icon

Môj partner odmieta ísť k pôrodu

28. okt 2020

Áno chápem na jednej strane niektorí muži proste nejdu lebo nemusia krv atď. Na druhej strane mi to príde smutné akože nechciet vidieť prichádzať na svet svoje dieťa. Nechať partnerku si to odsrat samu. Nazvať pôrod nechutným. Úplne nefer smutné sebecké. Som na neho nehnevana a prešla ma chuť zdieľať s nim čokoľvek čo sa týka tehotenstva. Úplná sebeckost a hlúposť pretože ja žena matka tam budem v bolestiach ja si to odrodim a on si bude kľudne sedkat a necha ma v tom samu. Nechytí ma za ruku. Nebude po mojom boku v takej ťažkej chvíli. Myslím že ma to úplne od neho odluci a potom už všetko zvládnem asi aj radšej sama. Nie je tak ženy? Asi každý chce sa oprieť v takejto situácii o takto blízku osobu ktorej sa to mimochodom aj týka. Rada by som mu to ozrejmila ako to vidím a ako ho potom budem brat ale neviem ako

Strana
z4
autor
30. okt 2020

Akože myslieť ešte aj nato či sa tomu môjmu prasiatku budem páčiť a priťahovať ho po tom čo mu privediem na svet jeho dieťa? 😀 😀 Pôrod je vec kde sa môže stať hocičo mne aj bábätku a miestami tam budem umierať od bolesti 🤔 myslím že každý milujúci partner príde vás podporiť a bude stáť po vašom boku či už má ako pomôcť alebo nie 😏 ved ste sa nenabuchali samé ste v tom 2 ste rodičia

noami12
30. okt 2020

Každá mame na to iný pohľad, niektoré silu mocu priateľa tam chcú, iné zas tam nechcú 🤷‍♀️ na tom nič nieje. A neviem prečo tu spomínaš milujúceho partnera. Každý sme človek a každému sa môže niečo zhnusit, nie každý má žalúdok na to vidieť co všetko z teba ide. A v čom by mi tam ako priateľ pomohol, bolesť mi to určite nezníži ci budem umierat od bolesti alebo nie tak s tým ti veru partner nepomôže.

ladyvi
30. okt 2020

K tomu ti chcem povedat len tolko. Muzi nemozu za to, ze v prirode je to tak, ze rodia zeny😂 ved budte hrde na to, co dokazete ako zeny, nemusite si dokazovat nic pred muzom, ani mu to davat vyzrat, berte porod ako nieco, na co budete hrde same pred sebou, nieco zenske, nieco intimne, nieco, co mozete precitit len vy, vas muz nie.

noami12
30. okt 2020

@ladyvi presne tak moje slovo 😊👌

petulda333
30. okt 2020

@noami12 tiez som mala z toho strach. A stacilo mi vidiet tu plachtu co odomna brali. Prvy trval 19h a mala som dost co robit sama so sebou, muz mi siel na nervy uz dost aj tym, ze volal vkuse a keby tam bol tak som asi rychlo vdova 😀 druhy vyvolany 2h ale zato silnejsie a dlhsie kontrakcie, bez klystiru cize to vsetko slo potom von. A nemyslim si, ze to muz musi vidiet. Ak tam chce ist a chce to aj zena tak nech, ale ak niektora strana odmieta, tak netreba nutit.

noami12
30. okt 2020

@petulda333 19 hodín? 😲😲😲 Waaau..
Tiež som toho názoru že keď chcú dvaja tak je to o inom, mne by to bolo napriklad nepríjemné keby tam ma pri mne neviem koľko vystavať

petulda333
30. okt 2020

@noami12 no 19h,lebo som rano pocula vedla jednu rodicku kricat a som sa zlakla, tak sa mi zastavili kontrakcie na chvilu a potom od zaciatku

