Preeklampsia
Ahojte zienky akurat ma hospitalizovali pre preeklampsiu.... spodny tlak som mala 110...ste tu niekto kto to mal v tehotenstve tiez ? A ako ste dopadli...Dakujem krasne
@lenkakeska neboj vsetko sa casom upravy. Mna nechali s preeklampsiu viac ako mesiac a skoro som skapala😬
Este rok po sekcii som mala buelkoviny v moci. Mala sa narodila1600g a este schudla na 1300 cize pokial pribrala tak bola mesiac v inkubatore
@lenkakeska ja som tuším ešte najaký mesiac brala lieky na tlak.
@lenkakeska u mňa to trvalo až 12 dní kým sa mi tlak upravil a dňom keď som prišla domov tak mi klesol úplne a konečne som mohla vysadiť lieky Myslím že tam veľa robila aj psychika..
Tam som mala tlak ešte aj po cisárskom stále 160 na 120 a tak A mne vravela som si ho aj sama ale ako som počula že ide sestrička už aj bol zase hore a zabral mi až Lomir a konečne behom troch dní potom tlak plesov a prepustili ma domov a druhý deň doma som mala tlak ukážkový 120 na 85.. a odvtedy v pohode už je to tri roky..
Ináč pred sekciou som už mala 180 na 120 A bielkovinu v moči a tiekla mi neustále krv z nosa hlavne v noci..uz sme asi malu obe ba male,ale dobre to dopadlo našťastie
Dievčatá ďakujem, tlak sa mi stále drží hore ale nahnevaná som, že mi každý deň dávajú inú dávku liekov, raz pol tabletky, raz dve. Dnes mi povedali že mi urobia krvný obraz a na základe toho internista nastaví liečbu a ja už si budem danú vec riešiť so svojím lekárom. Ja viem že ten tlak je aj z toho že už ani sekundu nechcem byť v nemocnici, teda aj zo stresu. Domáce prostredie je predsa len domáce prostredie.
Ahojte. Viem že zas prešiel rok, ale tým ktorým sa objavila preeklampsia až na konci tehotenstva, dávali vás na cisársky či vyvolávali pôrod? Mne sa to objavilo až teraz 38;5 tt. Hospitalizovali ma kvôli tlaku, najvyšší spodný bol nejakých 100.. robili mi už aj predoperačné vyšetrenia a plánujú cisarsky. Vôbec sa nehovorí o vyvolávani porodu hoci som už v termíne. Dočítala som sa na viacerých fórach že rodili aj prirodzene pri tlaku 105. Aj keď to musí byť asi poriadny risk. Len som chcela vediet ako ste to mali vy..
@anastazia93 ja som rodila dceru prirodzene ( teda mi vyvolavali porod) v 36 tt, od 34 tt som bola v nemocnici kvoli preeklampsii sledovana. Je to uz skoro 8 rokov dozadu
@siska25 a mala si aj taký vysoký tlak či práveže ani nie?
@anastazia93 mala som aj 150/ 110. To uz v nemocnici okolo mna behali a snazili sa mi to znizit vsemozne. Ja som ale nemala opuchy, ale vysoku bielkovinu v moci. Mne ten tlak dost skakal. Chvilu dobre a potom zrazu vyletel. Ale pocas porodu bolo pri mne vela lekarov, dlho som sa neotvarala a mala som silbe krizove bolesti a na monitore ziadne kontrakcie, uz ma pripravovali na cisarsky, ked som nakoniec do 15 minut porodila prirodzene.

Ahojte viem že jej tento príspevok už dva roky starý ale môj prípad s preeklampsiou sa odohráva práve teraz, respektíve, scenár bol podobný ako píšete niektoré tu z vás. Tlak som mala ukážkový až do poslednej poradne, všetky výsledky dovtedy boli dobré. Avšak tam vybehol aj hraničný tlak aj bielkoviny v moči. Poslali ma hneď do rizikovej poradne a odtiaľ hneď v ten deň aj hospitalizovali. Pár dní sa sledoval moč a tlak. Dali mi lieky na tlak ktoré zaberali ale v moči boli vyššie hodnoty bielkovín tak sa test musel zopakovať. S tým že počas víkendu sa mi celkový zdravotný stav zhoršil. Tlak vybehol nad 160/95 a nechcel klesať až týždeň od hospitalizácie s ukončeným 35tt mi urobili akútnu sekciu so spinalkou kde má počas zákroku ratovali kvôli tlaku ktorý bol 193/105 zle sa mi dýchalo a bolo mi zle. Na Jiske nasledne tlak neklesal tak do mňa pchali asi 6 druhou liekov, liekov od bolesti a podobne. Dcérka mala len 2060g tak šla do inkubátora. Avšak okrem toho má cystu v mozgu ktorú bude riešiť neurochirurg a našli jej aj šelest. Ale už na 5 deň od sekcie mi ju dali na izbu, malú drobnú ledva dvoj kilovu. Bojujeme zatiaľ s tou váhou, dostáva moje mlieko aj dokrmujeme keďže ho nemám veľa. Môj tlak sa upravil na dva dni ale teraz dva dni zas vyskakuje, vedela som že je to z toho že som sa nevyspala prvú spoločnú noc ale dnes keď už malá pekne spala v noci čiže aj ja som sa vyspala mi tlak zas vybehol 160/94 a zvýšili mi dávku liekov. Mám veľké obavy čo bude ďalej. Koľko dní po pôrode/sekcii sa vám tlak upravil?