icon

Poznáte cviky, aby sa plod otočil dole hlavičkou?

sasanka123
16. aug 2011

Som v 37.tyzdni tehotenstva a nasa mala je stale otocena zadockom dole.

edie63
16. aug 2011

Ahoj. Moja dcera bola priecne a v 38. tyzdni sa rozhodla, ze sa otoci hlavickou dole napriek tomu, ze uz mi vsetci hovorili, ze uz sa urcite neotoci, nema miesto a pod. A tom som nic nerobila, musela som lezat. Ze vraj "macaci chrbat" pomaha, ale po tychto skusenostiach sa mi zda, ze to babatko sa otoci, ked ono chce. 😀 Ci uz budes cvicit alebo nie. Ale nikdy nehovor nikdy (za pokus nic nedas)! Drzim palce. 🙂

chomik
16. aug 2011

Vlastné skúsenosti nemám, ale pozri napr. http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/poro...

miskap
16. aug 2011

odporúčam zjesť veľa zmrzliny, dieťatko bude studený žalúdok chladiť na hlavičku a možno sa otočí. Samozrejme, niekedy má poloha KP svoj dôvod. Takže, ak sa neotočí, treba sa s tým zmieriť a porodiť sa dá normálne aj dieťatko otočené KP. V niektorých pôrodniciach rodia bežne KP vaginálne, inde je to indikácia pre cisársky rez.

michelleuk
16. aug 2011

ahoj ja som mala malu este v 42 tt vysoko uz od 40 tt my kazala dr aby som sedela obkrocmo na stolicke naopak opirala sa o operadlo prsiami tento cvik ma pomoct aj k otocenu dietatka...ja som rodila v uk a tu ti ho doktorka dokaze otocit este aj mnoho tt pred porodom nejakym ,,chmatom "na bruchu robili to jednej kamoske male sa otocilo...a aj pocas porodu ked si uz na porod 10cm tak rukou vo vnutri...

sssimi
16. aug 2011

Skús sa dať na štyri a dvíhať jednu nohu-ako keď psík ciká. Ideál je zvíhať vždy len jednu nohu 😉 Nemám to otestované na sebe, ale vraj to pomáha. A každopádne si tým nemáš ako ublížiť.