noami12
30. okt 2020

@petulda333 bože som zvedavá koľko budem rodiť ja 😲 normálne mam strach 😂

katkakovac
30. okt 2020

Moj muz k porodu nechcel ist, nenutila som ho. Nezvladol by to a ja som to respektovala. Bal s akrvy a vsetkeho toho humbuku okolo. Isla so mnou sestra. On potom prisiel za synom do nemocnice, kde bol umiestneny po porode a bol s nim viac, ako ja. Pri narodeni dcery bol doma so synom a prisli nas pozriet 2 den po porode. V podstate ani nevedel, ze som zacala rodit, lebo ma to chytilo o 11 vecer, ked zaspal a o 6 ma brala segra do nemocnice, lebo som aj tak mala nastupit. Vstavali so synom neskor, to uz sme len pisali co a ako. Ziadnu tragediu som z toho nerobila, mal toho dost so synom a pracou. Obe deti lubi, kupe ich od narodenia, stara sa na 120% Nikdy vy ma nenapadlo mu to vytykat a urazat sa, ze tam nechcel byt. Pre chlapa je otcovstvo nieco, co sa prejavi az po narodeni dietata. Ani moj muz to neprezival, dokonca na zaciatku mal vselijake poznamky a ignoroval, ze mi je zle. Ked vsak islo do tuheho pochopil a zacal mi pomahat. A tak to bolo aj po narodeni deti. Najskor bolo frflanie ale teraz chape, co vsetko to obnasa. Ak sa chces urazat, kludne, ale problem tym nevyriesit. Akurat moze Vas vztah ochladnut. A ver mi, to co riesis teraz je nic oproti tomu, co budes riesit po porode. Rozpravajte sa, vysvetluj a on to casom pochopi. A ver mi, ked prvy krat zbada svoje dieta, zmeni sa mi cely svet. A je uplen jedno, ci to bude v porodnici, alebo az v klude doma.

petulda333
30. okt 2020

@noami12 nie je to take hrozne. Boli to ale da sa to vydrzat...

noami12
30. okt 2020

@petulda333 neviem si to naozaj predstaviť, to musí poriadne vyčerpať mamičku taky dlhy čas

petulda333
30. okt 2020

@noami12 to ano, ale potom to vsetko prejde. Ked je dieta vonku uz necitis nic. Stoji to zato. Drzim ti palce 🍀 zvladnes to

noami12
30. okt 2020

@petulda333 to verím a aj sa na ten moment moc teším, len ešte mam zmiešané pocíti 😂 ale to asi viaceré, ďakujem krásne 💓

petulda333
30. okt 2020

@noami12 ja som sa najviac bala klystiru. Ani porodu nie ako toho 😀

noami12
30. okt 2020

@petulda333 a to kedy robia? 😂 Lebo ja sa bojím tiež toho

petulda333
30. okt 2020

@noami12 ja som priska na prijem, vysla na kozu a oni zapisovali udaje a vysetrila ma dr, potom mi sestricka zaviedla klystir a potom sup na wc 😀

noami12
30. okt 2020

@petulda333 a je to nejaké hrozne? 😂

kiki68
30. okt 2020

Moj bol pri porode a velmi ho to zmenilo. Sam to povedal pred kamosmi. On z toho traumu nema, ma odpitvane na anatomii a krv mu je fuk. To povedal, ze cakal vacsi masaker. Ze to bolo velmi zaujimave. Hned sa tam narval medzi tie dve asistentky a komentoval mi co sa deje. Strihal pupocnu snuru, kde som ja zartovala, ze ci to este vie on kancelarska mys 😀 Ale jeho kamos taky nebol a z porodu nic nema, odpadol tam a moc sa tym nechvali. Dalsi kamos to vzal tak akosi pragmaticky a iba polku casu zhanal tie sestricky a nakoniec to islo cisarakom. Ale v dobrom na to spomina. Kazdy chlap je iny a nez by tam mal odpadnut, tak vezmi niekoho ineho. Mamu,sestru, kamosku. Ale ako ten partner by tam mal byt ak ma zaujem a neni cintlavy. Ale Sesterka bola so svojim tak nespokojna, ze ho uplne neznasa za to a ma z toho traumu. Cize toto zase nechces. Doma nech sa potom cini, moj prebaluje od prveho dna a lieta okolo decka. Ja ho nenutim, on chce.

kiki68
30. okt 2020

@noami12 mne to nerobili, nestihali. No co Toto mi bolo jedno. Nabuduce si asi beriem svoje naradie a nebudem cakat ze ci mi niekto nieco ponukne.

petulda333
30. okt 2020

@noami12 nie je vobec

kiki68
30. okt 2020

@noami12 neni to hrozne, je to prijemne. Ja som to doma pouzila aj par krat po porode a ulahcila si situaciu na toalete. Neviem co sa toho kazdy tak boji. Budes mat chvilku pocit ze musis na toaletu a potom na nu pojdes. Bodka. Nic viac to neni.

