Kontrakcie v 34. týždni
Ahojte mamičky som.v 34tt a začalo mi fest tvrdnut brucho tak si to meriam v aplikácii. Poprosím Vás o Vas nazor. Lebo v aplikácii mi ukazuje ze mam ist lekárovi a nechcem zbytocne strašiť doma a vyvolávať poplach ...

Podľa mňa ísť
Šla by som. Mne pri takejto intenzite už tiekli infuzky na zastavenie pôrodu. Ja som to síce pociťovala ako tvrdnutie,ale na monitore mi skákali 100vky ako nič.
Ako dlho to už trvá?
@mamamasama hodinu cca
@mamulik10 pri takých kontrakciach som porodila do 2 hodín. Bež do nemocnice.
Ak porodí bude treba ešte bábätku pomôcť v inkubátore.
@mamulik10 Prvorodička? Ja som mala takéto kontrakcie až po 2 dňoch "rodenia", tak aby to nebol prekotný pôrod. Nemáš nemocnicu príliš ďaleko? Každopádne treba ísť čím skôr! Ak je nemocnica ďaleko, tak sa neboj zavolať 112, nech ťa usmernia, čo bude pre vás najlepšie.
Určite chod🙏Držím palce. Daj vedieť ako si dopadla 🙏
Treba zmeniť polohu, poprechádzať sa, dať sprchu. Ak bude brucho tvrdnut naďalej, išla by som sa dať skontrolovať. Ja som mala tvrdnutie brucha pri oboch tehotenstvach od 30 tt. Mne sa však aj skracoval krcok a bola som si aj pár krát polezat v nemocnici. Bolo to hrozne na nervy lebo som nikdy nevedela, či už to ide. Druhé dieťa som nakoniec rodila po termíne 🤷
Pri prvom porode- dcera, uz som bola 40+3 zacali kontrakcie po 10 minutach. Mala som 3, sla som do sprchy a skocili na kazde 3 minuty. Leteli sme do porodnice. Mali sme ju hodinu cesty. Porodila som az po 8 hodinach. Dovtedy ziadny poslickovia.
Pri synovi som mala mega silnych poslickov od cca 34. tyzdna. Kazde rano od 5. do 6. som sa chystala do porodnice. Po sprche to vzdy preslo. Ale tak nejak som citila, ze to nie je ono. Nakoniec mi praskla voda pred obedom, na detskom ihrisku..az do samotneho porodu takmer ziadne kontrakcie. Poslickovia boli horsi ako porod. Ale byt prvorodicka, uz davno som v porodnici.
Ale kontrakcie nie sú tvrdnutie brucha…
Pre istotu chod, prinajhoršom ta poslu domov. Daj vedieť, ako si pochodila držím place 🙏🙏
@mamulik10 určite smer nemocnica a držím palce ❤️
@kukulienka999 nie každá žena prežíva kontrakcie rovnako. Nepočula si ešte o prípadoch, keď ženy porodili v spánku?
Dufam, ze si uz v porodnici.
@mamamasama
o tom mi zrovna hovoril kolega v sobotu. Jeho mama sa doma zobudila, ze sa nieco deje. Porodila ho potom za 15 minut 🙂 Kontrakcie v spanku vobec necitila.
@mamamasama 😮 absolútne, akože viem, že kazda má kontrakcie iné, ako aj všetko na našom tele jw individuálne, ale teda taký pôrod mat, asi za odmenu. Mna teda kontrakcie boleli riadne, ale takto mi tvrdlo brucho asi 2 týždne pred pôrodom cca hodinu v kuse. Potom to na stastie preslo

Aplikacia ma pravdu, uz si mala byt v cakarni na porodnici