icon

Mali ste pred pôrodom vždy poriadok?

19. dec 2021

Ahojte mamičky, mali ste pred pôrodom vždy všetko upratané ? Alebo ste tiež už boli take že ste všetko nezvládali ? Ja neviem či sa ja malo prekonávam, alebo ma partner vysoké nároky na mňa.

Strana
z2
ivkazba
19. dec 2021

Ja nemám pred pôrodom ani nie som tehotná. Ale mám chlapa, ktorý čo neurobím ja, urobí on. Ak sa chlapovi nepáči neporiadok, má predpokladám rovnako 2 ruky ako ty a môže upratať. Domáce práce treba mať rozdelené, domácnosť patrí obom, tak sa obaja majú podieľať na poriadku.

babyjune
19. dec 2021

Nech si partner uprace sam. Mne moj muz ku koncu tehotenstva pomahal a ja som robila len to, co som vladala.
Teraz som na rizikovom a nemozem robiť vôbec nic, všetko robi moj muz, ja len lezim... a aj pomimo tehotenstva mame domace prace rozdelene, ved nie som muzova sluzka.

heidy222
19. dec 2021

Ani pred porodom, Ani Po porode 😂

majlo1234
19. dec 2021

Ja som pred porodom prestahovala cely dom, ale citila som sa dobre a nebola na rizikovom. Pocas mojej “rekreacie” v porodnici vyuoratoval muz cely dom a uvaril na prvy tyzden. Teraz po par mesiacoch sa, pravda, uz tak nehecuje😂

mamina0078
19. dec 2021

Ano, ale ked to nezvladas dohodni sa s nim nech ti pomoze.

luccija
19. dec 2021

A o čo ide?chce, aby si okná umývala či co?ja som nemala veľké bruško a vladala som ako aj predtým pre každého je poriadok niečo iné my nie sme pedanti, veď napíš konkretne čo mu vadí Možno už v noci horšie spis, chodíš cikať, si unavená ...ale, ak mu niečo vadí nech to spraví sám, keď vidí, že nevládzes nestíhaš...na to si daj pozor nech to nie je nejaký drbko čo od teba očakáva full servis a predaj este Ti bude niečo vyčítať veď nevieš aké budeš mať dieťa a čo Vaša čaká ďalej

20erika07
19. dec 2021

S oboma som musela lezat, aj v nemocke, mojmu muzovi a dnes ani detom nevadi ani keby s prepacenim po hovnach chodili 🤦‍♀️ takze, nie, nemaju na mna ziadne upratovacie naroky, to skor opacne

simsalabim
19. dec 2021

Partner ma na teba vysoke naroky? A na seba ma ake naroky? On v tej domacnosti nebyva?

lucka114
19. dec 2021

Čo majú tí chlapi furt za problém s ne/poriadkom... Ak sa chlapovi niečo nepáči, nech sa páči, metla do ruky ... Ak si ty s tvojim ne/poriadkom v pohode, vyloz nohy, resp. venuj sa tomu, čo uznáš za vhodné... Môj sa doma tiež od roboty nepretrhne, ale aspoň nepinda a nevyčíta mi neutrety prach alebo obdobné kraviny ....

ivetamigalova
19. dec 2021

Mne môj muž v domácnosti nikdy nepomáhal. Na druhej strane, nikdy mi nepovedal jedno zle slovo na to, či bolo dostatočne upratane, navarene, atd. Ci ostatné mamičky vládzu neries, každá to ma inak. Ty ak sa na nejaké práce necítiš, nerob ich. Skončíš v nemocnici, a to už vonkoncom doma nič nespravíš.

autor
19. dec 2021

Pomáha aj on samozrejme, ale vkuse sa sťažuje že je bordel .. že letáky na stole, pes pochodil podlahu, nejaké neumyte taniere v drese, .. ja nebudem ako blbá každý deň umývať podlahu lebo ju pes pochodi… labky som mu utrela ale nakvapkal vodu z misky na podlahu a potom pochodil .. že blato z topánok pri dverách, tak tiež tam nebudem každý den na kolenách blato utierať pri dverách .. že mňa ten bordel neserie, ale to nie je pravda, ale nepôjdem sa každý deň pretrhnúť lebo sa nájde stále niečo niekde .. však poumyvam riady, odložím, umyjem šporak, navarím, pozametam, raz do týždňa poumyvam záchody, utriem prach ..

amelie2017
19. dec 2021

Ci sa malo prekonavas? Preco by si sa mala prekonavat. Nevladzem, boli ma pri tom brucho, tak to nerobim. Mne niekedy trvalo povysavat byt aj 2 hod, co som si po kazdej izbe sadla. Ale vysavala som preto, ze som chcela ja, nie, ze by to muz vyzadoval. To by si vysaval sam. Kupelne a kuchynu riadil len on. Ja som maxinalne umyvadlo pretrela. Sem tam sme zaplatili pani na upratovanie, hlavne 2 mesiace po amnio. Ale den pred porodom som vyriadila komplet cely byt. To uz som maleho vyhanala a bolo mi jedno, ze ma boli brucho.

