Let lietadlom v 7. týždni tehotenstva

kyttykat
16. jan 2015

Ahojte urcite je tu az taka tema, ale su starsie a mam ich uz precitane. Zaujimalo by ma, ci ma nejaka maminka nove skusenosti. Budem letiet 3 a pol hodiny a vsade citam o tych skenerovych branach, ze to skodi, dalsi zase hovoria, ze nie, pretoze to nie je ultrazvuk, iba scan, ktory hlada kov.... Ini tvrdia, ze letiet v tehotenstve je nebezpecne a ini, ze o nic nejde. Tak by som sa chcela opytat mamiciek, ktore leteli a maju osobnu skusenost. Dakujem.

barbora59
16. jan 2015

Do urciteho mesiaca tehotne mozu lietat ,ja som letela v 4 mes..Kazdy ako si uzna za vhodne

karinkinamamicka
16. jan 2015

Ja som letela v treťom mesiaci a všetko ok. 😎

david93
16. jan 2015

moja švagrinká lietala celé tehotenstvo kým jej aerolínie povolili a všetko je OK
v 12tt bola na Kube 🙂

lenz
16. jan 2015

No ja by som to do tretieho mesiaca neriskovala ....najlepsie je lietat v druhom trimestri ;)

albao
16. jan 2015

Letela som cca 4 hod let a v pohode. Skeneru som sa vyhla, povedala som, ze som tehotna a oni ma bez mrknutia oka skontrolovali mimo skenera. Deticky mam zdrave 😉

albao
16. jan 2015

@kyttykat este dopoviem, ze tie 4 hod som isla v 9tt.

marylis
16. jan 2015

Urcite sa neboj. Tiez som letela v 6tt 2x a v 12tt tiez 2x. Mne lekar vyslovene povedal, ze lietanie je ovela bezpecnejsie ako napriklad trmacanie autobusom. Takze kludne chod 🙂

katkadca
16. jan 2015

Ja som letela v okt. 2014 v 10. - 11. t. na Srí Lanku, nekonečný náročný let, no a samozrejme, že potom naspäť 🙂 Pýtala som sa vopred lekára, ten len na mňa pozrel, že prečo by som nemohla, nie som riziková 🙂 A to bol dokonca môj prvý let v živote 😉 Tie scanery sú naozaj neškodné.

tictactoe
16. jan 2015

ja som letela v 35 tt s lekarskym povolenim a nesla som cez ani jeden skener. povedz ze si tehu a oni ta poslu po mimo a prehladaju tou rucnou sondou ci co to je.

miadi
16. jan 2015

ja som letela teraz v decembri v 13tt 3a pol hodky a potom znovu v januari v 17tt a vsetko bolo ok len si daj pozor na to co jes pred odletom lebo ak budes mat vetri a vedla teba sediet ten 3ti clovek...tak sa ti zastavia a bude ta boliet brusko kym si neulavys 🙂 to len taka pikoska a ked si aj zaprdis tak sa tvar ze fuj co tu smrdi hmmm 🙂
nez sa dostanes pred scan im povies "I am pregnant and I need hand search" oni ti zavolaju tetu ktora ta celu ohmatka a skontroluje rukavice ci nenasli dake drogi a potom uz veselo pokracujes dalej..pekny let 🙂

michala.s
16. jan 2015

ja som letela v 16tt, to bol dvojhodinovy let na kretu a potom v 21tt a to bol hodinovy let do berlina. Uzila som si oba lety

luciahatalova
19. jan 2015

Ahoj...prosim ta ako si zvladla ten let v 35tt?Kolko ti trval let ? ja mam letiet teraz v 31tt cca 2hod. 20min. a potom o tyzden spat,no bohuzial nic pozitivne som ohladom lietania v tomto obdobi nenasla☹. Mam strach,co je asi normalne no bohuzial nemam moc na vyber...neviem co robit ☹@tictactoe

tictactoe
19. jan 2015

@luciahatalova v tomto vysokom stadiu tehu musis mat povolenie od lekara, ak je to svk lekar, tak aj s prekladom aby si nemala problemy na letisku. ja som potvrdenie ukazovala uplne vsade, na check in, pri gate, aj v lietadle si ho odo mna pytala letuska. to bol let z londyna na svk. ziadne problemy som nemala, takze uplne v pohode som to zvladla. ak nemas zdravotne problemy, tak sa nemas coho bat.

veronicka1901
19. jan 2015

Ja som letela v 8. tyzdni, 3 hodinovy let taktiez a vsetko je ok. Podla mna je to horsie pri dlhsich trasach, to by mohlo uskodit. Ale kamaratka letela do USA v 7. tt a tiez bolo vsetko ok, len sa musela castejsie prechadzat, aby jej neopuchli nohy.

luciahatalova
19. jan 2015

@tictactoe kolko ti trval let?

tictactoe
19. jan 2015

@luciahatalova tusim to boli dake 2 hodky

yanni
19. jan 2015

@kyttykat ahoj. Ak nemas problemy, tak ziadny problem. ja som letela v decembri v 7. a 8tt 4,5 hodky a v pohode. cez scanner som isla, ten je uplne neskodny. Gyn mi povdal, ze preco by som nemohla lietat, ak si v pohode, nie je o com. Vyvarovat by si sa mala ale velmi dlhych letov. co on na to, ze na 10 hodin. Predsa je tam ten pohyb obmedzeny a vzduch nie bohvie aky.
Teraz som v 14tt a letim v 20-20.tt a o dva tyzdne spät ca. 6 hodin.
Niektore spolocnosti neberu od ca 30-34.tt alebo len s potvrdenim od lekara.

Nicoho sa neboj, ak je vsetko zo zdravotneho hladiska ok, tak bude vsetko ok. Kup si na letisku este extra vodu, nejake cukriky na cmulanie, popripade este nieco na jedenie. neviem ako budes letiet, asi economy, alebo low cost alebo? Aby si nemusela este za extra vodu platit.
My lietame business class, cize to je uplne ine pohodlicko a luxus. Hlavne na dlhsie cesty a v noci. Ale aj v economy sa da vydrzat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre