icon

Príznaky tehotenskej cukrovky: Ako ich rozpoznať?

Včera o 06:27

Dobry den, tie co ste mali tehotensku cukrovku, ake ste mali priznaky? Ja som este nemala ten test z krvi, tak neviem. Ale, vsimla som si, ze ked zjem nieco sladke ostane mi zle. Tak ci to je tehotenska cukrovka rozmyslam. Poradnu mam az o 3 tyzdne. Pred tehotenstvom som mohla jest sladkosti na kila, a po zjedeni mi bolo vzdy prijemne.

rachel36a
Včera o 07:16

Žiadne príznaky som nemala...a test bol pozitivny na tehu cukrovku...musela som drzat dietu...co nebol problem, lebo mi byvalo tak zle, ze aj tak som skoro nic nezjedla 😁😁😁a to ze ti je zle po sladkom je kvôli tehu, nie kvôli cukrovke

natal99
Včera o 08:20

@anonym_autor Tiež mi bolo po sladkom zle, nemohla som nič a pred tehotenstvom som zvykla veľa. Cukrovku som nemala. Ja som žila vtedy prevažne na jablkách lebo tie mi zaberali na nevoľnosť. 😅

anonym_f26826
Včera o 16:16
@rachel36a

Žiadne príznaky som nemala...a test bol pozitivny na tehu cukrovku...musela som drzat dietu...co nebol problem, lebo mi byvalo tak zle, ze aj tak som skoro nic nezjedla 😁😁😁a to ze ti je zle po sladkom je kvôli tehu, nie kvôli cukrovke

@rachel36a Tak sa už aj ja opýtam 😊
Existuje nejaký dôvod, prečo vzniká tehotenská cukrovka?

Ja som nikdy nebola veľmi na sladké, ale v druhom trimestri jem toľko sladkostí, že som už poriadne pribrala 😅 Posledné 2 dni sa snažím krotiť, dám si sladké maximálne raz alebo dvakrát denne, ale predtým to radšej ani nejdem písať, koľkokrát a koľko sladkého som za deň zjedla…

O 3 týždne idem na test. Ak to dovtedy obmedzím, môže to ovplyvniť výsledok? 😅

rachel36a
Včera o 16:43
@anonym_f26826

@rachel36a Tak sa už aj ja opýtam 😊
Existuje nejaký dôvod, prečo vzniká tehotenská cukrovka?

Ja som nikdy nebola veľmi na sladké, ale v druhom trimestri jem toľko sladkostí, že som už poriadne pribrala 😅 Posledné 2 dni sa snažím krotiť, dám si sladké maximálne raz alebo dvakrát denne, ale predtým to radšej ani nejdem písať, koľkokrát a koľko sladkého som za deň zjedla…

O 3 týždne idem na test. Ak to dovtedy obmedzím, môže to ovplyvniť výsledok? 😅

@anonym_f26826 tehu cukrovka vzniká zlou funkciou pankreasu , kedy neprodukuje dostatočne množstvo inzulínu....nema to vobec nič spoločné s tým koľko si jedla sladkého pred tým...pri tehu cukrovke vacsinou ustúpi po tehotenstve, keď sa aj hormóny dajú do poriadku...ja som už dva týždne po pôrode mala glykemiu uplne v norme