simca06022011
30. okt 2020

nijak by som to neriesila, dovolim si tvrdit,ze boli doby ked chlapi k porodom nechodili.. viem, ze je to divne, ale mne napr. moj chlap pri porode bol na dve veci...doslova. Nemyslimm si ze pritomnost pri porode, urobi z chlapa egoistu co nepomaha zene po porode s domacnostou / dietatom, obetaveho manzelika, ktory zrazu zmeni spravanie. Take zazraky sa nedeju. Ja by som ho netlacia, chlapi na toto nie su stavani, moze byt, ze porodom s jeho pritomnostou prave vas vztah skonci. Tak ako nas. Koniec sexu, koniec cohokolvek. Na co je to dobre? Pohar ti poda aj sestricka,a lebo si zozen nejaku asistentku, kamosku a tes sa na babatko.. a nemysli na to ako si to ides "odsrat" za chlapa.. nuz zeny rodia.. bohuzial. To si hadam vedela, ked si si dieta planovala;)

kiki68
30. okt 2020

To my sme po porode este utrusili poznamku, ze für to tam vyzera lepsie ako hotelova izba v Thajsku po nasich radovankach a chlap, ze jej aspon to nemusim upratovat ako doma ( pri sexe v tehu ma dal na stol a ja som stihla ocikat jeho, stolicky a stenu) 😂 tie asistentky po tej zmienke o Thajsku iba oci vyplestili a upratovali okolo. Asi boli v soku. Moj este pozeral aj na tych par stehov, s komentarom, nech to nespacka. Ze to chce mat v povodnom stave.

zuzanaweli
4. nov 2020

No čítala som komentáre a ako mam dosť... Akože nechápem niektoré co to mate za chlapov. A úplne chapem autorku príspevku. Chlap by mal byť od prírody ten silný, ten čo ženu podporí a podrží, ten čo jej bude oporou, obzvlášť v situacii, keď príde na svet ich spoločné dieťa. Nič v zlom a je každého vec, či si tam radšej zavola cudziu ženu-tzv. dulu, matku, sestru, alebo hocijakú inú ženu z rodiny. No mne príde úplne prirodzené aby tam bol otec dieťaťa, pokiaľ na to nie sú nejaké iné neprekonateľné dôvody. A tými dôvodmi nemyslím, že mu to príde nechutne a pod. Môj manžel bol pri oboch pôrodoch našich detí a rad pôjde aj k tomu 3mu...nie preto ze ja na neho tlačím, ale preto lebo je to samozrejmosť. A áno, bol mi oporou veľkou. Hlavne po psychickej stránke. A jasne ze si tu bolesť odtrpi žena, ale keď ma po boku muža, ktorú ju drží za ruku, pomasíruje kríze keď treba, podrží v sprche aby nespadla, pobozka do vlasov a vraví, že to zvládnes,tak aj ta fyzická bolesť je znesitelnejsia. A nie, nepríde mi to rozprávkové, ako niekto napísal. Malo by to byt reálne u každej jednej ženy. Ale to už záleží milé dámy na vás akých mužov ste si vybrali a s akými si robíte deti. Milá autorka príspevku, úplne chapem že si nahnevaná, želám co najrýchlejší pôrod a tvojmu partnerovi, nech je chlapom, akého si praješ. Tod vsio... A nech sa páči, komu som trafila klinec po hlavičke, kľudne sa do mňa pustite...

mlska19
5. nov 2020

@zuzanaweli Akurát včera sme mali debatu na túto tému 🙂 Pohybovala som sa odmalička v mužských kolektívoch, dá sa povedať, že ma časom prestali brať ako že majú medzi sebou ženu a boli veľmi otvorení, zažila som z tohto pohľadu niekoľko pôrodov v rodinách týchto mužov, zhrniem to. Videla som inak machov, ktorí sa klepali, keď ich žena začala rodiť, a ten strach prejavili aj pred tými ostatnými mužmi, tak to bolo silné. Urobili prvé posledné, boli v pohotovosti týždne pred pôrodom, pomáhali, s čím sa dalo. Do pôrodnej sály nešli, prestupovali pred ňou a veľmi sa báli. Ono tie vtipy o odpadávajúcich oteckoch v lekárskom prostredí nevznikli len tak. Muži nie sú takí silní, ako sa robia, ako by sa chceli tváriť pred svojimi ženami a svetom, že sú. Druhá vec je - a s tým by som ja na mieste lekára a ostatného personálu mala veľký problém - natáčanie videí oteckami na pôrodnej sále. Akosi to neviem pochopiť a nikdy by som s tým nesúhlasila. Poznám pár, ktorý si chcel natočiť svoju svadobnú noc, a toto mi pripadá minimálne rovnako uletené. Kamarátka mala priateľa pri pôrode a bolo to hlavne o tom natáčaní na mobil a sklamaná hláška po pôrode dcéry na záver: "Ozaj tam neni ten pipík..." Potom zmizol a vrátil sa o pár hodín s kamarátmi namol opitý a chcel vidieť svoju dcéru, ledva stál na nohách. Odvtedy sa správa akoby žiadne dieťa nemal, doma nepohne prstom a zmizne do mesiaca aj na 3-4 dni, kedy sa nikomu neozýva. Ale tak, ako vzorný partner a otec bol pri pôrode. Ochotou byť pri pôrode by som ozaj nikdy kvalitu vzťahu nemerala.

