Predčasne narodené dieťatko
ahojte mamičky a tehuľky.... mám taký problem že mi hrozi pôrod pred 36 tt.... chcem sa opýtat či je to normálne a že či ma babtko nadej na prežitie či bude všetko ok atd..... mam vela otazok ohladne zdravia .chcela by som aby mi napisali mamičky čo sa im niečo taketo stalo ... ake to vsetko bolo a ake mali pocity atd.... 😢 . tak by som vás poprosila o nejake normalne odpovede pretoze som z toho velmi smutna .... a bojim sa čo bude dalej .... dakujem vam 😵
@22beba take tu uz je, staci precitat 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/nedonosena...
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/extremni-nedonosenci-deti-pod-1-kg-ako-je-to-u-vas/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/predcasne-narodene-deti-mate-take-doma/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mate-predcasne-narodene-dieta/
@22beba najlepsie je uz po 35 tt bo uz babatko same dycha aspon tak mi vraveli mne hrozil v 34tt predcasny nastatsie sme to ustali...............neboj sa dne vedia zazraky lekari je dolezite v ktorom tt ale tak ty uz si po 30tt tak uz by to malo byt dobre......... je tu aj tema predcasniatka skus si dat do vyhladavaca tam ti poradia co a ake nasledky a podobne 🙂
@22beba a uz sa otvaras aleboako ak sa smiem spytat? ja som v tom 34tt lezala v nemocke a ustali sme to do konca mala mi lezala velmi nizkoa stale tlacila hlavickou na krcok ale zatial sa neotvaral len skracoval nesmies sa bat musis mysliet ze to ustojite 🙂 zvys si magne a oddychuj hore nohy a tak
@anieli_1 nie neotvaram sa len mi tvrdne bruško mam bolesti sem tam a krčok mam ževraj trocha skratený ... zatial to nie je take akutne len sa obavam čo ak by nahodou človek nikdy n evie ... mne nic nebolo a zrazu vsetko zo dna na den sa skomplikovalo .. ale modlim sa neh je vsetko ok 🙂
@22beba neboj bude to v pohode musis verit ze to bude v pohode musis byt kludna ................my sme to ustali do konca a tvrdlo mi d toho 20tt ako som ti pisala a kazdy krok akoby mi niekto nozom pichal zospodu bude vsetko v poriadku vydrz aspon tie 4 tyzdne vtedy babo pekne dycha same 🙂 drzim palceky nech to dobre dopadne
Ahoj. Ja mám rovnaký problém ako aj ty. Som v 31tt a lekár mi povedal,m že je malá veľmi nízko, ale zatiaľ sa krčok neotvára a ani neskracuje. Mám nakázaný kľudový režim, takže ležím, aj keď cez deň sa idem trošku prevetrať do mesta. Nohy mám vyložené stále a mám podloženú aj posteľ. Lekár mi pri častom tvrdnutí nakázal vyššiu dávku magnézia a teda 2x3 tabletky za deň. Len sa pekne šetri a mysli pozitívne 🙂
svagrinej sa narodila dcera v 35 t a je uplne ok, mala 49 cm a skoro 3 kila a nema ziadne zdravotne problemy a ma uz vyse 3 mesicov a nebola dokonca ani v inkubatore
Ja som od 25t mala skrateny krcok,bolesti a dieta bolo velmi dole,odmietla som nemocnicu,lezala som doma poctivo mesiac,potom som malicko chodila,stacilo chodit 30 min a pichalo ma cele brucho.strasili ma,pocitala som kazdy tyzden co uz dieta ma a sledovala som % prezitia a nakoniec sa narodila 2 dni po termine v 40 TT a to som posl.tyzden uz stahovala nabytok,doma gruntovala a babu sa nechcelo ist von,drzim palce.
@22beba ja som prišla do nemocnice v 33tt ako pacientka s veľmi veľkým rizikom predčasného pôrodu....mala som hypotrofiu plodu(zaostávanie vo vývoji o 17dní),otvorená na 1cm,krčok 2-1,5cm,tvrdnutie brucha,zlý CTG záznam.takže bolo všetko zle.nakoniec sme to dotiahli do 39tt.síce mali sme hypotrofiu malinký vážil 2450g a bol 2 dni na odelení pre nedonosencov.jáj a ešte malinký bol dole.takže ked mi robili sono krčku bola tam aj hlava
@22beba Ahoj, v prvom rade takyto stav vyvolava naprilad zapal v tele, takze ak pojdes k dr, nechaj si urobit vyter z posvy, skontrolovat zuby,..
