icon

Nechutenstvo v treťom trimestri: Ako si pomôcť?

24. júl 2026

Baby, vobec mi nechuti jest. Som v 34tt a uz to trva niekolko tyzdnov, lekarka mi na poslednej poradni pred cca 4 tyzdnami povedala, ze asi z tepla. Dietatko je mensie, na najnizsich hraniciach normy. Mam aj tehotensku cukrovku a beriem na nu lieky. Napriklad dnes som do seba dostala rano trocha granoly a teraz zopar sucharov, nemam na chuti nic, co by som zjedla.😞 Pomohlo vam nieco? Raz za 3-4 dni sa stane, ze zjem normalnejsiu porciu. Nebojim sa o seba, len o male.😖 Dakujem za vase rady😘

anonym_2de788
24. júl 2026

Ja som sice len v 2.trimestri a mam to iste. Pomaha mi jest castejsie a na viac krat, realne staci mi zjest 1 jogurt alebo 3-4x kusnut do peciva a citim sa prejedeno. Takze pravidelne sa snazim po uplne malickych porciach nieco do seba dostat. Vcera som jedla jeden rozok s pauzami hodinu a pol. Co sa tyka obedov davam si uplne male porcie dnes zemiaky a 2 karbanatky a tlacila som to do seba na 3x. Ale u mna je problem, ze ked velmi malo zjem tak potom zvraciam, takze musim nasilu.

anonym_0a507f
24. júl 2026

@anonym_autor popíjaj teplý zázvorový čaj a užívaj magnézium, uvoľnia stiahnutý žalúdok, kŕče a zázvor podporuje chuť do jedla a trávenie.

anonym_c8e7e3
24. júl 2026

nie je to tými liekmi čo berieš na cukrovku. ??
pri druhom tehu som schudla pred pôrodom 2 kg. Z 13 kg - na 11.
Malinká OK.

anonym_c08dbc
24. júl 2026
@anonym_0a507f

@anonym_autor popíjaj teplý zázvorový čaj a užívaj magnézium, uvoľnia stiahnutý žalúdok, kŕče a zázvor podporuje chuť do jedla a trávenie.

@anonym_0a507f no na zazvor treba dat pozor v tehotenstve!

anonym_0a507f
24. júl 2026
@anonym_c08dbc

@anonym_0a507f no na zazvor treba dat pozor v tehotenstve!

@anonym_c08dbc lekári odporúčajú zázvorový čaj pri ranných nevoľnostiach, v lekárni kúpiš zázvorové cukríky pre tehotné...
Nikto ti nekáže piť liter zázvorového čaju denne!!!
Nečudujem sa, že dieťa je na hranici normy, ak do seba tlačíš sucháre čo neobsahujú vôbec žiadne živiny.

anonym_2de788
24. júl 2026
@anonym_0a507f

@anonym_c08dbc lekári odporúčajú zázvorový čaj pri ranných nevoľnostiach, v lekárni kúpiš zázvorové cukríky pre tehotné...
Nečudujem sa, že dieťa je na hranici normy, ak do seba tlačíš sucháre čo neobsahujú vôbec žiadne živiny.

@anonym_0a507f zazvor v prvom trimestri je uplne bezpecny a aj vhodny 0ri nevolnostiach ale to neplati pre druhy a treti trimester.

anonym_0a507f
24. júl 2026
@anonym_2de788

@anonym_0a507f zazvor v prvom trimestri je uplne bezpecny a aj vhodny 0ri nevolnostiach ale to neplati pre druhy a treti trimester.

@anonym_2de788 môže sa piť v 2 aj 3 trimestri pri nechutenstve, samozrejme nie silné výluhy, ale slabšia šálka čaju pred jedlom je úplne v poriadku.

autor
24. júl 2026
@anonym_0a507f

@anonym_0a507f prave toho som si vedoma a trapi ma, ze do seba nic poriadne neviem dostat... bud mi je potom tazko, alebo do seba nedostanem nic. Hlavne, ked potrebujem brat 2x denne tabletku. Ach len nech je male v poriadku🙏

anonym_0a507f
24. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_0a507f prave toho som si vedoma a trapi ma, ze do seba nic poriadne neviem dostat... bud mi je potom tazko, alebo do seba nedostanem nic. Hlavne, ked potrebujem brat 2x denne tabletku. Ach len nech je male v poriadku🙏

@anonym_autor nechutí ti jesť, lebo máš stiahnutý žalúdok z nedostatku minerálov zo stravy, chýba ti magnézium, draslík... Kúp si v lekárni elektrolyty pre tehotné a ráno si daj magnézium citrát uvolní stiahnutý žalúdok a budeš sa môcť najesť.
Mg by sa mal prestať užívať okolo 37tt. Neboj bábätko bude v poriadku, nedostatok magnézia ti zhoršuje úzkostné stavy, potom ho znovu nasaď po pôrode ako prevenciu na popôrodné úzkosti... Snaž sa jesť ľahšie stráviteľné a výživné jedlá zeleninu, zeleninové polievky, kuracie mäso..

anonym_2de788
Včera o 06:16
@anonym_0a507f

@anonym_2de788 môže sa piť v 2 aj 3 trimestri pri nechutenstve, samozrejme nie silné výluhy, ale slabšia šálka čaju pred jedlom je úplne v poriadku.

@anonym_0a507f mas nato tvrdenie aj adekvatne vzdelanie? My mame v rodine farmaceutku aj gynekologa zhodli za na tom, ze od 2 trimestra radsej nie. Navyse k tomu nazoru sa pridal aj moj osetrujuci gynekolog. A budem sa radsej riadit ich radami ako neznameho anonyma z MK, ze sa moze pit.

anonym_0a507f
Včera o 09:55
@anonym_2de788

@anonym_0a507f mas nato tvrdenie aj adekvatne vzdelanie? My mame v rodine farmaceutku aj gynekologa zhodli za na tom, ze od 2 trimestra radsej nie. Navyse k tomu nazoru sa pridal aj moj osetrujuci gynekolog. A budem sa radsej riadit ich radami ako neznameho anonyma z MK, ze sa moze pit.

@anonym_2de788 pri nechutenstve mi to poradil naturophat a pýtala som sa svojho gynekológa, ktorý povedal, že slabší čaj môžem kľudne piť aj po prvom trimestri.
Pila som ho v zime v 7-8 mesiaci t, aby som nemusela užívať antibiotiká a vtedy som si ho robila dosť silný a všetko bolo v poriadku🙂
Samozrejme, ak niekomu spôsobuje problémy pálenie žáhy...treba ho prestať piť.