Kopkanie dieťaťa koncom panvovým v 9. mesiaci je nepríjemné
Ahojte hlavne mamičky ktoré mali dieťatko KP. Stávalo sa Vám už vo vyššom štádiu tehotenstva že dieťa ked sa hýbe tak Vás v oblasti močového mechúra dosť často "štipká"? neviem inak nazvať tú mini bolesť.
ja si to teda odovodnujem takto že to je tym ze ma nozicky dole...
co vy na to? je to tym?
dakujem
@svetlana35 no tak trosku si ma utesila lebo niekedy je to take az neprijemne a tym ze to tak stipne tak som sa bala ze nieco nieje v poriadku.. hh jedina hracka :D veru sa dobre bavi 🙂
no vyzera to tak ze aj ja zostanem na KP (pripadne sekcia) ale bojim sa trosku toho KP ci sa tam nieco "nezvrtne"
Dobry den mozno od veci ale mozem vediet co je to to KP (snad ma nikto nevysmeje). Som este len v 5. mesiaci ale tiez pocitujem niekedy bolest resp.. stipanie v mocovom mechure tak preto som si aj otvorila tuto debatu. Dakujem
@van1lka koniec panvovy. dietatko je otocene zadockom dolu nie hlavickou
@van1lka je to uplne v pohode ja som sa to dozvedela pred mesiacom a pol ze ked je dieta dole hlavou ze sa to vola KP :D:D:D ja som dokonca este pred 3 tyzdnami netusila ze sa vobec da rodit prirodzene KP:D
casom sa dostanes do pripadnych skratiek 🙂
aha :D tak dakujem za objasnenie.. zatial mi lekarka nic take nepovedala zeby bolo dietatko inac otocene ako ma byt tak bud sa este otoci alebo netusim :D mozno mam bolesti z niecoho ineho.. uvidime 🙂
@van1lka v 5 mesiaci sa ti tam dietatko este veselo vrti a otaca. Definivne sa otoci okolo 34-36 tt. Ak ta teraz stipe v mechure radsej spomen na poradni mozes mat zapal mocovych ciest co je v tehotenstve trosku neziaduce a treba ho preliecit. Ale nestrachuj sa ja som pri prvom tehu mala zapal mocovych ciest od 8 mesiaca a az do konca tehu som brala ATB ale ja mam chronicky zapal takze takto to u teba urcite nebude 😉
Ja som sa tiez uz chystala na sekciu lebo bolo kp a zrazu na poslednom sone kuka doktor a babo da otočilo.. Kedy to stihlo netusim 🙂 bola so mnou jedna mamina po porode na izbe jej mala bola nie hlavickou dole ale rodila riadne...velmi sa vytrapila ale nechali ju rodit riadne
Ahoj.. Ano moze to sposobovat poloha babatka.. Ale radsej by som si dala skontrolovat moc... Existuje aj tzv skryty zapal, kedy nepocitujes ziadne bolesti pri moceni,ale bakterie v moci su(moj pripad), radsej preliecit
Inak Ja som mala babo KP casto(kazdu chvilu sa krutila), dokonca na poradni v30tt bola hlavickou, v 34tt bola KP a v 36tt opat hlavickou..
@petrag25 ved to je to coho sa bojim. niektore tvrdia ze KP bolo tiez v pohode a potom presne ta druha strana ktora hovori ze sa riadne vytrapili :(
@ada309 moja je od zaciatku KP :D
Ja som 32/6 a moja slecna si tiez vysedava v brusku dole zadockom. Navyse sa uz zacal skracovat krcok.. a tie bolesti tiez doverne poznam. Drobec je uz dost nizko a Je v brusku velmi aktívna. Vkuse sa hemží, kopka a čikúta. Dosť často zatláča do mechúra a zrejme aj krčka, je to taka nepríjemná bolesť, resp.tlak, stipnutie, v zapati aj silná potreba ist sa vycikat.. osobne si nemyslím ze sa jedna o zápal močového mechúra, i ked samozrejme netreba to podceniť. Ja som na rizikovom, takze vela lezim a tieto bolesti mam len len cítim ze kopka velmi nízko.. Uz len vydržať aspon mesiac 🙂 držím palce aby ti vsetko dobre dopadlo 🙂
Moje druhé, ale v 7 mesiaci sa raz takto hádzalo, až som myslela že idem na pohotovosť. Keby som nebola vydesená aj si to natočím. Ako Votrelec II. 😨 brucho mi skákalo hore dole.... Až potom som si uvedomila že som pila kávu, a ja ju piť nezvyknem. No bola to divoká noc. Narodil sa normálne, v termíne a veľký chlap... Asi mu už aj bolo tesno :-/
@svetlana35 ahoj, rodila si KP? Bez komplikácií?
Ešte niekto prosím so skúsenosťami?

@marlen_ka87 ano stavalo a bolo to neprijemne. Spominala som aj lekarovi a ten skonstatoval ze je to jeho jedina hracka ten mechur tak si kopka 🙂 Dokonca som rodila spontanne KP a velmi rychlo porod pol hodina cca