mamka1984
19. dec 2021

Toto fakt nechápem, ako že pomáha? O pomoci sa dá hovoriť len ak robí v domácnosti viac ako 5O% prác. Veď normálne sa staráme o domácnosť pol na pol. V tehotenstve by mal samozrejme prebrať väčšinu prác chlap. Môjho by ani len nenapadlo chcieť od tehotnej vysávať či umývať podlahy 😀

autor
19. dec 2021

Alebo včera som umývala riad, a nechala jeden hrniec v dreze, som dala do neho vodu aby sa odmočil, lebo to nešlo umyť a on že načo teda umývam keď to tam nechám a nespravím to poriadne

stanulienkat
19. dec 2021

Samozrejme. Aj po porode. Ale manzel vzdy prilozil ruku k dielu. Vzdy, ked ku mne prisli kamosky, sa cudovali ako mam cistucko a male dieta. Nemam rada smudly.

kittykat22
19. dec 2021

mame to doma podobne, pretoze moj muz neupratuje a upratovat nebude, pokial to nie je nutne. Ale keby mi 1x povedal to, co tebe, tak mu odvrknem, nech si to umyje sam, ked sa mu nepaci. Neviem ci si uvedomujes, ze to co robi tvoj muz je psychicky natlak a ponizovanie. Mala by si situaciu doma ukludit a muza vpratat do koze.

luccija
19. dec 2021

Kde sa žije a býva aj pes nikdy nebude dokonalý poriadok.Pre mňa sú najhorší ľudia pedanti, ktorí celý deň do niekoho rypu a len chodia s handrou a upratujú.raz som bola cez víkend u kamarátky a jej manžel raňajkovať ešte neodniesol tanier a ona už mala v ruku mini vysávač a vysávala zo stola omrvinky.Stale sa hádajú nevie si v kľude sadnúť to je obsedantna porucha už.
Aj my máme sa dverami blato aj, keď máme odkvapkavac na topánky, letáky a časopisy mám bežne či na gauči, stole ...aj pár riadkov v dreze.Ak mu to vadí nech nehundre a porobi to. Nedaj si nahovoriť, že to je len TVOJA práca.Ak čakáte prvé dieťa ešte to bude ťažké, lebo deti narobia veľa neporiadku omrvinky, vylejú, hračky...povytahuju veci ...a nikdy nerob veci cez únavu, lebo sa Ti to o pár rokov vráti s úrokmi Drž sa!

mamina0078
19. dec 2021

Tak mne tiez by vadili tie veci co si vymenovala ale zas je chlap a moze ti pomoct... Vsetko su to cinnosti, ktore do par minut ma hotove. Takze nic si z jeho reci nerob ked mu to vadi nech to uprace.

domka222
19. dec 2021

Som týždeň po pôrode a veru tieto Vianoce vítame Ježiška v chlieve 😂

luccija
19. dec 2021

@kittykat22 áno dáva jej najavo, že ZASE je bordel a živí v nej, že niečo nezvláda, nestíha a ona chuda si myslí, že sa malo prekonáva:(namiesto toho, aby to spravil a bol ticho.

marcellka32
19. dec 2021

Tvoj chlap nemá ruky? Ak vidi špinu, má bez brblania vziať handru a utrieť to, to je taký problém pre neho? Ak áno, tak si s ním daj ráznejšie rozhovor...dovoľuje si k tebe, lebo to dovolíš, veď tam bývate obaja, tak obaja aj upratujete, varíte, nakupujete a staráte o dieťa, keď prídeš z pôrodnice od prvého dňa mu ho daj kúpať a kocikovat von

bazde
19. dec 2021

Ja hej...aj pred aj po

eskop
19. dec 2021

Áno, ale ja som na toto ako monk.. ked mam 2hod času poobede kým mala spi, tak nesedim pri káve ale upratujem aj to co nemusim🤣 môj muž tvrdi, ze on ma len do prace chodit na všetko ostatne je žena.. bohužiaľ 😏

zara0201
19. dec 2021

No urobila si si dieťa s pakom,počkaj keď bude malé na svete a keď začne rozhadzovať hračky. To sa ti zrúti pán manžel.

katulienkax
19. dec 2021

Bože baby to na akých debilov vždy natrafite, nie normálny chlap takýto nie je

petamich
19. dec 2021

@domka222 ja som 5 mesiacov po porode a vitame ho takto tiez, nech to ma aspon autenticke 🙈

domka222
19. dec 2021

@petamich áno, nech sa cíti ako doma 😃

h2
19. dec 2021

Autorka, na to s tým hrncom v dreze by som mu povedala, že ten som tam nechala preňho, aby ho mohol umyť a necítil sa blbo, že som všetky riady umyla ja. 😉

zuzanka.zuzu
19. dec 2021

pred pôrodom (takmer) vždy, po pôrode zatiaľ ešte nie 😂 a veru už nemám doma novorodenca 🙊

karhu
19. dec 2021

pred a aj po porode som doma mala normalneho chlapa, uprac si muza, v tom je u vas problem

Strana
z2