Môj partner odmieta ísť k pôrodu
Áno chápem na jednej strane niektorí muži proste nejdu lebo nemusia krv atď. Na druhej strane mi to príde smutné akože nechciet vidieť prichádzať na svet svoje dieťa. Nechať partnerku si to odsrat samu. Nazvať pôrod nechutným. Úplne nefer smutné sebecké. Som na neho nehnevana a prešla ma chuť zdieľať s nim čokoľvek čo sa týka tehotenstva. Úplná sebeckost a hlúposť pretože ja žena matka tam budem v bolestiach ja si to odrodim a on si bude kľudne sedkat a necha ma v tom samu. Nechytí ma za ruku. Nebude po mojom boku v takej ťažkej chvíli. Myslím že ma to úplne od neho odluci a potom už všetko zvládnem asi aj radšej sama. Nie je tak ženy? Asi každý chce sa oprieť v takejto situácii o takto blízku osobu ktorej sa to mimochodom aj týka. Rada by som mu to ozrejmila ako to vidím a ako ho potom budem brat ale neviem ako
Moj ocko nebol pri porode ani jedneho z nas a ma k nam uzasny vztah, ku vsetkym odmala, staral sa, cicikal, rozmaznaval nas, az musela mamka ho krotit 😀 . A to ma 5 deti, ani pri jednom mu neublizilo, ze nas nevidel sa nadychnut. Dokonca v tych casoch ani mamka s nami poriadne nebola, hned nas odniesli, zabalili, doniesli len ukazat a potom nas nosili len na kojenie. Sice smutne, ale tiez to nijak nepoznacilo jej vztah k nam. Nemyslim, ze problem tvojho muza bude v tom, ze nie je pri porode, ale problem bude inde.
a ja ti napisem ako to bolo u nas.sice obe deti sli sekciou a prvy dokonca akutne v noci v inom meste.len som mu zavolala ze maly sa o chvilu narodi a nech nejde do porodnice a nech kludne spi dalej.dokonca na druhy den este siel do prace a az poobede prisiel pozriet maleho.. maly ho miluje najviac na svete.a druha sa narodila cez den po vikende ale on bol v zahranici tak isto vedel kedy sa mu mala narodila a nebol dokonca este mesiac doma po jej narodeni.prvyraz ju videl ked mala mesiac.takze ak tvoj nechce netlac nanho po porpde male uvidi a bude s tebou.takze je to ovela lepsie ako u nas kde si deti nevidel ale urcite som mu nerobila divadlo ze a nebol si so mnou...trosku sa schlad .
Ja osobne som tam muža nechcela. Dva pôrody za sebou a neľutujem. Prišiel až po šití, keď sme tie 2 hodky museli lezat s malym na koze. Pofotil....ponosil a to uplne stacilo.
No teda nie vsetci muzi su na to stavani. Urcitre na neho netlac. Mozno je citlivejsi a mozno je to pre neho take nepredstavitelne, ze porod nazval nechutnym, lebo uz nevedel ako ti to povedat ze nechce . Ani moj muz nebol pri porodoch a nikdy som mu to nevycitala i ked pri prvom som ho lamala ale, uplne som respektovala jeho rozhodnutie. A ked mam pravdu povedat budes mat co robit sama so sebou nie to este kukat na neho ci zvlada nezvlada ako sa tvari a ci nahodou neodpadava.
@stary_ujco tak si mal povedať, nech "nekontroluje množstvo prstov"
Proste nie vsetci chlapi su na to zvedavi. Na tom nie je nic zle. Ja som ani nechcela partnera pri porode nikdy.
V tomto ste sa s partnerom nezhodli, ale nevycitaj mu to. V inych veciach ti moze byt oporou.
Porod zvladnes aj bez neho.
Ked nechce ist tak ho tam netlac moze sa stat ze by ti krachol vztah /keby bol nutene pri porode/
Nerob cirkus pre nič, ešte ani nevieš ako budeš počas pôrodu fungovať, tak nestresuj vopred.
Môj manžel tam bol celý čas som mnou takmer zbytočne, nezniesla som keď sa ma počas kontrakcií niekto dotkol, pri lôžku počas pôrodu nestál, bol pri mne lekár, sestra a už sa tam nezmestil, takže pre neho to bolo skôr mučenie ma celú noc počuť zavijat, k druhému už ani nešiel, čo sa mu ani nečudujem.
Pôrod nieje pre každého muža, môjho som sa pýtala či chce ísť k pôrodu a povedal na rovinu že asi nie, že by mu tam asi došlo zle. Rešpektujem to, porodim s nim ci bez neho 😊 ale tak dohovie čo bude za 4 mesiace, možno keď príde k tomu, zmení názor, ale to už záleží na ňom, nútiť ho nebudem
Zaobstaraj si nejaku dobru dulu k porodu, ak mas ten pocit ze niekoho pri sebe chces mat. Uvidis, ze ta ti tam pomoze omnoho viac, ako muz, ktory uz teraz ma s tym problem ! 😉 Ale holt, niektori chlapi su taki... co neznamena, ze nemoze byt dobry partner aj otec 🙂. Vsetko dobre !
Môj muž tam nechcel byť ani tam nebol, a tým je to uzavreté. Nijak som to neriešila či tam je alebo nie je 🙂 Možno zmení názor 🙂 a možno nie..A neviem či to, že uvidí príchod dieťaťa nejak zmení jeho postoj..A ak ho k tomu dotlačíte, može to byť ešte horšie, bude ľahostajný a ešte aj zdutý, že tam musel byť. Môj nebol ani pri jednom pôrode, a nie je ľahostajný a váži si nás. Tak myslím, že tým to nebude 🙄
jeho postoj odzrkadluje trochu intimitu vasho vztahu ....
1. mozno treba popracovat na tom aby ste sa zblizili a povedz mu prijemne a nie s krikom preco je to pre teba dolezite 🙂
2. Mozno sa len boji a nechce to priznat. V mediach je prezentovany porod ako hrozna vec a pritom to moze byt fajn zazitok kde sa vy dvaja zblizite ....
3. Po tretie navrhujem aby bol muž pri tvojej hlave.... bude sledovať teba a držať ta za ruku a nebude sa pozerat na veci ktore mu nemusia byt prijemne. Dokazem pochopit, ze nie vsetci maju na vsetko zaludok 🙂 Nemusi tym padom vidiet nic co by ho extra rozrusilo)
4. je super kebyze zmenis ty svoj postoj z toho ze ,,ty tu trp so mnou" na postoj ,,potrebujem ta lebo pre mna vela znamenas a chcem sa tam o teba oprieť"
5. ak sa nepodarí, zajednaj si dulu 🙂
♥ vela stastia
Inak este na margo toho, ze nazval porod nechutnym. To,ze vyjde von dietatko je ozaj zazrak, aj to, co nase telo dokaze. Ale ja ked som videla fotky z porodu, nafotene z blizka ako sa tlaci hlavicka, cely ten spodok nas tam dole v tej 2hej porodnej faze, tak neviem, odpustite mi, ale ozaj to vyzera nie nejako vabne 😂
A za dalsie baby, ja neviem preco tie, co mate super chlapov doma (v tomto smere, mozno v inych ohladoch tlkov😂),mate potrebu pisat, ako sa vasi muzi skvele zachovali. Mne by sa to zle citalo a len by som mala pochybnosti, preco je moj chlap taky blbecek a ostatni muzi na svete su superhero extra enonuno 😂
Ak mas autorka doma imbecila, a este aj v tomto sa zachoval ako blbec fajn. Mas pravo byt nastvana, nepodporena, nepochopena, smutna. Ak mas doma chlapa, ktory ma kopec kladov, je to opora, sikovny,postara sa o vas, ci uz financne,ci inak, pomaha ti, ale v tomto je proste mimo, lebo ma na to taky nazor, aky ma, tak to neries, akceptuj. Iny je lavy do roboty, dalsi nezarobi, dalsi gambluje, henten vyzaduje sex 2x do dna,a onen zasa veceru prestretu a nachystane oblecenie rano do prace 😂
ahoj, aj ja som veľmi chcela aby bol pritom. Ale nakoniec to stihol len keď už bola malá vonku a bola som aj rada, že to celé nevidel. Ak bude nabudúce, tak si ho zavolám len na čakačku ale na sálu určite nie.
