Malá hmotnosť bábätka v 33. týždni tehotenstva
Ahojte chcem s vami poradiť ťažko komu veriť u svojho gynekológa a raz na sonoclinic ako všetko vporiadku hlavne prietok atd ale maličké a dnes som bola na kontrole vsetko v poriadku ale malé a viac nič nehovoril som myslela že niečo veď predsa je gynekológ by viac povedať.
Fotky na ľavej 18.8. U svojho lekára
20.8. U Sona clinic
4.9. U svojho lekára
Je to dievčatko hýbe sa moja vaha pred 49 kil a teraz 57,5 kil
Som nízka 162 cm a som cca 33 týždňa tehotná a píše že malinká ma váhu 1395 gramov. Ale snažím sa byt pozitívna len že čo dúfam že malinká v poriadku 🙏🏻. Ďakujem

Na kontrole všetko b poriadku…. Čo viac chceš počuť?
Ja cudzia bez medicínskeho vzdelania ti asi nepoviem nič konkrétnejšie. Veď tie rozdiely sú minimálne
@eva2403 mam podobnu vysku mimo tehu vahu cca 52kg a rodila som dve deti prirodzene, tie mali uz nejako 2,5kg v tom 33tt, syn isiel von s 3.7kg a dcera v 38tt s 3.5kg. Skody minimalne, kozmeticke a rychle porody. Tak sa neboj
@kiki68 ďakujem za info ja už nad tým nebudem rozmýšľať takze hlavne že cítim babo sa hýbe a v poriadku 🙂
Na kontrole všetko b poriadku…. Čo viac chceš počuť?
Ja cudzia bez medicínskeho vzdelania ti asi nepoviem nič konkrétnejšie. Veď tie rozdiely sú minimálne
@pribinak máte pravdu no chcela som viacej vedieť pretože som musela prísť po dvoch týždňoch na kontrolu a že čo mi povie
@eva2403 okrem toho, že si celý príspevok napísala jak tatar, kde je problém?
Z dvoch zdrojov máš napísané, že ok, tak čo riešime?
@martul no komu mám veriť gynekológ alebo somoclinic pretože obaja úplne inak povedia raz malé druhý hovorí v poriadku jeden treba ka kontrolu o dva týždne a mali viacej povedať gynekológ …33tyz. a má len 1395gramov a reálne by malo asi viacej 2000g
@martul no komu mám veriť gynekológ alebo somoclinic pretože obaja úplne inak povedia raz malé druhý hovorí v poriadku jeden treba ka kontrolu o dva týždne a mali viacej povedať gynekológ …33tyz. a má len 1395gramov a reálne by malo asi viacej 2000g
@eva2403 tie merania nie sú presné.. ja už som ku koncu tehotenstva a pred dvomi týždňami mal malý 2900g o týždeň ma riešila iná lekárka lebo moja mala dovolenku a namerala 2500g ... To bol utorok .. v piatok som bola na pohotovosti kde namerali 3100g a v pondelok v nemocnici takmer 3500g.... Všetko záleží od toho aké je sono, kto sa s tým ako vyhrá a hlavne ako je bábo uložené v bruchu... Vždy tieto údaje sú len orientačné.. mne doktorka rovno povedala že ak je niečo čo sa jej nezdá tak by to hneď povedala a riešili by sme ďalej ... Tebe nič nepovedali?
Neboj sa ono pravdepodobne malé nemá ani byt po kom velke
Pokial tvoj muž nemá 2 metre
Ty sama si mala a chuda čiže genetika
Vse bude ok 😇
@eva2403 tie merania nie sú presné.. ja už som ku koncu tehotenstva a pred dvomi týždňami mal malý 2900g o týždeň ma riešila iná lekárka lebo moja mala dovolenku a namerala 2500g ... To bol utorok .. v piatok som bola na pohotovosti kde namerali 3100g a v pondelok v nemocnici takmer 3500g.... Všetko záleží od toho aké je sono, kto sa s tým ako vyhrá a hlavne ako je bábo uložené v bruchu... Vždy tieto údaje sú len orientačné.. mne doktorka rovno povedala že ak je niečo čo sa jej nezdá tak by to hneď povedala a riešili by sme ďalej ... Tebe nič nepovedali?
@robo1990 zaujímavé u teba som necakala ze úplne inak hlavne že je v poriadku 🙂 …. Mne nič nepovedal na sono povedal že všetko v poriadku a že nemám stresovať hlavne je prietok atd srdiečko v poriadku jak má byt a že maličké nevadí ale v pohode…gynekolog teraz pozeral všetko okey ale malé a to je jeho odpoved áno určite by mi povedal keby nieco nezdalo ale uvidíme… hlavne cítim na brucho kope toľko energie má že nespím v noci 🙂
@eva2403 sono má presnosť 0,5 kg hore dole. Mne v jeden deň povedal doktor, že malá má 3,5 kg a vten istý deň som rodila a mala 4 kg. Takže až tak by som tomu na 100% neverila. Pokiaľ dieťa priberá a rastie tak to bude ok. Horšie je ak by každý mesiac mala ten istý odhad.
@terry658 rozumiem presne tak jak vravíte ja tiež tazko im veriť… a tiez čo merajú či vôbec presne merali alebo len odhad plus mínus …povedal že maličké a viac nepovedal ale pokiaľ som porovnavala približne paru cm i gramy je vidno že rastie ale pomaly takze sama seba si myslím že verím v poriadku 🙏🏻
@eva2403 sono má presnosť 0,5 kg hore dole. Mne v jeden deň povedal doktor, že malá má 3,5 kg a vten istý deň som rodila a mala 4 kg. Takže až tak by som tomu na 100% neverila. Pokiaľ dieťa priberá a rastie tak to bude ok. Horšie je ak by každý mesiac mala ten istý odhad.
@terry658 možní sj viac, ja som mala v 37tt 3,6kg a mala sa narodila 39+4 a mala 3020g
Ahoj, som gynekológ. Rozdiely v meraniach sú normálne - ani jeden doktor na jednom prístroji to vramci dvoch dni nameria rovnako. Bežná odchýlka je 500 gramov, ale kľudne viac aj menej. Ak správne vidím, podľa všetkých reportov je dieťa menšie, ale stále v medziach normy (podľa schém a tabuliek, ktorými sa riadime). Ak sú ostatné parametre v poriadku, čo zrejme budú, kěd to tak tvrdia, tak buď v klude. Nevidím tam žiaden problém z toho, čo si pridala.
Ahoj, som gynekológ. Rozdiely v meraniach sú normálne - ani jeden doktor na jednom prístroji to vramci dvoch dni nameria rovnako. Bežná odchýlka je 500 gramov, ale kľudne viac aj menej. Ak správne vidím, podľa všetkých reportov je dieťa menšie, ale stále v medziach normy (podľa schém a tabuliek, ktorými sa riadime). Ak sú ostatné parametre v poriadku, čo zrejme budú, kěd to tak tvrdia, tak buď v klude. Nevidím tam žiaden problém z toho, čo si pridala.
@anonym_0681a8 ďakujem za informácie.
@eva2403 oproti mne si vysoka, az o 10 cm si vyssia, rodila som pomerne dobre, prve dieta velmi rychlo, za 3,5 hodiny bolo po vsetkom, babo malo 2800g, druhe dieta sice tazsi porod, ale dalo sa, vaha 3050g, dalsie dieta 3100 a dalsie 2900. Tie 3 dalsie porody bez poraneni.
Sesterka ma asi tak vysku ako Ty, okolo 160 cm a prve dieta malo 3700g a druhe 4300g a porodila ich prirodzene tiez.
