icon

Otočenie bábätka lekárom

olivia1425
1. okt 2020

Ak sa chce zena vyhnut cisaraku.dakujem
Ma prosim niekto skusenost s otocenim babatka lekarom?

bebotka
1. okt 2020

@olivia1425 osobne nemám, ale sestra bola teraz v lete 🙂 čo potrebuješ vedieť?

olivia1425
autor
1. okt 2020

@bebotka mozno viac info ci je to velmi nebezpecne a ci je len 1 pokus alebo ako?

soni111
1. okt 2020

@olivia1425 osobne , nešla by som , bábo ma dôvod že ešte nieje otocene .....

lucia147852
1. okt 2020

Za mna, by som to nepodstúpila

Rizika obratu vonkajšími hmatmi - ECV
predčasný pôrod
predčasné prasknutie plodovej plody
malé množstvo straty krvi pre matku či plod
tieseň plodu, ktorý vedie k akútnemu cisárskemu rezu
okolo 4% bábätiek sa aj napriek úspešnému zákroku vráti do polohy hlavou hore

w123
1. okt 2020

ja som bola a nesla by som druhykrat, skusali to dvakrat a babo sa nechcelo otocit tak po druhom pokuse prestali, ci je to nebezpecne neviem povedat asi vsetko ma svoje rizika

natka16
1. okt 2020

Ja by som nesla, su tam rizika..treba to brat tak, ze dietatko ma dovod preco je tak otocene.. Tiez som mala dcerku KP a nesilila som to..radsej cisarsky ak to inak nejde..ale za to zdrave dieta.. Drzim palce🍀

andreatytler
2. okt 2020

@olivia1425 Mne to doktor povedal ze to urobi ak sa neotoci do porodu ale ja som bola rozhodnuta mu to nedovolit. Ako uplny laik som o tom uvazovala... no tak ten doktor akoze vie chytit to krehucke dieta ktore ani poriadne nevidi cez 7 vrstiev napatej koze, svalov a plodovej vody a potom ho bezpecne otocit? Prislo mi to ako nejaky stredoveky lekarsky manever.

lavender273
2. okt 2020

@olivia1425 ja som bola, nepodarilo sa otocit babo bohuzial. Musela som na cisarsky. Sanca je 50 na 50. Drzim palce.

bebotka
2. okt 2020

@olivia1425 sestra to skúsila, ponúkli jej to na poradni v ružinove a kedže sa bála cisárskeho rozhodla sa to vyskúšať. malého sa nepodarilo otočiť hlavička aj išla, ale nožičky nepustil zaprel sa a bolo po otočení. robia to dvaja lekári a jeden sleduje ultrazvuk, po zákroku tam ostávaš na noc na pozorovanie, či je všetko ok a ráno ťa pustia domov.

olivia1425
autor
2. okt 2020

Dakujem dievcata.tyka.sa to mojej blizkej osoby sa nechce cisarak ani pocut ja by som nato tiez niesla. Je vraj uz je to davna metoda u nas ze to robia v BA a v Trencine tak chcu ist na konzultaciu, ale chcela som pocut skusenosti a nazory mozno ju to presvedci. Zaujimave je ze ani jej gynekolog jej to neodporucal