icon

Otváranie sa v 30 týždni tehotenstva

mirka3169
10. dec 2019

Otvárali ste sa niektorá a dotiahli ste to do úspešného konca? Veľmi sa bojím

ecko80
10. dec 2019

@mirka3169 Ahoj, ano. V 30. tyzdni som bola tak na 1 prst, postupne do 39. tyzdna (kedy som porodila) som bola na 3 prsty. Aspon som mala rychlejsi porod.

mirka3169
autor
10. dec 2019

@ecko80 jej tak to ste ma celkom povzbudili. Dlho ste ležali v nemocnici? Ja som tu druhý deň a už mi je dlho

dankavass
10. dec 2019

Áno, v 31tt na dva voľné prsty a krčok spotrebovaný. Týždeň v nemocnici a potom kľudový režim doma.
V 39tt mi vyvolávali pôrod 🙂

mirka3169
autor
10. dec 2019

@dankavass dúfam, že aj u nás to bude mať takýto priebeh. Hádam len tie infúzie a všetky lieky záaberu

ecko80
10. dec 2019

@mirka3169 V nemocnici som vobec nelezala, odmietla som na vlastnu zodpovednost. Lezala som doma, setrila som sa, ziadne namahave prace.

zdencaaaa
10. dec 2019

Zacala som sa otvarat v cca 31tt. V nemocnici som nelezala ale ostala som doma na rizikom. Porodila som v 35tt

janulla1
Autor odpoveď zmazal
mirka3169
autor
10. dec 2019

@janulla1 no dúfam, že aj my tak vydržíme.

bibg
10. dec 2019

Tak ja som bola otvorena na 3 prsty od 20 tt. Mala som rizikové brala som niečo na udržanie, lekár nakázal kľudový režim, nohy vyložené. V 38 tt keď mi povedal, že už má viac ako 2,8 kg som začala robiť všetko, každý deň na prechádzky so psom, behanie po schodoch a nakoniec som aj tak porodila deň po termine ;)

mirka3169
autor
10. dec 2019

@bibg jej tak to ste vydržali úžasné. A dlho vás držali v nemocnici? Ja dúfam, že ma pustia aspoň na sviatky

bibg
10. dec 2019

@mirka3169 Nebola som v nemocnici. Nechcela som a nemohla som, ked som sa to dozvedela mala som týžden pred svadbou neexistovalo aby som išla do nemocnice. Prislubila som lekárovi, že budem doma a odpočívať čo najviac aj tak bolo. Akurat som každý týžden chodila na kontroly až do pôrodu. V piatok pred svadbou som bola u doktora a dal mi nejake tabletky a injekciu, netuším čo to bolo, ale bola som z toho príšerne unavená. Hlavne nestresovať. Ja som mala pred svadbou a riešila som iné veci, tak som nemyslela nato že by sa mohlo niečo stať. Našťastie som to vydržala až do terminu. Ale hlavne klud a nestresovať sa. 🙂

mirka3169
autor
10. dec 2019

@bibg bol. To včera taky dosť veľký šok, keďže som. S tým vôbec neratala.ale už som sa celkom ukludnila

saskia_98
10. dec 2019

Ja som zacala 25-28 tt a do 37 tt som sa otvorila na 5 prstov a to som uz aj porodila hned. 😁 inac som mala kludovy rezim, ziadne prechadzky, vela lezania a nohy hore lebo sa mi aj krčok velmi skracoval. A tak som chodila nemocka, doma, nemocka, doma a tak dookola lenže ja som mala rizikove. Ale dobojovala som statočne. Maly sa v 37 tt narodil zdravy jak buk. 😊

mirka3169
autor
10. dec 2019

@saskia_98 dakujem za skúsenosti ❤️

diewcatqoo
10. dec 2019

Zacala som sa otvarat v 27tt. Mala som prisny kludovy rezim, nohy hore, obrovske davky magnezia. V 34tt som uz bola pripravena na predcasny porod. Nakoniec sa synovi v brusku tak zapacilo, ze nechcel vyjst. Porodila som tyzden po termine, porod otrasny, syn sa zasekol v porodnych cestach, po narodeni siel ihned do inkubatora...

saskia_98
10. dec 2019

@mirka3169 za málo 🙂 neboj vydrzis. 🙂 vsetky infuzky pomahaju aj tebe aj malemu. 🙂 ja som bola od zaciatku tehotenstva na infuzkach a maly sa v 37 tt narodil s vahou 3350g. A na sviatky sa skus vypytat domov. 🙂 inac mna nikdy nedrzali dlhsie 3-4 dni a prvy krat si ma nechali tyzden na pozorovani a potom som sla domov. 🙂