Ci sa bojis, ze je mala? Sestra mala v 33.tyzdni daku hranicnu hmotnost, asi este menej ako Tvoje a mala sa narodila par dni po termine a mala 3200g. A teraz je taky cuciak, ze ked to porovna s prvym dietatom, tak je doslova tucnucka. A strasili ju, ze podvyziva a take lica mala, ked sa narodila, ako syslik. Dobre bude, neboj.
@eva2403 ja som nizka prve tehu mi meškala.4tt ze bola.mensia....kolko akoze zaostava?
Narodila sa v 38tt s váhou 2660g v 36tt.som bola hospitalizovana odsledovali ci pribera týždenne ako ma tak ukončili s tym ze genetika ze som nizka aj manzel(174cm) druhe tehu ide zatial podla tabulky ze som.mala v 32tt 1800g.ak sa nemylim ale.teraz.v 9m mam pocit ze spomalilo sa...ma zatiaľ 2400g neverim.ze do porodu priberie 1kg....
@eva2403 okolo 1450g som mala cca v 28-29tt...potom mi zblbol tlak, 2 týždne v nemocnici a akútna sekcia v neukončenom 34tt s váhou 1,5kg...nemáte problém s tlakom? mne kvôli tomu malinká nepriberala, aj keď tvrdili, že prietoky aj placenta fajn...ale z jednej strany sú aj menšie bábätká, takže asi aj to malo vplyv...
@eva2403 okolo 1450g som mala cca v 28-29tt...potom mi zblbol tlak, 2 týždne v nemocnici a akútna sekcia v neukončenom 34tt s váhou 1,5kg...nemáte problém s tlakom? mne kvôli tomu malinká nepriberala, aj keď tvrdili, že prietoky aj placenta fajn...ale z jednej strany sú aj menšie bábätká, takže asi aj to malo vplyv...
@hypoteka2022 práveže tlak mám dobre ono pribrala ale veľmi malo tam čo je napísané 18.8.(31tyz)1243g a dnes 4.9.(33tyz) po dvoch týždňoch kontrola 1395g a že čo vôbec presne namerané ako rastie len pomaly a malinké
@hypoteka2022 práveže tlak mám dobre ono pribrala ale veľmi malo tam čo je napísané 18.8.(31tyz)1243g a dnes 4.9.(33tyz) po dvoch týždňoch kontrola 1395g a že čo vôbec presne namerané ako rastie len pomaly a malinké
@eva2403 mne robili 10 dní po prijatí do nemocnice kontrolné sono a vraj má podľa meraní 1,7kg...o 3 dni to bolo tých 1,5kg...tie merania sú už fakt nepresné v 3 trimestri podľa mňa...
Chod ked tak do nemocky, ti sa vyjadria najlepsie a vedia co maju robit. Tieto sono clinic a pod aj tak nic nespravia. Ale ked si podla gyn ok, tak vlastne Bühne velmi co riesit. Mna pri synovi napr kvoli inemu chceli uz v 33tt vidiet na CTG
@eva2403 nakoniec som mala vyšetrenie v nemocnici a úplne inak vyšlo a tiež vravela maličké ale srdiečko všetko jak má byt je v poriadku… mám nízku placentu čo gynekológ nevravel nič a mne vravela že ležať doma a vankus na panve… v žiadnom prípade prechádzka a ani nič len len ležať a v nedeľu idem do nemocnice pozorovať všetko pretože mám predčasný a mi dajú infúziu kým všetko v poriadku babo … gynekologička v nemocníc sympatická veľa veci mi povedala veľa otázok čo gynekológ nič stále vraví všetko v poriadku len maličké neze by mohol povedať skôr že asi treba inak rieist a nie všetko v poriadku.

@eva2403 mam podobnu vysku mimo tehu vahu cca 52kg a rodila som dve deti prirodzene, tie mali uz nejako 2,5kg v tom 33tt, syn isiel von s 3.7kg a dcera v 38tt s 3.5kg. Skody minimalne, kozmeticke a rychle porody. Tak sa neboj