Mám ísť už do pôrodnice?
Dobrý deň , o 5 dní mám termín a veľmi mi tvrdne brucho a mám aj menštruačné bolesti skoro cely deň ale nie sú pravidelné , aj krize ma bolia ale tiež nie pravidelne , a niekedy ma pichá aj akoby k zadku , nechcem ísť zbytočne lebo sa bojím že si ma tam nechajú a budem tam zbytočne ešte ležať par dni aj bez pôrodu a to nechcem , ale zas čo keď sa už naozaj niečo deje a spúšťa sa pôrod ? Môžu to byt skutočne pôrodné bolesti aj keď nie sú úplne pravidelné ? A zatiaľ nemám pocit že by sa to stupňovalo , stále to bolí rovnako , tak asi zatiaľ nič však ? Možno v noci 🫢😁
Daj si horúcu sprchu na kríže, aj zo 20 minút, uvidíš či ti povolí. Ak nie, tak je to pôrod, choď sa dať skontrolovať.
Daj si horúcu sprchu a uvidíš ci sa to vystupňuje . Je veľká šanca,že sa to rozbieha a do večera máš bábätko tu. Držím silno palce.
Ja som spozornela keď ma začali bolieť kríže a volala som porodnikovi, dala som sprchu, odišla hlienova zátka a kým sme odišli z domu začali pomaly aj kontrakcie. Hm... Ak máš pocit že sa niečo deje ja by som išla. Keď to nič nebude a ste ok určite si ťa tam len tak nenechajú ....
U mňa kontrakcie nastupovali pomaličky.
@kikiballa ďakujem vam za rady, ale ak by to boli pravé kontrakcie nemali by sa stále stupňovať na horšie a horšie ? Lebo síce mám bolesti ale rovnaké
@katie253 ak po sprche prejdu bolesti tak na 100% ešte nerodím ?😁
Áno mali by sa stupňovať. Nepanikar. Ako ďaleko máš porodnicu?
Tak som to mala pri štvrtom. Celý deň mi tvrdlo brucho, pobolievalo atď ale keď som o 21:30 dostala fakt kontrakciu, hneď som vedela, že treba ísť 😀
Neboj sa, to, že rodíš si FAKT všimneš🙂
Áno ak prejdu tak môžeš byť kľudná. Mne sa to stalo v noci, myslela som si ze už ideme, dala fakt horúcu sprchu a nedialo sa nič do rána som spala ako zarezana 😀 potom som išla rodit tak ze som ani nevedela ze už vlastne rodim 😉 držím prsty nech to máš rýchlo sa sebou
Spracha to bud zastavi alebo rozdupe vo velkom. To budes citit, ze sa nevies odlepit z polohy v akej si
To ti nikto nepovie, ale môžu to byť len poslíčkovia. Kamarátka mala kontrakcie a na prístroji nebolo nič vidieť a do 5 hodin porodila. Sestrička ju domov posielala...neboj sa, to zistíš, že sú to už tie pravé kontrakcie.
Ja ťa nechcem strašiť, ale poznám 2 baby. Jedna ani netušila, že to sú kontrakcie, šla len tak na poradňu a z nej rovno na sálu, pôrod v rámci možností takmer bezbolestný. Ak by nešla na poradňu, porodila by doma.
Druhá rodila teraz, tiež si myslela, že to nič nie je, nepravidelné slabšie bolesti. Presvedčili ju, nech pre istotu ide na pohotovosť, či je všetko v poriadku. Do hodiny bola malá na svete.
Pôjdeš, skontrolujú, či sa neotváraš, dajú ťa na pásy a ak sa nič nedeje, pošlú ťa domov. 🙂
Môže sa to rozbiehať, ale do pôrodnice by som ešte nešla na tvojom mieste 🙂 až pri pravidelných kontrakciách s párminútovými intervalmi.
Ráno ma prijali na príjem s tým, že prenášam, bolesti slabucke ale zato mi tvrdlo brucho. Bola som na 2,5cm otvorena. Celý deň do takej cca 21:00 som mala menštruačné bolesti ale slabé, tvrdnutie brucha stale. Vyšetrili ma a bola som na 5, 5 cm otvorená. Porodila som o 5:30 ráno, a bolesti pravidelne som mala až cca hodinu pred pôrodom, dovtedy len tvrdnutie a slabé menštruačné, nepravidelne bolesti. Čiže len týmto som sa otvorila na 8-9cm. A to som bola prvorodicka, našťastie v pôrodnici, lebo keby som doma, asi to ani neberiem ako pôrod🤣
@lucia13022023 Vau, tak teraz som už úplne zmätená že čo mám robiť 😂
Autork, skus určite tu sprchu. Ale ja by som asi išla do pôrodnice, ak by to nebol pôrod, odmietla by som hospitalizáciu. Ak by bolo všetko v poriadku samozrejme.
to je prvý pôrod? ak áno tak ti stačí ak pôjdeš keď budeš mať kontrakcie každých 10 min.
Mne pôrod začal nepravidelnymi kontrakciami a hneď velmi častými- každé 2 min-5 min. Ale akože bola to uz riadna bolesť, tušila som že rodím, ale bola som z toho celého úplne mimo, že mi pôrod začal takto. Takže napriek tomu, ako som si na fórach čítala, ako musia byť kontrakcie pravidelné a intervaly sa skracujú, mne to tak nezačalo. Ako prvorodička som porodila za cca 3,5h od prvej kontrakcie. V nemocnici som mala už ale pravidelné.
Môj posledný pôrod. Boli kontrakcie nepravidelne. Aj v 30min intervaloch. V rôznej intenzite. Od 5tej rana a až o 16 ma zlomil manžel, že chod. O 19 som porodila.
Ja som to tak mala tiež o 2hod nato mala bola na svete😀 chod do porodnice.
Isla by som uz, vsak ta poslu domov. Ja som druhe porodila hodinu predtym ma este dr vysetrila ze to neni na porod dnes ze mozno zajtra. Bolesti nic, iba pasy ukazali kontrakcie a do hodiny dieta na svete. Keby som nebola v nemocnici porodim asi doma pred telkou ani si to nevsimnem😅
Ale vies o tom, ze ta v porodnici nemozu drzat nasilu? Ved normalne mozes ist a povedat, ze tam nechces zostat, nech ta len skontroluju. V pripade potreby podpises reverz.
No takze po sprche mi nič nie je 🤯🤯🤯
Potom iba poslickovia
Nemaj obavu. Kľudne sa to môže v noci spustiť. Oddychuj ešte a teš saaaa. O chvíľku bude bábätko tu.
Ja som na sebe porod nepoznala, ale nastastie som opatrná, tak som vzdy prisla vcas do porodnice. Kontrakcie na záznamoch neboli asi nikdy, bolesti do krížov iba také menštruačné, po sprche pri 3. porode dokonca ustali. Ale zas výhoda bola, že pôrody boli rýchle a bolestivé boli cca iba poslednú hodinu.
Už si porodila? 😉

Daj si sprchu a uvidíš. Ale aj keby ešte nebol pôrod a chceli by si ťa tam nechať môžeš odmietnuť.