Prečo moja dcéra stále neprichádza na svet?
Ahojte,
aktuálne som 39 + 2 a už som popravde trošku smutná z toho, že pôrod neprichádza. Od konca 36tt mi všetci lekári hovoria, že malá je už poriadne dole a môže to prísť hocikedy. Na poslednej návšteve v nemocnici sa už ani nepodarilo zmerať hlavičku, lebo malá je tak "zosunutá". Celé tehotenstvo bolo bezproblémové. Doma je všetko nachystané, hrozne sa už na ňu tešíme, kope podstivo do všetkých strán a stále nič... veľmi som dúfala, že to príde prirodzene a bez pomoci lekárov. Som aktívna každý deň doma niečo robím, niekoľko krát do dňa chodím po schodoch a na prechádzky. Jediné čo som však za posledné dni zbadala, že je iné, sú citlivejšie bradavky a prsia a občas mám pocit akoby menštruačných kŕčov, ktoré ale ako prídu tak aj odídu a hotovo. Žiadna pravidelnosť ani nejaká určitá frekvencia. Nedúfam, že nejaké babské rady ako maliníkový čaj, ďatle, sex, orgazmus, pohyb mi pomôžu. Všetko praktizujem ale skôr s nádejou na ľahší pôrod. Viem, že malá príde keď bude pripravená... len som už nejak dúfala, že v tomto čase už budeme v nemocnici. Že sa vypýta sama. Veľmi by som ju už chcela držať v náručí a vedieť, že sme obe v poriadku. Má tu niektorá z vás podobnú skúsenosť ? Posledné dni mi pripadajú naozaj dlhšie ako celé tehotenstvo. A každá maminka vie, že rada "skús sa odreagovať " nie je ani trošku reálna. 😀
Tak som len chcela vedieť, či to niekto prežíval prvý krát podobne? Ďakujem za odpovede ❤️
nie je normalna doba tehotenstva 40 tyzdnov? preco mas v 39+dva pocit, ze nieco meska? vsetko je, ako ma byt, len ty si to znechucujes tym, ze mas problem, lebo si si to inac predstavovala.. radsej si vychutnavaj posledne chvile tehotenstva.. je to realne, staci sa len rozhodnut
Ja som si pripadala ako nekonecne tehotna :D porodila som na 41 tyzden..pondelok som bola na kotrolole uz na oddeleni, doktor mi vravel,ze to na porod este nevyzera tak teda otocka domov, v noci mi nakoniec praskla voda a na druhy den som uz mala maleho v naruci🩷
Ale uz cca od 38tyzdna som sa citila,ze je porod na spadnutie a nic..😁
Nenahanaj, ved mas cas, Ty aj mala. Keby si bola 41+, nehovorim nic. To ze Ti hovoria od 37 tt ze je dieta uz nizko a moze to prist hocikedy, je Ok, ale spokojne este mozes prenasat. Moze to byt zajtra aj do 2 tyzdnov.
Kolke naopak chodili naopak na kontroly kedy boli dokonale zatvorene a este v ten den porodili?
Babo aj Tvoje telo vie, kedy je spravny cas.
@verwonika97 to moze prist z minuty na minutu a nemusis mat dopredu ziadne bolesti. My sme este žúrovali do jednej druhej rana som bola v bazene. Okolo obeda som vstala a isla do sprchy. A zrazu kŕč, potom druhy, utekala som na VC. Postavila som sa a sama voda zo mna. S tečúcou vodou sme isli do porodnice, dala som si pod seba nepremokavú podložku. Ale ziadne krce som nemala. Nebola som ani otvorena, mozno na dva prsty. Asi za 4 hodiny prisiel moj pôrodník, kedze bol niekde na chate. Zobrali ma na sal na cisarsky z mojich zdravotných dovodov. Stale som nemala ziadne krce, citila som sa skvelo, tesila som sa a mala som brutálny hormon stastia v sebe, doteraz si pamatam ten pocit stastia a nikdy som ho nezazila iba tam. Takze ci uz pockas par dni alebo tyzden je jedno, nemusis mat ani bolesti.
Ja som bola pri malej už tiež z toho na nervy, v ten týždeň kedy som mala termín som dokonca trochu krvacala tak ma hospitalizovali ale krvácanie do hodiny prestalo a nič sa nedialo na druhy deň má pustili domov. Už som sa tešila, že porodim a toto ma uz úplne položilo. V deň termínu kontrola a ze nič, že vidíme sa o 3 dni na ďalšej kontrole ... doma som vystúpila z auta a voda prúdom 😀 teraz ma to caka znova o par tyzdnov 😀 príde to neboj, oddychuj zatiaľ, kým môžeš, ja som bola blbá, že som túto radu neposluchla 😀 veľa zdravia a držím palce
@verwonika97 39+2 je nejaky hranicny termin? Mam 3 deti, ani jedno neprislo pred tymto terminom.
Vždy ku koncu sa neviem dočkať. ;D Máš však ešte čas.
Mne pri malom v 38+4tt na kontrole v nemocnici vraveli ze to nebude tak skoro, nebol nízko, krcok ani náznak ze by som sa otvárala, nič, ozvy super aj všetko, plánovaná sekcia na 39+1tt, malý sa rozhodol že väčšia sranda bude keď sa sám vypýta, v deň nástupu do nemocnice v noci mi praskla voda zo žiadnych kontrakcii na interval každé 2 minúty behom 2 hodín po príchode do nemocnice na voľný prst, na sále po hodine a pol malý už zastupoval museli ho posúvať vyššie doktor sa smial ešte kým ma uspali he by som mala aj rýchli prirodzený pôrod. A kamoške vraveli pomaly od 30tt že budú radi keď vydrží aspoň do 38tt a prenasala 10 dní a ešte jej aj vyvolať museli. A posledný mesiac bol najhorší, strašne dlho trval.
Termín je +- 2 týždne, takže ešte kopa času. A ako, pri druhom som pomaly 2 mesiace pred pôrodom cítila hlavičku medzi nohami. Niekedy som nemohla ani kohy dať k sebe 😂
@verwonika97 no co, uz si porodila? 😄 Dnes je pekný dátum 😊
@tamta ahoj, nie 😔 už je to 41+1 a stále nič. V nedeľu doktorka povedala, že som otvorená na 2 prsty ale stále nič. Dostala som v nemocnici balíčky s čajom zo škorice, zázvoru a klinčekov. Nejaké bylinky sú v tom ešte. Pijem to druhý deň, ale nepomáha to teda. Ak nič, tak v stredu sme objednaní na vyvolávanie. Už sme skúsili sex, prechádzky, schody, upratovanie, malinníkový čaj, ďatle, drepy, chodila som po štyroch, horúce sprchy. Jej sa proste nechce 😀

@verwonika97 ahoj. Ja som na tom bola tak isto. Mala bola nizko uz od cca 37tt a ja som mala pocit, ze kazdu chvilu to pride. Uz som si myslela, ze hadam ani neporodim 😀 nakoniec ma v den terminu hospitalizovali, vecer dali zospodu prostagladiny a rano sa to pomaly zacalo rozbiehat... narodila sa o tristvrte na dve v noci. Neboj, dobre bude. Malinka sa musi este pripravit. Viem co prezivas, aj my sme ju chceli mat co najskor v naruci... drzim palce, zvladnes to