Prirodzený verzus cisársky pôrod
Ahojte, je tu niektorá ktorá mala úzku pošvu a rozhodla sa rodiť prirodzene i napriek tomu???
Mám možnosť rodiť cisárskym alebo prirodzene, ale vraj nastrihu a potrhaniu sa nevyhnem, ale s epiduralkou to zvládnem tie bolesti. Len neviem ktorá možnosť je pre mna lepšia.
Neviem či chcem riskovať potrhanie alebo nastrih až k ri.i s prepáčením a tam dole to už proste nebude ono..
Mala ste niektorá podobný problém?
@pupavka89 ja som rodila v zahranici, tu ani neviem ci je mozne vidiet dieta az neskor, preto som sa pytala. Ti poviem ze to bolo o drzku po tom cisaraku. Taky spanok a oddych by mi len pomohol.
@pupavka89 jeminky, ja som bola totalne mimo tiez, ako cele zle...tiez ze uz by som sa mala postavit, no tiez som sa zlozila, nastastie len naspat do postele, ale v zivote mi tak nebolo. Spanok nic, len vkuse kojit a kojit a kojit (nic neslo ...) moj muz tiez jak tela bol. Radsej som sa mala poriadne vyspat, a ne na pokraji zrutenia z nedostatku spanku, bolesti a drog a bohvie coho este 🤮 nikdy viac haha
Cisársky nikdy. Nechápem, ako to môže niekto chcieť. Jazva na celý život, bolesti aj po 20 rokoch, zrasty... dieťa ma vyššie riziko ochorení pľúc, astmy... narušený kontakt s mamičkou, kojenie. Oslabena stena maternice, problémy pri ďalších pôrodoch. Ja mám za sebou aj prirodzený aj cisársky a je to 1000 a 1. Pri prirodzenom ma nastrihli aj som sa natrhla vnútri a za chvíľu to bolo zahojene. Po cisárskom zostala jazva na duši a aj obrovská jazva, ktorá ma začala pobolievat...
Ako to tak citam, kazda vidi len svoju stranu a len podla toho co sama zena zazila...no kazda sme uplne ina. Toto nemozes rozhodnut podla konika a toho co ti niekto napise...najviac daj podla mna na nazor lekarov...mne tvrdili, ze dieta do 3kg dam v pohode...som drobna chuda...no ale akosik sa neratalo s velkou odchylkou...dieta som mala o 400g vacsie a uz bol problem...tahali ho vakuom...veru som si 3 mesiace nesadla, 3/4roka som plakala kazde jedny kramy...kazdy mesiac som citila cele to sitie a mala som kazdy mesiac pocit, ze som rodila predosly den. Bolelo ma stat, sediet, chodit....a dieta kocikove co spalo vyhradne len pocas chodze, takze som preplakala cele hodiny prechadzok...lekar tvrdil, ze len cakat a casom to odoznie, on tam nevidi problem..a tak som trpela...po 3/4 roku boli kramy znesitelnejsie a uz som vedela aj fungovat bez placu, lenze sex zacal byt ok az po 2rokoch...a to si viete predstavit co to porobilo vo vztahu...u mna by teda asi by bol cisarak lepsi...u inej zeny to moze byt naopak...
ja som sa 12hodin trapila kontrakciamii.... užila som si bolesti a po 12tich hodinach rýchlo na sálu a cisarak.... pri druhom som išla rovno na cisarsky, po prvej skusenosti ďakujem,neprosim.
jazvu mi nevidno, mam ju nizučko, a chodila som potroche od druheho dna,nech to rozchodim, nič strasne. Dá sa to.
Prežijeme aj normal aj cisarak, nemáme na výber...👍
@1katus1 ano lebo pri uplne kazdom pichnuti epi/spinalu zenam poskodia chrbticu, ze ano... To ako keby si povedala radsej nerodit, co ked zomriem ja alebo dieta. Lebo to sa naozaj stava a to riziko tam je. Tak teraz nebudem robit lebo niektore zeny a deti pri porode zomieraju? To su veci co sa zial stavaju (umrtia aj poskodenia chrbtice) ale pre pana nie pri kazdom porode. Inak viem velmi dobre co je bolest chrbtice. Okrem ineho aj pri porode mi isli vsetky bolesti do krizov, brucho ani tuk. Aj napriek tomu by som chcela druhy porod prirodzeny a ak sekcia tak so spinalom. To je moj nazor, moje pocity, moje skusenosti. A ako som pisala na konci prispevku, kazda sme ina, takze zovseobecnovat takuto prudko individualnu vec ako je porod je totalna hlupost.
za mna rozhidne prirodzeny,neviem aky nastruh by ta cakal ale u mna nasteih v pohode.Omnoho horsi cisarsky,ako fuj tie dni po otras este ked ti maju dat dieta okis 2-3tyz po cisarskom mas bolesti
Ale tak ja som mala prirodzeny porod super,uolna pohodicka aj nastruh maly,ja by som ale ani epiduralku nechcela
Pri oboch tehotenstva h keďže boli prenášané a vyvovalvane som zobronila dr o sekciu. Som im vďačná za to, že ma nechali trápiť a porodila som prirodzene 2x s na strihom. Sedieť chodiť som vedela hneď.
No porovnávam to len s mojimi 3-mi laparoskopiami po pôrodoch. Ako laparka to sú drobné rezy a ja som bola 2 týždne úplne neschopná a ub9lena. Ani sedieť, ležať, chodiť nic
Ja si neviem predstaviť byť s rozrezanyn bruchom a ešte sa starať o bábätko. Takže klobúk dolu, ktoré to zvládate. Ale cisársky by som nechcela za nič.
Pokiaľ máš panvu ok a je len problém v pošve ako píšeš .riešila by som prirodzene používaj anibal .kúp si do pôrodnice potom sprej tam dole na nastrich .šikovnejšie sa zahojiš z nástrihu ako po cisárskym . Niektoré ženy majú po cisárskom problém zdvyhnuť si bábätko a predsa cisársky je veľký zásah do tela ako nástrih ..
Ale ide hlavne o to aké je aj veľké dieťa ak by malo mať kolo 4000g možno by som zvažovala cisársky ak by malo kolo 3000/3300g tak by to bolo nastrich a bola by si šikovno ok
@henka123123 tam je potom problem, ze sa horsie hoji aj diastaza, zeny po cisarskom mavaju castejsie problemy s tymto, jazva nie je pruzna...Vedeli by o tom fyzioterapeuti rozpravat aj samotne zeny...po case...Urcite aj po klasickom porode mozu byt nasledky, sama po prvom mam, mam velmi citlivu jazvu a pri druhom ma nenastrihli, ale na jazve sa vytvoril hemangiom a to bolelo. Inak, ked sa to zahojilo, ani neviem, ze som druhe porodila. A stale, ked tak logicky uvazujem, tak posva ako taka, je elasticka a natiahne sa. Nikdy som sa nad tym nezamyslala, ci som uzka alebo aka, a to som nizka, meriam len 152 cm. To skor v sirke panvy by som videla problem, a to mali merat na zaciatku tehotenstva. Mna tiez nezmerali a potom v nemocnici to riesili, preco mi to doktor nezmeral. Netusila som, ze to treba...😅

@pupavka89 po cisarskom ti dieta doniesli za 48h?? Wow, mne ju hned prilozili na hrudnik pokial ma sili, a na izbe bola hned so mnou. 🤔