icon

Neviem vybrať dieťaťu meno

7. jan 2020

Asi by som začala tým, že od začiatku tehu mi moja ženská intuícia vravela, že čakám babu, ale je to chlapec. Neviem sa s tým úplne stotožniť, že cakame chlapca a že sa mám stať zase mamou, takze možno v tomto tkvie podstata môjho problemu. Prvú dceru som mala vybraté meno hneď aj pre terajšiu, ale chalan mi proste spravil škrt cez rozpocet😆 vobec žiadne meno sa mi nepaci a to citam rôzne rebríčky, či kalendáre s menami. Buď tam mám nejakú silnú negativnu asociaciu, alebo sa mi to meno “len” nepaci. Mužovi je jedno, povedal mi, nech si vyberiem meno podľa svojich predstav, aby som bola spokojna(samozrejme nejakeho Klementina by mi neschválil, ale pri dcere, či psovi som vybrala mena, ktoré sa mu pacia aj po rokoch, tak mi povedal, že určite vyberiem aj teraz nejaké pekne). Pacilo sa mu jedno, ale rodičia ho už vyslovili 5000x, že som ho úplne znenavidela a som naň alergicka, inak by som ho dietatu dala.. pomaly má začína chytat panika, že keď som za 3 mesiace nevybrala žiadne meno, či vôbec nejaké vyberiem..

Strana
z2
katka2505
7. jan 2020

Nam boli mena hned jasne.Pre mna bola vysnivana Sofia a manzel mal pre chlapceka samozrejme po sebe, Marek.Vyhralo dievcatko.

babatkoo
7. jan 2020

Ja som chcela pre syna silne meno podla jeho vyznamu. Tak mame doma Arthura. Arth - zo starej welštiny znamena medved. Meno v preklade ,muz silny ako medved' a to uplne sedi 🙂 A hlavne v nasom okoli je jediny s tymto meno. Za co som velmi rada. Aj ked od toho casu co ho mame so spoznala dalsich 5 Arturkov.

modrykoniicek
7. jan 2020

Ja mám už dopredu vybraté meno pre chlapca po tatinkovy :D Má pekné meno a hodí sa k priezvisku.
A pre dievča...No vlastne my si stále myslíme, že raz to bude chlapec 😂 takže ak to bude dievča budeme riešiť ten istý problém.

ivanka12311
7. jan 2020

Aj ja mám Matúška 💛

janinah
7. jan 2020

Aké si mala vybraté meno pre dievča?tak to by som dala samozrejme s mužským ekvivalentom.....alebo čo najpodobnejšie...

oli18
7. jan 2020

Poznám prípady z okolia, ak dajú meno po otcovi, či matke stále k tomu dávajú prívlastok malý, malá neskôr mladý/mladá, či starý/stará.

gardenia1
8. jan 2020

Filip, Oliver, Daniel.

miniminka
21. jan 2020

@zabina27 tu sa musím pousmiať, máš pravdu je lepšie keď to nemá dieťa všetko naraz. Ja mám prvú Lucku, ktorá sa narodila v decembri. Takže Mikuláš, narodky, meniny a Ježiško v priebehu 20 dní. Ale zatiaľ sa nesťažuje 😀

alison11
23. jan 2020

@tilko Vau,celkom fajn 🙂
Ja som bola podobne natom tiež som si myslela pri prvom,že čakám dievča ale mená som mala už ako slobodná vybraté Emanuel a Samuel sa mi páčili kvôli významu mien Emanuel je Boh snami a Samuel Bohom vypočutý.A Dievčenské Elizabeth a Sofia,dievčenské sa mi menili pri každom tehotenstve keďže medzi chalanmisom 3x potratila a vlani 4x momentálne sa snažíme o tretie a či Veríš alebo nie časom som pochopila prečo mám synov a nie dievčatá kmômu mužovi by dcérka asi nepasovala tak ak by sme amli hoc aj tretie chlapca bol by Rafael Boh vyliečil dievčenské som naposledy mala vybrané Magdalénu momentálne som pri Veronike. U mňa pôrodník tiež chcel zmenu pri Samkovi vraj veľa Samkov je už tak som mu povedala,že ja doma Samka a v rodine ešte nemám tak nepovedal nič :D. Pozrie si na www.najmama.sk význam kalendár mien a tam je aj ich význam 🙂 snáď Ti aj význam mien pomôže pri orzhodovaní a nenechávala by som na poslednú chvíľu tobôž na pôrod,a zas keď som mala dvojo mien som sa dohovorila z bábom keď sa mu meno páči nech kopne a to bolo 🙂.

Strana
z2