Problém s dychom v 31. týždni
Dievcata,
Aj vy mate problem s dychom? Uplne mam zmacknute pluca a neviem dychat.. Co s tym?
@babyttcirl nič, vydržať....
@evamea mne ani bruško nepadlo... Prenášala som 2 týždne a tak bola natlacena hore, že som mala pocit že chce ísť cez ústa. Nakoniec sa ani po 4 dňoch vyvolávania nepodarilo pôrod vyvolať a počas cisárskeho mi ju museli vytláčať zatlačením tak silno až mi skoro polamali rebrá.... boleli ma také 2 týždne ešte. A to mi tlačila na bránicu asi od 5 mesiaca....
Bože ako to píšem a spomínam, ja už nechcem druhé ;D
Neboj za chvíľku to prejde. Mňa teda až tak netlačí, ale často sa rýchlo zadýcham a podla toho ako sedím. Niekedy sa neviem nadýchnuť a keď sa postavím po prechádzam je to lepsie
@m_o_n_c_a_k vcrera som skoro odpadla a dnes cele rano to bol des. Ale isla spm sa prejst a je mi to lepsie trochu.. je to neprijemny pocit ked neviem dychat.. :(
@babyttcirl áno, ja som ráno odpadávala tiež, ani kávu som nebola schopná si uvariť. Ani v noci spať poriadne... Hrozne to bolo. Len vydrz. Mne na to doktor predpísal oxyphilin. Vraj sa to dnes už nepredpisuje, ale ja som mala pocit že mi bolo lepšie.
@babyttcirl je iné ku ja som na prechádzke nebola už riadne dlho. Až mi to prišlo ľúto. Ale mala som doma toho celkom teraz dosť. Aj keď čerstvý vzduch je dobrý. Aspoň na hodinku sa budem musieť ísť vyvenčiť. Áno je to nepríjemné. Sém tam mam len také plytké dýchanie. A keď sa nejako lepšie pohnem tak sa mi dá lepšie nadýchnuť. Neboj za chvíľku nám klesnú trosku dolu a bude lepšie.
@maximilie och...mne bolo pri prvom uplne dobre, ani tyzden po termine mi nic nevadilo, sice ma palila zaha, ale dalo sa to vydrzat, bol malicky. Dcerka bola vyssie, ale tiez fajn, ja som si obe deti uzivala, ze su v brusku, pohoda. Pri druhom som spavala ku koncu skoro v sede, ale vobec to nevnimam tak strasne ako teraz pri tretom. Ked mi kamoska hovori, ako uz chce porodit, tak zacinam az teraz chapat, co to je...ja som nizka a mam kratky driek, dieta vacsie ako tie dve prve a uz ledva dycham, a to este mesiac mam pred sebou, no...3 tyzdne...tlaci sa mi presne tak hore, ze z toho dychat nevladzem, ale aj dole, za mam pocit, ze sa cela rozpadnem o chvilku 🙈...
Ja som sa ku koncu tehotenstva aj v noci budila na to, ze nemozem dychat. Bolo to dost hrozne. Aj na vracanie mi stale bolo, ako bola mala natlacena hore. Ked tak spominam, este cestou do porodnice mi tak bolo, az niekedy tam to ustupilo. Alebo mozno az po jej narodeni, nejako som to nepostrehla 😅
V druhom trimestri to bola jedna katastrofa, už sa to zlepšilo, ale stále nie ok, 37tt.

To je bohužiaľ bežné v poslednom trimestri, akonáhle sa dieťa presunie nižšie, padne bruško, tak aj dýchať sa ti bude už lepšie. Jedine počkať, pokiaľ to nie je sprievodným javom nejakej choroby, ale len tehotenstva.