zuzanaweli
5. nov 2020

@mlska19 to je zase druhá stránke veci... Áno nie je všetko čierne, alebo biele.... A ja netvrdím, ani som to nepísala, že ochota partnera byť pri pôrode, je nejakým meračom vzťahu.....ja nepotrebujem mat muža pri sebe aby ma pri pôrode natáčal, alebo fotil, to už je ďalší extrém. Ja vravím o podpore psychickej, ako takej, ale aj o tej fyzickej, teda že sa tam ta žena má o koho oprieť. Predsa, sú okolo nej cudzí ľudia, je to cudzie prostredie, myslím ze je len dobre, mať tam pri sebe muža, lebo žena ma aj väčší pocit istoty a bezpecia. Neviem.... Hodnotím podľa seba... Neviem akých chlapov ty poznáš... Ja poznám tiež kadejakych a mam aj skúsenosti od kamarátok, že majú doma tiež všelijakých mužov. Ale stojim si za tým ze muž má byť žene oporou a nie len pri pôrode, ale celý život. To ze si niektorá vyberie muža, ktorý po pôrode uteká s kamošmi do krcmi a viac sa o dieťa nestará, žiaľ, jej voľba.... Nech mi nikto netvrdí, že až po pôrode zisti, aké má ten chlap priority a aký je charakter. Ja si za seba dovolím tvrdiť, že mám po boku muža, ktorý sa na nič a pred nikým nehrá, je aký je, nie je dokonalý, ale ani ja nie som..... No je mi oporou, vie si ma zastať, je proste mužom v tom pravom slova zmysle. A ja si to veľmi vážim že je taký.... A každej co sa tu na toho svojho sťažuje, by som dopriala, taka ho, akého si praje. Ale zase na druhej strane, niektoré ženy ani sami nevedia co chcú a potom sa sťažujú.... Beriem tvoj názor, ja mam ten svoj.... Každa asi čakáme od chlapa niečo iné.... Ak si to už našla, prajem veľa šťastia, ak nie.... Tak nech nájdeš co hľadáš....

zzuzulaf
8. nov 2020

Pri prvom porode manzel bol, pri dalsich 2 akoze nemohol (staral sa o starsieho), ani som uz ja nechcela. Mohla som sa viac uvolnit, odputat od vsetkeho, ved personal videl uz vselico ;)

baluinka
17. nov 2020

Musím s tebou nesúhlasiť v tom,že chlap si vytvára puto s dieťaťom tým,že vidí,ako ho ty zo seba vypudis..čo potom tí otcovia,keď otec pri porode bola absolútne scifi situácia? ( A ze to bolo len pár rokov dozadu..) obávam sa,že tam bude problém niekde inde,že nemá doteraz citovú väzbu k vášmu synovi...takisto si nemyslím,že sú chlapi "rozmaznaní",určite by som to vôbec takto negeneralizovala..práveže mám pocit,že dnes väčšina chlapov k tomu pôrodu ide. A zas na tej čakačke predsa s tebou môže byť 🙂 ale aby sme sa rozumeli, chápem ťa,že chceš mať pri sebe tú oporu, chápem že sa cítiš dotknutá, že si to "odmakas" sama..ale nám na kurze prípravy na pôrod niekoľkokrát pôrodná asistentka prizvukovala,že chlapa rozhodne NEMÁME tlačiť do toho,aby bol prítomný,pokiaľ sa na to necíti,pretože to môže spraviť viac škody,ako úžitku.

Strana
z4