icon

Mali ste pred pôrodom vždy poriadok?

19. dec 2021

Ahojte mamičky, mali ste pred pôrodom vždy všetko upratané ? Alebo ste tiež už boli take že ste všetko nezvládali ? Ja neviem či sa ja malo prekonávam, alebo ma partner vysoké nároky na mňa.

Strana
z2
snezienkaaa82
19. dec 2021

Poriadok stále nemáme, aj keď nie som tehotná, ved mame deti 😀😀😀 môj včera bol na nákup, upratal pivnicu, aj umývadlá v dome. Včera som sa motala po kuchyni celý deň. Keď vidi, ze toho mam dosť a ma čas, tak pomôže.

hederamonstera
19. dec 2021

Nezacali ste len teraz spolu byvat? Moj bol taky na zaciatku. Sice mam domacnost len ja na starosti, lebo mame dom a on dokoncuje vonkajsok, tak do mna furt rypal s niecim, az kym som sa nerozplakala, neukazala mu jeho bordel (a ze fakt bordel) v garazi a pochopil, ze tu nie som ziadna sluzka (nikdy nezil sam, mamahotel dokym sme sa spolu nenastahovali a bordel u nich bol vzdy hrozny, ja som pedant ale furt mal poznamky na nieco).
Nastastie sa zmenil, lebo je normalny a dokaze pochopit ale pomahat nezacal. Som zvedava, ked sa nam cochvilu narodi male.

katkamatka7
19. dec 2021

Pred pôrodom som si že občas myslela, že som bordelár. A po pôrode to vyzerá, že pred pôrodom bol luxusný poriadok. No, ... Tieto pocity plne chápem. S upratovaním som rýchlejšia, neleštím zrkadlo dvadsať minút päť krát. Nazvláčané všeličo, ako napríklad päťcentimetrová ponožka narvaná v spodnom šuplíku v kuchyni medzi drevenými vareškami ma už neprekvapí. To pre pôrodom nebolo.

katkamatka7
Autor odpoveď zmazal
katkamatka7
19. dec 2021

Nepochopenie takéhoto obratu muž nevedel spracovať, čo sa prejavilo vo forme výčitiek. Našťastie, obaja máme podobný sarkastický zmysel pre humor, ktorému navzájom chápeme. Jedného dňa som mu uviedla príklad s autom. Keď on prejde 1250 km za jeden deň a vráti sa naspäť, mňa by absolútne nezaujímalo, čo sa mu podarilo vybaviť, čo zažil, či je v poriadku, ale jediná vec z mojich úst by bola: fuj aké máš špinavé auto. Najprv pochopil niečo iné a inak, ale potom sme sa fajne zasmiali a upratujeme si ďalej 😀

evkamotka
19. dec 2021

V tretom trimestri som nerobila takmer nic, iba minimalne prkotinky. Vsetko manzel. Pri prvom dietati som sa natahovala a skoncila v 34tt predcasnym porodom.... Takze pri druhom robil manzel takmer vsetko. Ale s tym sa musi asi kazdy popalit sam, aby sa zbadal, ze upratat cez tehotenstvo nie je najdolezitejsie...

sasitimi17
19. dec 2021

Ja mám poriadok aj pred pôrodom a aj teraz 3,5 roka po pôrode 😊

bazalka1
19. dec 2021

Och joj nezavidim....budes to mat len tazke ked sa vam dieta narodi. Radim ti nedaj sa. Ja by som ponom riadne stekala keby domna takto skusa a rype. Fakt by som sa vysrala na vsetko a nech robi sam...ja som tehotna a boli ma brucho...hotovo skoncila som. Co sa mu nepaci nech uprace a nezatazuje ta tym.... Pride dieta a co bude robit potom?

