. Ja by som asi len ležala v klimatizovanej izbe (samozrejme, ak by sa dalo). Držím palce.
@anonym_autor a co ako? Ved nemusis v tej horucave stale zmyvat a vysavat. Prdim na to. Som v 38tt., beriem lieky na tlak, rano alebo vecer si polejem zahradu, navarim, kolko treba (a treba vela, kedze doma nas je 6 uz), nic navyse nerobim. A nachyatane ani zdaleka nemam. Tehotenstvo predsa nie su preteky, ktora je aktivnejsia az do konca...chapem syndrom hniezdenia, aj perfekcionizmus. Ten matersky duplom, velmi.dobre to poznam. Ale treba sa zamerat na svoju vlastnu pohodu, aby Ti nebolo zle proste. Snazit sa nejak si to ulahcit. Ja nechodim ani nikam k vode, som uz aj otvorena, konecne som mala negativne vytery a dufam, ze to tak uz ostane, tak na kupko radsej nejdem a vlazna sprcha to isti. Aspon mame vodovod a nie prazdnu studnu ako nasi...
A ani klimu nemame, ale byvame v dome, ktory je otoceny priecelim na SZ, takze az taky upek tam nie je, okolo 27 stupnov dnu, klimu nemame, takze von chodim len rano a vecer a vyvesit pradlo.
@anonym_d0a8fe to bola akurát taká situácia že bolo už naozaj potrebné povysávať a zmyť podlahy lebo sme tu na byte neboli asi 2 mesiace 😀 boli sme prechodne niekde inde no a nechystám sa to upratovanie opakovať najbližšie. Aj sme rozbaľovali krabice s postieľkou , aj kočiar tak bol z toho trochu bordel tiež. Inak väčšinou teraz som už len fakt na tom gauči , mám zapnutý ventilátor a vlhký uterák pri sebe na osvieženie čo si prikladám na telo. Inak sa to nedá. A vonku ísť už ani náhodou v mojom prípade. Bola som dnes len v obchode na menší, rýchly nákup, ale tak dusno je ze sa ani dýchať nedá 🥵
Ja som posledné týždne ledva prežila v Decembri. Takže všetky tehotné teraz ľutujem a majú môj obdiv. Ja by som asi len ležala v klimatizovanej izbe (samozrejme, ak by sa dalo). Držím palce.
@martinka13 no mne sa zatiaľ dá ležať a snažim sa ochladzovat ako sa len dá 😀
Ale ved Ti nic netreba. Oddychuj, lez, nic nerob. Nespominas ziadne ine povinnosti ci zavazky. Deti ak este nemas, tak ste len dvaja, nenarobis ani neporiadok. Kde tu nieco zvladnes navarit, alebo Ti navari chlap, alebo si objednas. Turistiku, hrad a prechadzku si odpustis 🤷
Som v rovnakom tt, navyse mam doma deti vo veku 1r a 2r. Cize rodila som aj minule leto aj predminule. Som na ne sama kym je manzel v praci, takze sa nezastavim - aspon ten den ubieha rychlo. A aj vonku stale niekde chodime, ono sice je vonku na porazenie, ale nas by porazilo aj byt doma stale zavreti 😅
Ale doma mame klimu, chvalabohu sme sa tento rok pre nu rozhodli, inak by som asi umrela... Na Tvojom mieste (bez deti) by som proste nic nerobila. Nasla si chladne miesto, pracu za PC alebo citala knizky alebo pozerala serialy, uz akekolvek su Tvoje zaujmy.
Drz sa.
Tak to asi má byť! Mne v lete začala extrémne chutiť vanilková zmrzlina a mangový sorbet 🍦 Prežila som horúčavy hlavne vďaka nim, melónu a mojej chladivej deke Hevi cooling blanket ... I keď bol vonku extrémny hic, vďaka nej som spala v príjemnom chládku, bez nadbytočného potenia a konečne som sa nebudila ako uvarená vo vlastnej šťave

ja som rodila v októbri ale počas horúčav v lete predtým som to mala podobné ako ty, už len vydržať a neprepínať sily, držím palce