Mám pred pôrodom oddychovať?
Dobrý deň.Som v 37 týždni tehotenstva a v mojom okolí sú 2 skupiny ľudí.Prvá skupina mi hovorí,že pár týždňov pred pôrodom mám oddychovať,skoro nič nerobiť a druhá skupina radí,že sa mám hýbať,že budem mať ľahší pôrod.Tak teraz ako to je?🤔Ďakujem za odpovede 🙂
Ak nemáš žiadne problémy zdravotne, tak nevidím dôvod aby si sa nehýbala. Nemyslím cvičenie nejaké silové, možno sa trochu popretahovat a pod. ale určite chodiť na prechádzky a tak. Keď pocítis únavu,samozrejme oddychuj a neprepínaj sa. Ale ležať ako veľryba je blbosť, ak Ti to vyslovene neodporučil lekár...
Tak ja mám rada pohyb.Len moja mama má stále vyhreší že mám oddychovať,lenže ja nevydržím ležať a nič nerobiť,preto sa informujem tuna.🙂
Neviem ci to porod nejako ovplyvni,ale rob ako sa citis.Ak vladzes a mas chut tak pohyb je fajn.Ked citis ze potrebujes oddychovat tak oddychuj.Ja som pri prvom lezala od 18tt az do dna porodu,tiez ma vsetci strasili ,ale to bolo ine ,nemohla som inak iba lezat tak co som mala robit.Porod trval 2hodiny a 3kontrakcie na vytlacenie.Ale tiez som bolo na nervy z tolkeho lezania.Teraz cakam 3tie a co by som dala za tolko oddychu😀vsetko tak s rozumom,aj pohybu aj oddychu
@lesankavh ja som sa dosť hybala pred pôrodom, dokonca chodila na ôsme poschodie pešo, lebo nefungoval výťah. Malý sa narodil v 37 týždni, mohol byť v brušku aj dlhšie. Predpokladám, že keby som sa trochu šetria, možno by sa nenarodil tak skoro. Ale ktovie. Neviem ci som mala ľahší pôrod, ale prežila som.
Tak ja som už len oddychovala a ležala. A aj pri pôrode som mala tendenciu len lezat a teda bol to štandardný pôrod bez komplikácií. Treba robiť ako to ty cítiš. Nikto ti nepovie čo je správne, len tvoje telo
Ja som do 8mesiaca robila pani v domacnosti takže som sa hýbala až-až a pôrod som mala hrozný tak posud sama
Aj ja som za to druhe. Ja som pred pôrodom chodila ešte do školy. Takže som bola na nohách cely deň. Deň pred pôrodom som doma ešte piekla tortu, dala si dllllhu prechádzku a pohár šampanského a ráno sme išli do pôrodnice ☺️☺️
Ja som v deviatom mesiaci kosila, robila generálne upratovanie kúpeľne po rekonštrukcii, umyla okná, a staršiu týždeň pred pôrodom učila bicyklovať, normálne som za ňou bezala🙂 pôrod trval krátko a bol v pohode 🙂 hýbať sa treba
@lesankavh určite zdravý pohyb a primerane aktivity k tehotenstvu. Ja som ešte v den porodu vyupratovala cely byt, povysavala, umyla som si vlasy atd...Al sa budeš primerane hýbať, môže ti to len a len pomôcť...
volakedy sa bežne hovorilo že týždeň dva pred pôrodom treba vyumývať všetky okná, dobre sa ponaťahuješ a nebudeš prenášať🙂🙂....ale každý ako sa cíti...tehotenstvo nie je choroba🙂pokiaľ nie je rizikové tehotenstvo tak kludne dlhšie prechádzky samozrejme len v príjemnom tempe - človek sa hýbe a zároveň sa priveľmi nenamáha, kludne chôdza po schodoch a aj to umývanie okien🙂
rodila som 4 krat. vzdy som bola maximalne aktivna az do posledneho momentu, vzdy som rodila 2-3 tyzdne pred terminom a vzdy som mala lahky, rychly, bezbolestny porod.
ale uprimne si myslim, ze aktivita/oddychovanie dva tyzdne pred TP na to, ze aky bude porod, ziadny vyrazny vplyv nemaju 🙂
takze rob ako Ty sama citis, ked ma clovek viac deti, tak nejake oddychovanie a polihovanie
aj tak nehrozi 🙂
Dakujem za odpovede 🙂
@lesankavh hýb sa toľko, koľko ti je príjemné a vládzeš, nepremáhaj sa, nemala by si mať z pohybu bolesti, ale nemusíš iba ležať. Tvoje telo ti napovie, koľko pohybu je ešte OK. Tak ešte 2 týždne pred prvým pôrodom som normálne pracovala, jazdila autom, normálne fungovala, upratovala, žehlila vecičky a tak ...

Ja som za to druhe. Porod je dost narocny a bez pravidelneho pohybu pred nim sa podla mna rodi tazsie. Ja som chodila take hodinove prechádzky plus gravidjoga, ale zas pri chôdzi som sa pomalicky gulala, nepredstavuj si nejake olympijské vykony.