Môj muž veľmi chcel, ja som súhlasila... Nakoniec bol zákaz kvôli chrípke (marec), takže ísť nemohol. Ja ti poviem, ze som bola aj rada. Lebo viem aký je a keby mna videl ako to prebieha, ako trpím, tak by som mala ešte z neho nervy 🙈 on je hrozný stresmen... Ako ho poznám, ten by mi tam plakal. Pôrod sa aj tak skomplikoval, hrozila mi sekcia. Nakoniec mi pomohli tlačiť na brucho, takže som to dala. Určite by ho poslali von... Mala sa narodila 3900g 51cm (ja 156cm/58kg)hlávku mala celú potlacenu, chvíľu mi ju nechali a brali ju na pozorovanie.
keď sa na to necíti, nenut ho. Zober kamošku, alebo niekoho blízkeho...
Môj muž k pôrodu ísť chcel, bohužiaľ korona to prekazila, v pôrodnici bol úplný zákaz návštev aj otca pri pôrode. Prežili sme to, aj keď jasne, ze blízka osoba by bola veľmi osozna. Ale ak tvoj muž nechce ísť k pôrodu, nenut ho, to by vôbec význam nemalo. Neodluci vás, keď pri tom nebude. Vezmi si, že voľakedy vôbec chlap nemal prístup k žene v tom momente, naopak, vyhodili ho aj z domu,aby nebol pri tom. Proste sú muži, čo to nezvládnu, a je hlúposť nútiť ich, vôbec by ti tam nepomohol, ešte skôr na ostaru by v tom prípade bol. Je to iste pre teba citlivé, ale skus to nebrať, že ty si to "od serieš sama a on bude sedkat doma". Fakt, že proste musí žena porodiť, nezmenís, zbytočne sa nestresuj a keď po pôrode ti dajú toho drobca, zabudneš na všetky problémy, to viem z vlastnej skúsenosti 🙂🙂
Ja som mojho nechcela, mala som kamosku..pri mojej sestre som bola oba razy ked rodila a teda poznamenala, ze je rada, ze tam nieje muz..pomahala som jej menit vlozky, ked jej odtekala voda aj s hlienovou zatkou, krvou..utierala som jej nohy, cistila papuce od krvi..bohuzial porod je miestami nechutny az negustovny, to je holy fakt..a teda ja by som muza nechcela prave kvoli tymto situaciam..
@lucilaines Píšeš to, akoby bolo tehotenstvo pre ženu tisíc tonový balvan na tele...vraj nech si to odtrpí s ňou...Už fakt nemám slov....dva dni pred pôrodom som na kolenách vyplievala záhradu....ty si zrejme v 5tt už išla na PN, ako tak čítam tú tvoju slohovú prácu....
Nie si trocha náročná tak nechce a? Sestrin manžel bol pri pôrode a absolútne im to pokazilo na dlho vzťahy ona mala komplikácie a švagor z toho dostal depresie že za to môže on lebo jej dieťa spravil . Potrebuješ to ?
Zvaz dulu, moze Ti byt uzitocnejsia. Muza potom viac zapojit po porode.
Akoze, muza som sice mala pri porodoch, ale clovek si to aj tak odtrpi a nemala som ten pocit, ze by to bolo nejak lahsie. Prvy porod som mala taky zle ze som ani nevnimala ze tam je. Za mna, je to uplne jedno. Mozno keby som sa mohla rozhodnut este raz, tak by som tam mala radsej sestru, ci najlepsiu kamaratku, ako muza.
