icon

Priečna poloha bábätka. Pretočilo sa vám neskôr dole hlavou?

miushik765
14. júl 2016

Ahojte moje bábätko je od začiatku v priečnej polohe, keď ležím kope ma po oboch bokoch alebo dole do mechúra kedže je aj dosť nízko mala to niektorá podobne? Pretočilo sa niektorej a keď ano tak kedy? Ďakujem za odpovede 🙂

neli26
14. júl 2016

@miushik765 Ahoj 🙂, ja som tak mala prvého syna. Nepretočil sa, rodila som preto cisárskym...

kikulka25
14. júl 2016

to by aj mna zaujimalo, tiez mam malinku stale priecne ulozenu

bajana
14. júl 2016

@miushik765 áno, moja bola v 31.tt v priecnej polohe a v 35.tt už dole hlavou. Netuším, kedy sa pretočila, nikdy som necítila kopanie.

miushik765
autor
14. júl 2016

Ja citim kopanie pomerne dobre nato že aj placentu mám v predu
@bajana

miushik765
autor
14. júl 2016

@neli26 Mne by ten cisarsky ani nevadil len ma to zaujimalo a nevie sa že kôli čomu bol v priečnej polohe?

14nunu10
14. júl 2016

@miushik765 mne sa prvý syn otočil správne v 33 tt ešte stále je to možné

bajana
14. júl 2016

@miushik765 to sa neriesi...niekedy je to napr. kratky pupocnik

evittam
14. júl 2016

@miushik765 Ahoj, mne sa nakoniec nepretočila - tiež bola priečne alebo KP - pred pôrodom sa zistilo prečo - prepadnutý pupočník -akútny CR. Všetko nakoniec dobre dopadlo. 😉

cessy01
14. júl 2016

ahoj mne sa nepretocila ani po 8hod kontrakcii musela von cisarakom tiez bola priecne 😒 a susedke sa mala pretocila pocas kontrakcii.. preto som sa nechavala co najdlhsie v kontrakciach doma aby ma nerezali ale nepodarilo sa jej pretocit ☹

dzulli1980
14. júl 2016

@miushik765 ani moja sa nepretočila - krátka pupočná šnúra ešte k tomu omotaná okolo krku ... našťastie som sa nesnažila žiadnymi cvikmi ju pretočiť...akútny CR, našťastie všetko OK...bábätko vie, prečo je v brušku v takej polohe, v akej je ... netreba nič siliť, aby nakoniec nedošlo k tragédii...držím palce.

neli26
14. júl 2016

@miushik765 žiadny konkrétny dôvod mi povedaný nebol. Doktor to okomentoval tak, že nestihol sa otočiť kým mal dosť priestoru a v 36.týždni povedal, že už miesto na pretočenie nemá, že už sa určite neotočí a poslal ma vtedy do pôrodnice objednať sa na cisársky...

marinablue
14. júl 2016

Mne sa pretočilo bábätko až po termíne. Už som bola pomaličky zmierená s tým, že po dvoch prirodzených pôrodoch si vyskúšam aj sekciu. Ale nakoniec všetko dobre dopadlo a maličké sa umúdrilo aj keď ako sa vraví až päť minút po dvanástej 😉 Ale mne Dr. vravela že hlavne pri viacrodičkách je v maternici viac miesta na menenie polohy aj v neskorších štádiách tehotenstva. Teda pokiaľ dieťatko nie je nejak extra veľké.

bejbypd
Autor odpoveď zmazal