icon

Predpokladaný termín pôrodu a realita

katesocka
12. nov 2018

Zaujímalo by ma, tie, ktoré ste mali odsledovanú ovuláciu, čiže viete, kedy ste otehotneli a podľa toho ste si vedeli vypočítať termín pôrodu, aj ste skutočne porodili cca v ten deň? Alebo ste rodili aj skôr/neskôr aj o týždeň prípadne viac?

Strana
z2
soldi
13. nov 2018

@esterba meranie BT je spolahlive takmer 100%.
a okrem toho su zeny, ktore ovulaciu citia.

ja mojmu gyn vzdy hlasim upraveny termin ms podla ovulacie, kedze mam nepravidelne cykly. a v kazdom tehotenstve to vzdy presne na den sedelo so sonom v 12tt.

esterba
Autor odpoveď zmazal
soldi
13. nov 2018

@esterba uz nemeriam, uz to poznam aj bez toho 🙂

k ostatnym zenam sa vyjadrovat nebudem 🙂

katesocka
autor
13. nov 2018

@esterba Mne tú ovuláciu keď som otehotnela potvrdila aj bazálna teplota aj folikulometria, čiže určite viem, kedy som ju mala 🙂

esterba
Autor odpoveď zmazal
jankakoc
13. nov 2018

vedela som presne kedy som otehotnela a podla toho sa dcerka mala narodit 19teho, narodila sa 23eho

nikussss
13. nov 2018

Ja som rodila presne na termin. Nas termin. Kedze mam ovulaciu neskor, samozrejme lekari to nebrali do uvahy. Ale my sme vedeli na 100%, kedy sa to stalo 🙂 inak som nic nemerala a nesnazila sa, ale proste citim, kedy to asi byva.

uhnakova
13. nov 2018

Termin porodu je naozaj len orientacny a to aj v pripade, ze zena vie presny datum ovulacie, pretoze kazde tehotenstvo tej istej zeny moze trvat rozne dlho. Ja som u oboch deti vedela, kedy som mala ovulaciu, termin porodu od lekara nesedel ani jednom pripade, ale porod nevysiel ani podla ovulacie, ani podla podla terminu od lekara. Prve dieta som porodila 1 den pred terminom podla menstruacie (zhodoval sa aj s terminom z utz v 12tt), termin podla ovulacie mal byt este o dalsie dva dni neskor. Druhemu dietatu sa na svet nechcelo, termin mi posunuli podla utz v 12 tt strasne dopredu (o 7 dni), hoci som ich presviedcala, ze to nesedi s ovulaciou (ta bola dvanasty den cyklu), potom chceli hned tyzden po termine porod vyvolavat, nakoniec som to ukecala na 11. den po uzasnom posunutom termine - podla ovu len asi 6 dni po termine. Takze kazde moje tehotenstvo trvalo inu dobu, vychadzajuc z terminov podla ovulacii prve tehotenstvo bolo kratsie o 9 dni nez druhe (a to este druhy porod vyvolavali). U nas je to ale v rodine, ze druhym detom sa nechce na svet podla vypoctov 🙂

katesocka
autor
14. nov 2018

@uhnakova jeej dakujem pekne za takuto podrobnu odpoved 😊 som fakt zvedava ako to bude u mna 😊

saja1
Autor odpoveď zmazal
saja1
14. nov 2018

@katesocka tak ako pisali niektore baby vyssie, pri druhom tehotenstve uz nikomu nepoviem svoj skutocny datum menstruacie, ale korigovany. Nikoho nezaujimala ovulacia... ano tehotenstvo trva rozne dlho, nemusi to byt presne 40tt, ALE stava sa to dolezitym ked rodis predcasne (ako ja) alebo prenasas.. no a odpoved na tvoju otazku: rodila som 5 tyzdnov pred terminom podla ultrazvuku, 4 tyzdne podla ovulacie a 6 tyzdnov podla menstruacie 😀

katesocka
autor
14. nov 2018

@saja1 Čiže si rodila hocijako pred termínom hej? Mne vychádza termín podľa ovulácie aj menzesu takmer rovnaký, tak som zvedavá, kedy porodím 🙂

chillibubble
14. nov 2018

vedela som kedy som mala ovuláciu(presné 3 dni), presne vtedy sme mali sex, potom sa nám už nechcelo 😀 takže viac menej som vedela kedy presne som otehotnela. a porodila som o mesiac skôr ako bol teda dátum pôrodu podľa oplodnenia(podľa dr. bol dátum o týždeň skôr, čiže od toho dátumu som porodila o 3 týždne skôr). ale tak tam asi zohralo úlohu niečo iné, ale ani lekári nevedeli, prečo mi odišla voda. žiadna infekcia ani nič...

katesocka
autor
14. nov 2018

@chillibubble Jooooj dúfam že až o mesiac skôr neporodím 😀 Maximálne 2 týždne 🙂

soldi
14. nov 2018

@chillibubble ja som tiez 3x rodila mierne predcasne po prasknuti plodovej vody. jedna PA mi povedala, ze mam slabe plodove obaly, a proste nevydrzia tak dlho.
tiez si najprv mysleli ze infekcia alebo nieco, ale nikdy nic nenasli.

chillibubble
14. nov 2018

@soldi aha, vďaka, možno to bol aj môj prípad. len moja mala aj šnúru 2xomotanú, takže asi sa aj dobre stalo, že išla skôr... aj keď možno by to dopadlo dobre aj keby je na termín, ale takto si to aspoň zdôvodňujem a nemrzí ma, že bola trochu predčasne.

soldi
14. nov 2018

@chillibubble omotanu snuru ma vela deti 🙂 len vynimocne to znamena nieco fatalne.

comika
15. nov 2018

Dievcata, mne dr. posunul TP o tyzden skor, podla usg. Je mozne ze preto lebo som otehotnela tyzden skor? Dakujem

Strana
z2