Príznak pôrodu v 37. týždni

silvika92
8. júl 2020

Ahojte
Mám otázočku , minulý týždeň som bola na poradni v týždni 2krát ,pretože ctg ukázal kontrakcie a potom po dvoch dní som musela ísť späť na poradňu ,pretože to boli iba prípravné bolesti ,ale už stým , že krcok maternice bol síce zatvorený ale už zmäknutý.
Včera som mala celý deň nepravidelné bolesti znovu, vyskúšala som teplú sprchu ale nie veľmi pomohlo ...
A dnes ráno som vstala a po vycikaní som na toaletnom zbadala slabo ružový výtok a od rána mám menštruačné bolesti , ale už na toaletnom mám čistý moč raz je úplne žltý a raz priesvitný ,tak som si dala asi pred hodinou znovu teplú sprchu ,ale menštruačné bolesti stále pociťujem,najradšej by som to už mala zasebou ,keďže už viac ako mesiac sa takto pobolievam ,myslíte,že sa to blíži ?? Už som zúfala 😣 vďaka za každú radu

silviazlat
8. júl 2020

@silvika92 Pokiaľ nie sú bolesti - kontrakcie každé 3 minúty, tak by som ešte predýchavala... Prípadne radšej ráno zájdi ku gyn. Istota je gulomet a netreba nič podceniť. Vraj pomáha aj krúženie panvou na fitlopte. Nám pani na cvičení hovorí, že je to najlepší spôsob ako predýchať prvé jemné kontrakcie bez plašenia sa.

18momo18
8. júl 2020

@silvika92 mne tak zacinal porod (ruzivy vytok, slabe menstruacne bolesti), mala sa narodila druhy den rano. Drzim prsty

soldi
8. júl 2020

meraj si intervaly tych bolesti. kontrakcie maju tendenciu sa skracovat a dolezity rozdiel medzi kontrakciou a poslickami je ten, ze pri kontrakcii byva interval bolesti aspon 45 minut s tym, ze sa postupne predlzuje a interval medzi kontrakciami sa postupne skracuje. nie je nutne aby bolesti boli pravidelne, ale prave to, ze sa interval bolesti predlzuje je ukazovatelom, ze ide uz o porod.

ruzovy vytok mohla byt kludne zatka, ta sa uvolnuje s tym, ako sa krcok otvara.

drzim palce a odporucam ostat doma tak dlho, ako sa len da 🙂

denisa098
8. júl 2020

@silvika92 asi áno ale 37 týždeň je ešte skoro, choď k lekárovi

brigib
8. júl 2020

@silvika92 svagrine zacalo tiez ruzovým vytokom. Vecer o 6tej zasla do nemocnice, potom na druhy den okolo obeda porodila, nemala bolesti extremne. Jej bolo lepsie, ze skorsie sla ona mala 35 a tazsie sa otvarala(bola otvorena tusim na 2 ci 4 prsty)jedna sestricka jej velmi pomahala ako dychat a ako byt na fitlopte a tak sa aj otvarala. Ja by som na tvojom mieste sla a ked este nie si otvorena tak sa vratis domov. Nic stym nestratis, skor sa upokojis.

soldi
8. júl 2020

@denisa098 20 dni pred terminom, co je prebiehajuci 38 tyzden nikto porod zastavovat nebude 🙂

katarina9593
8. júl 2020

@silvika92 ja som prišla v 38tt do poradne ako má priehľadol tak mi povedal že som na 6cm otvorená a dnes rodime a keď som išla domov pre kufor tak som mala slabé krvácanie ...ak to z toho ako má vyšetroval a večer 22:48bola dcéra na svete 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre