Menšia stehenná kosť u bábätka: Je to normálne?
Ahojte, dnes som v 31+2 týždni a moje bábätko ma menšiu stehennú kosť. V 30tt som bola na 3. Poslednom skríningu tam mi namerali hlavičku o pár dni väčšiu bruško väčšie o 2 týždne ale stehienko menšie o 2 týždne namerali 51mm. O 12 dni som ležala v nemocnici pre iné problémy to bolo 30+6 tt tam mi robili tiež sono a hlavička rovnako väčšia o pár dni aj bruško a nôžka narástla len o jeden mm čiže hodnota bola 52mm. Dr povedala, že len malý bude nižší asi po mne. Ale aj tak ma to trošku stresuje. Stretol sa už niekto s tým mali ste menšiu stehennú kosť a babo bolo zdravé?
A ešte ma zaujíma prečo by dieťa nemalo byť zdravé? Lekár ti niečo také povedal? Tieto údaje nehovoria nič o zdraví alebo nezdraví plodu, pokial nie sú extrémne odchýlky v jednotlivých mierach alebo meraniach. To sa všetko posudzuje komplexne a už by si o niečom takomto vedela. Nikto nechce nikomu uškodiť ani nič zatajovať. Ak ťa nikto neinformoval o probléme, tak nerozumiem, prečo ho hľadáš? Načo sa stresuješ? Toto nepochopím, máš pár týždňov si užiť kľud, oddych, pekné počasie a ty miesto toho spekuluješ a stresuješ. Nehnevaj sa, ale naozaj to hraničí so zbytočnou hystériou. Chápem hormóny aj všetko okolo, ale toto je cez. Musím byť úprimná, lebo vidím, že ti to nikto nepovie normálne (chyba lekára, ma sa vyjadriť jasne, keď vidí, že nerozumieš).
Úplne stačí, že sa použijú 2 rozličné prístroje a dvaja rozliční lekári a údaje sa budú líšiť.
Pri prvej spätne hodnotím, že môj obvoďák bol presnejší ako odborníci v nemocnici.
Pri dvojčatách ani nehovorím. Sa čudujem, že vôbec trafili pohlavie, ako boli prepletené.

Prosím ťa, neanalayzuj. Ako lekár gynekológ tihovorím, že tieto údaje pre teba nie sú nijako podstatné. Keby tam bol problém, už ti to povedia, v opačnom prípade nemá zmysel riešiť koľko kto kedy nameral a prečo a načo. Ovplyvňuje to veľa faktorov a je absolútne k ničomu ti to vysvetľovať, lebo to aj tak nezmeníš a neovplyvniš. Keď sú lekári spokojní, môžeš v klude spávať.