Mám ukončený 30. týždeň a drobec váži 1 050 g
Ahojte baby, som z toho na nervy už ☹️ dnes som bola v poradni začínam 31tt a bábätko ma 1050g je to veľmi málo ☹️ poraďte mi prosím čo mám jesť aby bábätko v brušku pribralo? Som zúfalá ďakujem za každú radu.
@cacesova kľud nestresuj. Pokiaľ lekár povedal ze je to.okej tak.je to.okej.
Hlavne ze máš prietoky dobre. Ja som mala zle prietoky v 11tt nasadili mi anopyrin a v 24tt na morfo všetko ukážkové. Teraz som 28,v piatok idem na poradňu a v 28tt tabuľky hovoria ze dieťa má okolo kila. OKOLO!!!
Tak pokoj. Sono je dosť nepresna biometricka metóda. Len orientačna.
@cacesova Ano je to v norme.
@cacesova lekar povedal, ze je to v norme, tak je to v norme... netreba ti obrovske dieta, bud rada... a pokial viem tam v poslednych mesiacoch az babatka v bruskach priberaju.. teraz sa im riesia ine "veci", cize tato vaha teraz, vobec nic neznamena.. do porodu moze mat aj 4kila
@cacesova tak ja som bola dnes na poradni, som 30tt+3 a malý mal 1778g.Tak to sa mi zdá byť zas dosť 😁 aj keď viem, že tie merania sú orientačné tak isto ako vypočítaný termín pôrodu. Tak som zvedavá už len keď sa malý narodí aký bude veľký
@cacesova nerieš! Bábätko sa má fajn, je zdravé, v poriadku, rastie, zoberie si koľko potrebuje.. posledné mesiace bude priberať viac, takže ak máš pocit, že je maličké, všetko dobehne.. upokojim ťa, môj synček sa narodil v 38 tt s váhou 2300 g (ja 2700 a môj muž 2900)... Teraz čakám druhé bábätko a nemám momentálne ani tušenie, koľko váži, ale tiež to bude taký "velkac" ako prvorodený 😂 a to ti poviem, že ja jem stále a veľa.. Veľa robí aj genetika... Ak by bol problém, dr. ti to určite povie... Držte sa, užívaj si maličké, a nech to dotiahnete do úspešného konca ♥️
Neverim, ze jedalnicek matky ovplyvnuje vahu babatka. Mne prve 2500g a druhe 3400. Obe dievcatka a strava rovnaka.... zacnes saprezierat, efekt na male ziadny....len ty budes mat problemy.
@cacesova Klud. Moja krpata vazila podobne, v 38tt to zrazu vybehlo na 3,5kg a cuduj sa svete, 41+0tt sa narodila s 3060g. Len nohy ma radovo o 2-3cm dlhsie ako rovesnici. Dnes sme mali poradnu v 6 mesiacoch, ma necelych 6kg (priemer je tak 7-8kg v tomto veku), je nesmierne sikovna, vnimava, a absolutne zdrava.
Dlab na to, prosim Ta. Prietoky su dolezitejsie ako strojom vypocitana vaha.
@sonnenshein to vážne? A koľko vážila v 31tt?
@cacesova Tusim 1200.. ale FL mala vzdy o tyzden popredu a hlavicku a brusko o tyzden pozadu, takze nebyt toho, ze je to tretie dieta a predchadzajuce mali tiez dlhe hnaty, asi stresujem. Takto som vedela, ze nemam preco. ☺️
@sonnenshein
@sonnenshein ďakujem
Neboj sa keď je podľa lekára ok. Mne malú mal podľa ultrazvuku v 30tt cca 1300g a narodil sa 4300g . V pôrodnici deň pred sekciou mi povedali že bude mať 3800g Max. Takže asi toľko k odhadom váhy .
Mne v deň pôrodu z usg vypočítali presne 3500g koľko aj mal

@cacesova zbytočne sa nestresuj. Ja som dnes po poradni 31tt a mala ma 1550g +/- ale ja týmto hmotnostiam moc neverím keďže pri prvom som bola deň pred pôrodom na sone a povedali ze v 37tt bude mať 3500g a mal presne 4000g nejedla som nič extra jedla som na čo som mala chuť a teraz nejedavam skoro nič pretože mi nič nechuti do jedla sa musím nútiť 😑ale doktor zhodnotil že babo priberá a rastie tak som spokojná a uvidím co prinesie termín pôrodu 😉