Neotočené bábätko v 33. týždni
Keď sa mi bábätko stále neotocilo dole hlavičkou (33 týždeň) znamená to, že je nejako choré?😔
@ouwecka Alebo ak nájde dobrého lekára, môžu skúsiť bábo otočiť zvonku. Mne to pomohlo, sekciu som nechcela, rodiť KP som sa bála. Ležala som s ďalšími 2 mamičkami, ktorým bábätko tiež otočil lekár a bez problémov všetko prebehlo. Detičky sú v poriadku.
@nekonecna_katastrofa lenže na svk nie všade bábätká otáčajú, robia to len vážne odborníci, ktorí sú skúsení...
Mne primár povedal, že nato si netrufne žiaden jeho lekár ani otočiť ani odrodit pri prvorodicke...
Mne sa otočil až v 34tt😒 definitivne... Sam od seba. Dovtedy stale menil polohy. Už to dosť bolelo. A je zdravý. Prečo by mal byť kvôli polohe chorý? To s tým vôbec nesúvisí.
@aneta129 Veď píšem že dobrý lekár. Jasné, že to nerobí hocikto. Ale nech autorka vie, že aj taká je možnosť, ak by sa neotočilo.
@nekonecna_katastrofa ved ja som o tom vedela ale na východe to nebol nikto ochotný urobiť a zas niekde 300 km ist na aute a nedaj boze by som sa rozrodila ako ty alebo by nastali komplikácie tak dovidenia... Nechcela by som byť 300 km od blízkych
Sesternici sa maly otocil den pred porodom 😉 mala uz dohodnuty termin sekcie. A nakoniec sa otocil a paru hodin na to dostala kontrakcie a narodil sa normalne. Babo ma este casu a casu.
@ouwecka ale na východe čosi... Ja bola v troch porodniciach a nikto nič... Ale jedno mi dovolil iba v jednej porodnici čakať do termínu, ráno ešte usg ci sa neotocila a sekcia... Primár mi povedal ale komplikácie môžu nastať pri pôrode KP, zas vraj jeden lekár otočil jednej mamičke manuálne a bol skúsený lekár a babatko umrelo, lebo placenta sa povolila a mamka prišla o 2 dni a malé uz bolo mŕtve v brušku.... Takže ten primár kde som bola ja ani náhodou nesúhlasil...
Vždy sú rizika, ja by som pri KP určite išla na cisársky rez. Vraj sa rodí aj KP, ale nie sú s tým až také dobré výsledky. Neriskoval by som... Ale je to na každom, ako sa rozhodne.
Baby babo zatial neni otocene som v 31 tyzdni viete mi povedat ci to boli alebo je to nejak velmi citit ak sa otoci az tak neskor??

Tak to si čítala zle. A moj syn sa posledny mesiac pretocil 6x (ano citas dobre a naposledy v 40tt). Je zdravy a sikovny. Ak by sa nepretocilo, mozu ti ho pred porodom obratit, aby si rodila prirodzene. Alebo rodit koncom panvovym