@mandarinka555 pekne si to napisala. Niektore dnesne zeny su nepouzitelne a hystericke🙈
Skor to je sebecke, ze nosis jeho dieta a on ta ani len nepoziada o ruku....
Nie každá žena to takto vidí.
Tri krát zvládnutý pôrod bez prítomnosti manžela. Ja som ho tam nechcela, on tam nechcel byť. Pri prvom pôrode ho svokra slovne podviedla (ona tam bola na chvíľu) a priznala ho a tak sa na ňu nahneval a hneď ušiel. Ja som mala čo robiť sama so sebou aby som jej aj ja nevynadala. Takže ja osobne si nemyslím že je to sebecké. Ak tam nechce byť nemala by si ho nútiť ani nijako lákať lebo sa to otočí proti tebe.
@mandarinka555 nie predstav si, do osmeho mesiaca som stala za kasou na nohach bez problemov a teraz druhykrat tehotna s malym dietatom doma zvladam dve prace na ciastocny uvazok, takze sa mylis. Tehitenstvo nie je tisic kilovy balvan, ale ani to nie je standardna a jednoducha situacia a pre mna proste ked zena si vyslovene praje a povie svojmu muzovi, ze zlatko naozaj mi na tom zalezi a potrebujem ta pri porode, bojim sa tam byt sama a budem sa lepsie citit a on ju posle do kelu, ze ma strach z nemocnice alebo nejaka podobna blba vyhovorka je proste ozaj vrchol zbabelstva a sebectva od toho chlapa. Akoze ja mu idem porodit dieta a on mi povie, ze necitim sa dobre v nemocnici, ale ty chod draha, ty to tam zvladnes, potom mi daj vediet jak si dopadla. Ine je, ak to nechce sama zena, ale ak je to ako tu, ze jej na tom naozaj zalezi a pomoze jej to k psychickej pohode pri porode, je to to najmenej co moze pre nu ten muz urobit. Ozaj nic viac sa po nom nechce, len tam stat a chovat sa normalne. V porovnani s porodom to je hracka, aj ked to neni tisic kilovy balvan.
Moj pri prvej tiez vravel, ze nepojde k porodu, az kym nestretol znameho a ten mu povedal, nech neblazni a ide, ze je to najkrajsi zazitok. Tak presne v ten moment zmenil nazor a rozhodol sa, ze pojde. Bol aj pri druhom porode, to uz ani nevahal a pri tretom detto. Len akurat, ze pri tretom mi uz nestal za hlavou, ale s porodnou asistentkou ma odrodil. Vsetko sa tak rychlo zbehlo, ze nakoniec plnohodnotne asistoval a pomahal pri porode.
Keby bolo namne tak ani ja sa porodu nezucastnim 😀 svoje deti milujem, ale porod krasny nie je ani nahodou. Jedine to dieta. To zvysne vobec. A dovolim si tvrdit, ze ano aj nechutny. Hlavne ked som videla co vsetko zomna vyslo 😬 muza by som isto nenutila a bola som rada, ze nebol somnou
@petulda333 práve toto, ja sidce cakam prvé dieťa, ale tiež priateľa nejako pri pôrode nechcem ani nepotrebujem, našťastie ani on sám nechce ísť zatiaľ 😂 bojím sa ze keď je to také nechutne ako niektorý opisujú že by som sa mu nejako zhnusila alebo niečo.

Ani moj muz nechcel ist k porodu, ale ja som strasne chcela, aby siel... Podarilo sa mi ho prehovoriť, aby chodil so mnou na predporodnu pripravu nech vie co nas caka. A vyvsetlila som mu, ze ja ho tam jednoducho potrebujem a citim to tak a nakoniec sme urobili kompromis, ze tam bude so mnou az do doby, ked uz pojde do tlacenia, ze vtedy pojde prec. A tak sme boli obaja spokojni... Ja som bola stastna, ze tam bol so mnou pocas tej cakacej doby, lebo mi to velmi pomohlo...napokon to dopadlo sice sekciou, ale pri druhom by som ho tam chcela tiez takto...