icon

Lekárske kontroly v 36. týždni tehotenstva

4. nov 2025

Ahojte.
1.Je ok, že lekárka v 36.tyzdni nepozerá krcok, iba sono cez brucho? Moja gyn mi to robila kazdy mesiac, ale odkedy chodím tam, kde budem rodiť, uz 2x nič....
2. Vedeli ste pred porodom, ako bude vaše babo vyzerať? Ja mam naposledy tváričku len z morfolohickeho utz, čo bolo teda dosť dozadu. Odvtedy nič...
Dik

ariannazara
4. nov 2025

1 len sono vzdy
2 nevedela som pred 7 rokmi som nebola ani na 3D sono 😆

babi2345
4. nov 2025

@anonym_autor Tu na SK mňa vždy pozre aj korčok a povie koľko je to cm, ci je pekne zatvorené. A tváričku tiež mi ukáže a dá aj 1 fotku. Ak by toto nerobil by som vypitala. Fotku nie pri každej kontrole, ale korcok určite by som sa spitala, lebo cvičím a on to vie.

mullerova46
4. nov 2025

@anonym_autor ja som nikdy nemala tvár dieťaťa. A krcok kontrolovali v bory raz za 2 týždne

kiki68
4. nov 2025

Nie , po 36 tt to uz nema zmysel. Bud rada, ze tam nerypu

kiki68
4. nov 2025
@mullerova46

@anonym_autor ja som nikdy nemala tvár dieťaťa. A krcok kontrolovali v bory raz za 2 týždne

@mullerova46 ja som mala xy zaberov a tvar nebola odkryta nejak, iba mala cast 😂Lebo princess si obblizovala ruky, co robi doteraz 😂🤷‍♀️

pribinak
4. nov 2025

Pokial nemáš nejaký zdravotný problém, nie je dôvod aby tá vyšetrovali zo spodu. Netreba riskovat infekcie a pod.
Mala som foto tváričky ale tak naživo je to úplne niečo iné

dixitka
4. nov 2025

@anonym_autor teraz práve už nemá až tak zmysel pozerať ten krčok - predtým sa pozerá kvôli tomu, či nehrozí predčasný pôrod. Teraz, ak by sa už krčok aj skracoval alebo pomaličky otváral, je to ok, lebo si už takmer v termíne, zároveň sa nedá z toho spoľahlivo predpovedať, kedy porodíš - môžeš byť úplne zatvorená a porodiť na druhý deň , alebo byť na 2 cm otvorená a vydržať tak ďalšie 3 týždne.
Mne moja dr. tiež kontrolovala krčok na každej poradni (kvôli tvrdnutiu brucha), v pôrodnici mi pozreli v 36. tt a potom až v 39. tt.

terry658
4. nov 2025

@anonym_autor môj tiež robí len sono. Vyšetrenie zospodu je už v tomto týždni nanič. Však zachvíľu budeš rodiť tak sa predpokladá, že sa telo pripravuje. Inak poznám ženy čo boli otvorené na 3 cm a prenášali, takže info o krčku ti nepovie kedy budeš rodiť.