icon

Let v 35. týždni tehotenstva

patkobo
19. máj 2014

Maminky, rada by som sa opytala, mate niektora skusenost s letom v 35tt? Let trva 2hod (BA-Pariz). Leteli ste niektora v tak vysokom stadiu tehu? Na stranke leteckej spolocnosti su pokyny, ze medzi 28-36tt ma vezmu na palubu s doporucenim od lekara, povedzme ze to doporucenie budem mat. Tehu je bezproblemove. Len by som sa chcela porozpravat s niekym, kto to ozaj "riskol".

Prispela som do temy
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/lietanie-v-tehotenstve-ake-su-rizika/

ale nik nedpovedal, tak skusim takto. Dakujem. 😉

anika159
19. máj 2014

@patkobo mne povedal lekar tehotenstvo nie je choroba ja som sice letela v 20tom naposledy ale 9 plus 12 plus 2 hodiny. Zavolaj do aerolinky u nich si prezisti a spytaj sa svojho lekara....ale ak by sme isli niekam ani v 36 by som nemala problem letiet🙂

patkobo
autor
19. máj 2014

@anika159 v druhom trimestri lietam bezne, len sa potrebujem proste vratit domov na Slovensko pred porodom a pride mi nebezecnejsie 14hod cestovat autom alebo 15hod vlakom. Na aerolinky som volala, povedali mi, ze je to na vlastne riziko. Neviem sa rohodnut co urobit. ☹

ammellia
19. máj 2014

@patkobo no ved sa skus poradit s lekarom, co je lepsie. Mne pride tiez menej narocne letiet 2 hodiny ako sa 14hodin natriasat v aute.

patkobo
autor
19. máj 2014

@ammellia dakujem, samozrejme s lekarkou som sa o tom rozpravala, povedala, ze odporucenie mi moze dat, ale rozhodnutie je na mne, preto som chcela najst mamicku, kt. ozaj letala na konci tretieho trimesta a co to sposobilo/nesposobilo ..

papaya308
Autor odpoveď zmazal
lenocka123
19. máj 2014

ja som letela v 34 tt a v pohode. Let 2,5 hodiny. Ale uz mali problem nechceli ma vziat,a to som mala papier od doktora,ale nebola tam peciatka. Nakoniec som ich ukecala.

patkobo
autor
19. máj 2014

@lenocka123 takze kontrolovali to tlacivo, ano? akoze toto si neviem dost dobre predstavit, ze ako tam nejaky "brigadnikL bude riesit v tom ktorom onom tyzdni som .. akoze papier budem mat, dohodla som sa s lekarkou, ze mi ho da bez datumu a ja si dopisem datum ako mi bude treba podla letu, kedze 2 mesiace predtym sa s nou neuvidim .. si ma potesila, ze uzplne v pohode .. aj mne pride pohodlnejsie 2hod letiet ako autom, prip. vlakom a este k tomu s vtedy druhym 31mes syncekom ..

patkobo
autor
19. máj 2014

@papaya308 dakujem, nooooo..na brusko sa asi nebudem "vyhovarat" kedze teraz v 22tt mam take ako pri prvom tehu tesne pred porodom :( kg nemam vela navyse, ale obvod bruska 🙂

lennicka
19. máj 2014

Ja som letela v 28 tyzdni transatlanticky let. Mala som potvrdenie od lekara, ale nikto odo mna nic nechcel. Ja som mala text uvedeny z nejakej stranky keteckej spolocnosti. Mozem ten papier pohladat. Len ja som Potom mala problemy, ze som skoncila v nemocke vraj kvoli dlhemu letu a zmenam tlaku, ale dopadlo to ok ;)

patkobo
autor
19. máj 2014

@lennicka fuha :( ale dolezite ze vsetko dobre dopadlo, mne sa jedna len o 2hod let
tlacivo mam konkretnej spolocnosti s kt. budem letiet, dakujem

ushuaia
19. máj 2014

@patkobo tiez som lietala v tehu, nie vsak az tak vysokom stadiu, niektore spolocnosti dokonca dovolia az do spominaneho 38 tt, ked je tehu bezproblemove preco nie...ale v podstate uz od 36 tt je to dost rizikove, pretoze drobec sa moze uz kedykolvek prihlasit na svet 🙂 , aj ked su to iba 2 hodiny, a papier od lekara by som mala zo sebou, ver ci never odomna si pytali a letela som tiez do fra... 🙂

tova
20. máj 2014

aj tu zena porodila v ruskom lietadle dvojicky a dostali zadarmo lety od spolocnosti, skus, mozno budes mat rovnake stastie http://www.inquisitr.com/1258036/woman-gives-bi...

darina1952
20. máj 2014

@patkobo ahoj, ja som letela asi v 28gtt a bol to let 2hod Vie-Kahira a o 4hodony na to let Kahira - Johanesburg - trval takmer 8hodín, leteli sme v noci. Všetko bolo v pohode - vypýtala som si miesto pri uličke aby sa mi lepšie opúšťalo sedadlo pri častom navštevovaní WC.... nikto sa ma na nič nepýtal - mala som so sebou potvrdenie od lekára v ANJ. (Jediné riziko je v tom, že ti pracovníci leteckej spoločnosti môžu priamo na letisku odmietnuť nastúpenie do lietadla...niekde na ich stránkach som sa to dočítala - tak neviem či to ešte platí, letela som pred 4mi rokmi). Ale v podstate je pre teba pohodlnejšie a aj bezpečnejšie letieť ako sa trepať tak dlhú cestu autom alebo vlakom. Držím palce, nech sa let vydarí 😀

niki101988
9. jún 2014

@patkobo Papier mať môžeš ale ako písali baby vyššie pracovníci letiska Ťa môžo odmietnuť pustiť do lietadla

celasapremenim
10. jún 2014

to by bol zazitok, keby ma nepustili do lietadla, s potvrdenim od lekara, s vecami, rodina by odletela a ja nie, otrasny a drahy

patkobo
autor
26. aug 2014

ahojte .. neda mi nenapisat ze uz ma spominany let v 35tt za sebou .. chvalabohu, vsetko je v poriadku, porod s nespustil, po dnesnej poradni som pokojna a paradoxne, nik odomna ziadne potvrdenie nepytal aj napriek tomu z som ho mala .. obliekla som si taku sirsi bluzku, brusko nemam az tak velke a absolutne nikoho nic nezaujimalo .. dakujem za Vase rady a dalej cakam na prichod princeznej .. 🙂