Prenášanie a nezrelý tuhý krčok - vyvolanie pôrodu

red_cat
23. nov 2017

Zienky, som v 41tt a v utorok mam nastupit do nemocnice, kde chcu zacat porod vyvolavat. Co ma najviac znepokojuje, je moj tuhy, nezrely a na 100zamkov zatvoreny krcok... planuju mi ho roztahovat balonikom a pod..
Skusali na mne zatial na doma rozne cipky na uvolnenie svalstva a tiez prostagladinovy cipok... vobec nic nezabera a nalez je nezmeneny.
Nechcem vsak podstupit toto utrapne mechanicke otvaranie a vyvolavanie..ked to nema ist prirodzene,tak by som uvitala sekciu. Koniec koncov, vacsina porodov s nalezom aky mam ja aj tak konci sekciou lebo sa krcok ani po 2-3dnoch utrpenia neotvori dostatocne.
Pls podelte sa o skusenosti, ak ste boli na tom s uzavretim krcky podobne a podarilo sa nakoniec kvoli tomu dohodnut sekciu. Respektive ak Vas otvarali balonikom ale to bolo a ci to zabralo...dakujem

alice.jant
23. nov 2017

3 dni vyvolávania zakončené sekciou... kontrakcie nakoniec kazdu minútu, silne, strácala som od únavy vedomie medzi jednou kontrakciou a ďalšou ale neotvárala som sa aj tak. Bez oxytocinu, ten mi navrhli nakoniec este ci vyskúšame ale moj muz uz odmietol a podpísal papiere na sekciu (uz som bola duchom neprítomna...) ziadny balónik ale za to slusne komplikacie pri sekcii (stratila som skoro liter krvi) kvoli mnozstvu liečiv poddaných za tie 3 dni, následne trikrát manuálne vytlacanie maternice (horsie ako cely porod, nikdy som takú bolest nezazila uprimne...)
Ale v podstate nemám z toho ziadnu traumu ani nic podobne, ja som mala skvelý tím pôrodných asistentiek a na sále lekárov super okolo a aj ked to vyznie divne ja by som si to zopakovala bez problemov...
A nieje to pravidlom vobec ze to vyvolávanie nezaberie; vedľa bola kocka co mala rovnaký nalez a začala sa otvárať uz po prvej dávke gelu.
Teraz druhy porod napriklad viem od prvých tyzdnov ze to bude priamo sekcia, presne kvoli situacii co bola prvý raz sa tak rozhodla lekarka hned a lebo som rodila iba minuly rok...

zuzi0911
24. nov 2017

@red_cat ahoj ka so toto mala pri prvej,,po termine,krcok tuhy,zamknuta tiez,babatko vysoko..3 dni som dostavala tbl a cipky a vecer injekciu. Stale rovnako.Na 4 den mi urobili hamilton a povedali ak neporodim do za 2 dni tak uz sekcia.Nastastie hamilton zabral a porodila som v ten vecer. Pri druhej som bola otvorena od 25 tt ,kontrakcie stale a klud.rezim a hrozil predcasny porod.A nakoniec som tiez prenasala.Postup bol rovnaky az na ten hamilton tam mi dali na 4 den oxytocin rano ale iba test ako reaguje nan maternica a v noci somdostala bolesti a rano porodila.neboj sa,drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre