Let v treťom trimestri
Ahojte prosím Vás o nejaké skúsenosti poprípade tipy ako zvládnuť let, alebo aspoň nejaké vaše názory a rady. Kúpili sme si letenky do USA ešte keď som nebola tehotná a v čase letu mi to bude vychádzať na 27/28tt.
@clenka1810 kompresne podkolienky, prechadzat sa, pit vela vody. Zvaz upgrade do business.
Ale najma si over, ci splnas podmienky leteckej spolocnosti a pustia ta vobec do lietadla kvoli vysokemu stadiu tehotenstva. Taktiez pocitaj aj s moznostou, ze ta na imigracnom v US rovno otocia domov. Drzim palce
@guudy Ja som vydatá za američana a brali sme sa v usa, chodíme tam len za rodinou, nejedná sa o dovolenku
Neviete to náhodou stornovať? Tiež budem letieť, ale máme len 2hod let v 2.semestri, na usa by som si netrufla, aj keď tam uz zvykneme chodiť každý rok. Letecká spoločnosť asi ešte tesne nebude mať problem, ake radsej to pozri. Inak, fakt neodporúčam lietadlovu stravu, tu si určite zober vlastnú, ak pôjdeš. Inak tie kompresne pančuchy, voda a prechádzať sa...
Neviete to náhodou stornovať? Tiež budem letieť, ale máme len 2hod let v 2.semestri, na usa by som si netrufla, aj keď tam uz zvykneme chodiť každý rok. Letecká spoločnosť asi ešte tesne nebude mať problem, ake radsej to pozri. Inak, fakt neodporúčam lietadlovu stravu, tu si určite zober vlastnú, ak pôjdeš. Inak tie kompresne pančuchy, voda a prechádzať sa...
@kiwi3 Jasné že nad tým uvažujeme, len si robím nejaký ten "prieskum" uvidím ako pôjde tehotenstvo a podľa toho sa rozhodneme. 🙂 A ďakujem
@kiwi3 Jasné že nad tým uvažujeme, len si robím nejaký ten "prieskum" uvidím ako pôjde tehotenstvo a podľa toho sa rozhodneme. 🙂 A ďakujem
@clenka1810 každá letecká spoločnosť má svoje pravidlá, do akého týždňa tehotenstva pustí tehotnú na palubu. Niektoré od určitého týždňa len s potvrdením od lekára a niektoré od určitého týždňa vôbec. Čiže toto si zisti v leteckej spoločnosti, s ktorou letíte.
@clenka1810 každá letecká spoločnosť má svoje pravidlá, do akého týždňa tehotenstva pustí tehotnú na palubu. Niektoré od určitého týždňa len s potvrdením od lekára a niektoré od určitého týždňa vôbec. Čiže toto si zisti v leteckej spoločnosti, s ktorou letíte.
@melanta To áno, to mám zistené, ja len chcem vedieť reálne skúsenosti a rady od žien 🙂
@clenka1810 letela som v 7.mesiaci, ale iba Praha- Barcelona a spat, všetko v poriadku. Bolo to samozrejme trochu nepohodlné.
Ja som letela presne mesiac pred porodom do brazilie este s dalsim dietatom (4 toky) a ziadny problem. Spala som 😀
Ja som letela presne mesiac pred porodom do brazilie este s dalsim dietatom (4 toky) a ziadny problem. Spala som 😀
@bluka2 Och to rada počujem :D A obdivujem samozrejme :D
Mne sa spustil porod, maly sa narodil 12h od priletu vtedy... ale tak bola som v 36.tyzdni.. asi aj stres a vstetko, boh vie.. kontrakcie som mala uz pri medzipristati jemne...
@clenka1810 pustia Ta vobec do USA v tom tyzdni? Toto si checkni, nakolko oni chcu zamedzit tomu, aby mohlo mat dieta aj US obcianstvo
@clenka1810 pustia Ta vobec do USA v tom tyzdni? Toto si checkni, nakolko oni chcu zamedzit tomu, aby mohlo mat dieta aj US obcianstvo
@kiki68 dieťa bude mať tak či tak občianstvo, písala som vyššie že môj manžel ma americké občianstvo 🙂
Uf, neviem, či by som šla taký dlhý let. Ale zase chápem, že keď už sú letenky zaplatené, nechcete stornovať. Našťastie ešte nebudeš v tak vysokom týždni. V tehotenstve aj počas letu je zvýšené riziko trombózy, takže hlavne sa pravidelne prechádzaj, precvič nohy, ponaťahuj sa v uličke. Do lietadla budeš pravdepodobne potrebovať potvrdenie od gynekológa.