habibim
19. dec 2021

Ja sa snažím mat všetko tip top upratané, vždy, myslím tým ráno vyvetrane zatiahnuté posteľné v spálni, v detskej izbe, umytý riad, prázdne umývadlo, umyté podlahy, povysavane (sak 3 deti) .. Asi tak 3 dní v tyzdni🤦‍♀️ po iné dni, ako napr.dnes, mi dcéra povie, mama urob nám wafle, a ja robím, umývadlo plne, spálňa ešte ani náznakom v poriadku, detskú dcéra urobila na znak vďaky za wafle.. Ale! Keď som šla na tretí pôrod, plánovaná sekcia, tak som sa snažila mat všetko tip top, aby keď sa vrátim, nemusela som na to myslieť... Aj ma to stalo, rupturu maternice z druhého tehu, lebo som chcela mať terasu tip top umytú... Dnes mam deti krásne zdravé tri a poriadok alebo neporiadok len a len môj... Manžel po pôrode všetko robil za mňa a furt na mňa nakrical nech už neumývam.. Nech myslím na deti.. Čiže, po pripomienkach tvojho manžela by som povedala, že to nemá všetko v poriadku v hlavičke a tak ako bolo spomenuté, má zdravé ruky, chvála Bohu, tak nech sa chopi aj on roboty v domacnosti

marca12
19. dec 2021

Blato moze aj on utriet,pozametat. Myslim,ze aj ked si nebola tehotna ta nejako netankoval taky puntickarsky poriadok. Tak co sa cuduje.

cimage
19. dec 2021

My mame doma 3psov, takze podlaha sa u nas lesknut nikdy nebude 😕. Mohla by som aj 3x umyt. Ja by som ich dala najradsej do sopy, ale to by ma rodina ukamenovala. Vsade kde sa pohnem je pes pod nohami. V tehotenstve by mal pomahat este viac ako za normalu. Ked mu nieco vadi, tak nech sa paci, ma 2ruky. Ukaz mu kde mate odlozeny mop a spongiu ked ho to tak rozculuje. Ja som teraz umyla riad zo vcera, u nas v rodine to nikoho netankuje, ze je plne umyvadlo kym maju z coho jest. Ale pri umyvani sa striedame, nie ze by som len ja umyvala, ale predsa ked umyva chlap, tak sporak sa nerata, pretriet linku sa nerata.

sashabb
19. dec 2021

Keď sa bude nabudúce sťažovať, povedz mu, že on vie perfektne upratovať, úžasne umyť riad, tak to preto nechávaš na ňom. Pochvál ho ako mu to ide rýchlo a precízne, že sa mu preto nebudeš do toho montovať. Vie to lepšie a rýchlejšie ako ty, tak nech sa realizuje. 😁👌

simca06022011
19. dec 2021

No ale tak tie problemy co mas, dokážete lahko riešiť. Psovi pod misky daj handru alebo nieco, nakvapka neroznesie. Blato pri dverach v byte? Vyzuvajte sa pred dverami a pod topánky dostať podlozky. Tieto veci co opisujes by vadili aj mne, v byte blato z topanok a špinavú podlahu od psa proste neznesiem. Da sa tomu predist. A inak upratanie tychto veci nie je pretrhnutie sa kazdy den. Treba to zariadiť tak aby sa ten bordel nerobil. A umývačku riadu.
Ak teraz toto je u vas problém, co bude ked budete mat dieta a fakt nebudes stihat.

elizabet173
19. dec 2021

ja som hlavne nemala partnera debila, ktorý by mal na mňa nejaké nároky, keď som si už nevidela cez brucho na topánky a vedel, kde máme vysávač, prachovku a mop. Domácnosť je tvoja alebo vaša? Tvoj muž v nej nežije? Treba mu dať jasne najavo, že to, že si doma, neznamená, že si neplatenou upratovačkou, ale má sa práve teraz vo zvýšenej miere podieľať na chode domácnosti a po narodení dieťaťa ešte pridať.

tini27
19. dec 2021

Mala som poriadok pred porodom- Ale urobil ho moj muz so svagrinou, ktora nam prisla pomoct, este aj okna vsetky poumyvala. Ja som robila fakt len co som vladala, aj to ma vyhanali oddychovat. Tvoj muz by sa mal zamysliet a zacat pomahat, po porode to bude este dolezitejsie.

ajka0207
19. dec 2021

Mám pred pôrodom, upratujem koľko mám chuť. Manžel nie je taký ignorant že by vyžadoval udržiavanie domácnosti odo mňa, či už som tehotná alebo nie. Keď chce väčší poriadok tak si normálne uprace sám.

mtn112233
26. dec 2021

Ani pred pôrodom a už vôbec nie po ňom 😀 netráp sa nad upratovaním užívaj si tehotenstvo a po ňom bábo ktoré sa ti narodí 🙂

Strana
z2