Nepriberanie bábätka v treťom trimestri
Ahojte, mate niekto skusenost s tym, ze babatko v tretom trimestri nepriberalo tak, ako by podla tabuliek malo? Som momentalne v 32tt a babatko je pod normou co sa tyka hmotnosti na dany tyzden.
Zatial mi doktor povedal, ze nie je dovod na obavy, len budeme castejsie kontrolovat usg ci pribera.
Mali ste niekto podobny problem a bolo vam aj nieco odporucane? Pripadne ako sa to dalej vyvijalo.
Dakujem
@alexdrv ja som to mala od 33 tt.Robili mi častejšie prietoky tie boli v poriadku.Dcera sa narodila o 2 t skôr s nizsou pôrodnou váhou 2,6, ale bola v poriadku.Jej zaostávalo v meraní brucho a nohy a tie mala výrazne chudšie.Bolo na nej vidieť, že má málo tuku, ale hneď to dobehla do 2m.po pôrode placenty povedal lekár, že som mala zle uchytený pupočník a infarkt placenty ešte dobre, že sa to stalo tak neskoro, ale ja som už ani potom neplánovala ďalšie dieta.Neviem akými tabuľkami sa riadi lekár môžeš mať celkovo menšie bábätko, ktoré nezapadá do tabuliek.
Moja dovtedy rástla normálne a zaostávala zrazu aj 3 t u nás to bolo vidieť, že je problém.Hlavne sa nestresuj budeš viac sledovaná
Ta hmotnost co nameria je odhad a v tretom trimestri ta odchylka od reality moze byt ku koncu tehotenstva az pol kila plus minus. Teda zatial sa neznepokojuj. Dr urcite skontroloval prietoky a na buducej kontrole uvidi, ci dieta rastie. Mne raz namerali o 200 gramov menej ako pred tyzdnom. Ale je jasne, ze dieta zazracne neschudlo, len to bola ta odchylka, chyba v merani. Dobre, ze ta dr sleduje, mozete len cakat na vyvoj. Ale urcite to nie je nic akutne, inak by navrhol hospitalizaciu.
@alexdrv mne sa obe deti narodili s nízkou váhou, syn 2400 g a dcéra 2200 g. Obaja sú v poriadku . Len veľkosťou to boli také kurence
Prosim vas, tie, co ste si tym presli, ako casto vam na ultrazvuku merali prietoky od toho 33tt? Chodili ste aj nejak pravidelne (napr kazdy tyzden) na CTG (pasy)? A ako casto premeriavali dieta?
Kazdy tyzden ho kontrolovali...a nakoniec porod vyvolali, zle na to reagoval, akutny cisarsky... 2030g mal v 36.tyzdni... nerastol uz dlhsie, placenta ukazkova, zistili prekonany CMV virus, pravdepodobne reaktivovany u mna v tretom trimestri, lebo dovtedy rastol ako mal... lekar tiez nechapal, ale maly je uplne zdravy... a co sa tyka odchylok, u neho merali presne na 10g...
ahoj, ja som mala všetko v poriadku, bábo bolo vždy trošku menšie ako by malo, snáď od počatia, ale vždy v norme. Na ultrazvuku v asi 32tt, bolo menšie o dva dni, doktor hovoril, že je v poriadku. 3 týždne pred pôrodom ho merala doktorka a zdalo sa jej malé, o týždeň žiadna zmena, ani o ďalší. Bola som na konziliárnom ultrazvuku, tam namerali viac. Narodila sa v 40t prirodzene, chudučká, 2,7 kg (toľko jej odhadla aj tie 3 týždne pred pôrodom), ale všetko OK. Nechápem doteraz prečo vôbec v poslednom mesiaci nepriberala! Neodporúčali mi nič, prietoky boli tiež dobré.

@alexdrv treba kontrolovať placentu ci je ok.