Uf, neviem, či by som šla taký dlhý let. Ale zase chápem, že keď už sú letenky zaplatené, nechcete stornovať. Našťastie ešte nebudeš v tak vysokom týždni. V tehotenstve aj počas letu je zvýšené riziko trombózy, takže hlavne sa pravidelne prechádzaj, precvič nohy, ponaťahuj sa v uličke. Do lietadla budeš pravdepodobne potrebovať potvrdenie od gynekológa.
@kaca222 No jasne tak v dnešnej dobre je to veľa peňazí tak príde to človeku ľúto, dieťa mi je samozrejme prednejšie, tým že tam máme rodinu tak som chcela aby si aspoň trošku so mnou "užili" to tehotenstvo, uvidíme teda ako to poriešime a ďakujem za komentár 🙂
@guudy Ja som vydatá za američana a brali sme sa v usa, chodíme tam len za rodinou, nejedná sa o dovolenku
@clenka1810 uprimne ti prajem, aby ste si vylet uzili…a teda, aby ti nerobili problemy na imigracnom 🙂
@clenka1810 uprimne ti prajem, aby ste si vylet uzili…a teda, aby ti nerobili problemy na imigracnom 🙂
@guudy na imigracnom v tomto pripade nebudu robit problemy...
Autorka, co sa tyka letu, mozno si mozes priplatit nejake to miesto s viac miestom na noh y, nejaku lounge ak mate vela casu na prestup. Na imigracnom predpokladam, ze vam daju prioritu, aj ked to neviem. Trochu sa priprav a bude dobre.
Aj ked teda ja som sa nepripravovala vobec, lebo vsetka energia isla do oslavy mojho prveho dietata, ktora bola den pred odletom a dalo sa aj tak. Vsak cesta rychlo ubehne
@clenka1810 juj, tak do USA by som fakt neletela v takom neskorom stadiu. Mate poriadnu poistku pre pripad ze ti bude treba hospitalizaciu/porod? Budete blizko dobrej zdravotnej starostlivosti? Ked sa nieco stane, mate zazemie tam zostat do porodu/do vyliecenia?
Potom aj zalezi, do ktoreho statu idete? Treba to vziat v potaz, keby boli komplikacie, co sa stane s tebou, co s dietatom, ake tam maju teraz pravidla?
Bohuzial, prave teraz sa nemozes spolahnut ze sa tam zdravotnictvo zachova logicky, v momentalnom stave to moze pre teba znamenat velke riziko. Akoze, to je v extremnych pripadoch, ale je treba to mat na pamati, informovat sa o zakonoch, ake ma ten-ktory stat.
O let ako taky, tam sa daju rizika minimalizovat, ale urcite sa porad sa s lekarom, my nevieme ci nemas nejake okolnosti ktore by ti stazovali let zo zdravotneho hladiska. Urcite vela vody pit, lahke jedla jest, kazdu hodinu sa postavit, precvicit nohy, poprechadzat sa, kompresne pancuchy,...
A ako sa vratis? Ci ides poridit tam?
A ako sa vratis? Ci ides poridit tam?
@mk1111111111 rodit tam určite nechcem, ideme len na 14 dní
Tak potom musis zhodnotit svoj stav pred odleto. a ci to aj o tie 2 tyzne neskor zvladnes. Kazdy ma iny priebeh tehotenstva. Darmo Ti jedna povie, ze ona ok. Zas letenky nestali mailand, ak sa nebudes na to citit, tak jednoducho nepoletis
@mk1111111111 rodit tam určite nechcem, ideme len na 14 dní
@clenka1810 skôr si zváž to v ktorom týždni budeš keď sa budeš chcieť vrátiť.. to už je taký týždeň tam môže nastať problém s leteckými spoločnosťami a samozrejme aj iné keďže vtedy už to bude dosť vysoký týždeň

@clenka1810 kompresne podkolienky, prechadzat sa, pit vela vody. Zvaz upgrade do business.
Ale najma si over, ci splnas podmienky leteckej spolocnosti a pustia ta vobec do lietadla kvoli vysokemu stadiu tehotenstva. Taktiez pocitaj aj s moznostou, ze ta na imigracnom v US rovno otocia domov. Drzim palce