Ber magnezium.. v tomto stadiu som brala aj silnejsie lieky myorelaxancia na zastabenie stahov, pripadne si ich vypytaj od dr.
Lez s vyvysenou panvou na odlahcenie krcku, vstavaj len na zachod..
Pri tlakoch vela pi.. zriedi to krv a tym aj latky spustajuce stahy..
Ziadny sex a Tvoje orgazmy..
Zvazte podavanie liekov na podporu dozrievania pluc dietatka.. zvysi to sance na prezitie..
Ahoj ,mne hrozil predcasny porod na zaklade silnemu zapalu mocovych ciest.Bola som v nemocnici 2tt Dva druhy antibiotik som uzivala a dr mi zakazali doma aj varit obed.Nepamatam si presne ale bola som myslim 32tt-33tt,otvorena som bola na spic prsta a krcok 2-1,5cm Mala bola velmi nizko a tlacila na krcok.Tvrdnutie bruska som mala len co som presla 200m.Nakoniec som tyzden prenasala,dostala 3vyvolavacky ,neotvorila som sa a nakoniec som mala akutnu sekciu.Nic sa neboj.Lez a posedavaj vonku na lavicke na cerstvom vzduchu.Zvladnete to obaja.Drzim palecky za bezproblemovy porod. 😉
@22beba mne sa obidve deti narodili predcasne. Prvy sa narodil v 32tt a teraz ma 5 rokov,je zdravy a dokonca predbehol svojich rovensikov. Pred mesiacom sa nam narodila dcerka, tiez predcasne v 35tt. Neboj sa, si uz za vodou, ak ti hrozi predcasny porod lekar ti pichne kortikoidy na dozretie plucok. Mne to pichli pri obidvoch detoch a ked sa narodili same dychali. Prvy bol v inkubatore tyzden a mala nebola vobec. Deticky su pozorovane, cakaju nas opat rozne vysetrenia..
ahoj, my sme síce narodení v temíne ale mali sme kompikácie, tak sme boli mesiac na Jiske a tam som videla aj dieťatká narodené v 24 tyždni. Dieťatko od 24 tt má šancu na prežitie ak je o neho dobre postarané v špecializovanom zariadení. Takže aj keby sa ti dieťatko narodilo pred 36 tt má veľké šance, veď ty už si v 31 a keby to s tebou bolo až také vážne, nechali by si ťa v nemocke a dávali hormóny na vývoj pľúciek pre dieťatko. baby, ktoré pred porodom so mnou ležali boli tiež v 32 tt a museli ležať, hore nohy a pekne donosili bábetká.
@22beba hlavne veľa oddychuj, ja som mala od začiatku tehu inú diagnózu, hroziaci potrat, a po 25týždni predčasný pôrod, je pravda že ja som si malú vyležala 😉 doma a pri zhoršení hneď nemocnica. Dotiahli sme to nakoniec do začiatku 38týždňa. Liezlo mi to nervy, šibalo mi večne ležať, ale oplatilo sa máme teraz už 9mesačnú krásku. Prajem príjemne dotehu a zdravé bábo. 🙂
@22beba - môj prvý syn sa narodil v 35. týždni 2 týždne bol v inkubátore, potom ešte nejaké 3 dni na detskej izbe a po 3. týždňoch sme šli domov. Nemali sme žiadne problémy, ale aj tak sme boli do roka kontrolovaný neurológom, chodili sme na cvičenie k rehabilitačnej, mali sme iný očkovací kalendár.
Teraz je z neho 12 ročný mladý šikovný muž.
Ostatné tehotenstvá som už bola podšitá, ale aj tak sa deti narodili v 35. týždni, ale už neboli v inkubátore, ani tak sledované ako prvý 😉
dakujem vam za slova ktore mi zlepšili naladu 🙂

Ahoj... neboj sa 🙂 Moja zarka sa narodila v 37 tyzdni... je to normalne, bola mensia, ale ani do inkubatora nemusela ist, normalne dychala a papala a priberala... Normalne bola pri mne na izbe ako ostatne deticky.. Vobec ju nebrali ako predcasne narodenu.. Brali to normalne.. Mala sice zltacku a tym, ze bola predcasna, tak ju potom davali pod svetlo, aby jej to ustupilo, ale nic strasne to nebolo... Budes prekvapena, ake su tie deticky odolne a silne... Oni su naprogramovane na prezitie... To mi tiez stale v nemocnici pripominali 🙂 po 37tt sa povazuje, ze dietatko je uz plne vyvinute a potom uz len pribera na hmotnosti... aj v 36 by to takto malo byt asi...
Drzim palce a dufam, ze vsetko bude ok 🙂)