icon

Prvá dávka očkovania proti Covid-19 na začiatku 36. týždňa

18. nov 2021

Ahojte, prosím ženy so skúsenosťou, dávali ste sa niektorá v 36 týždni zaočkovať prvýkrát? Som si vedomá toho, že druhé preočkovanie asi nestihnem pred pôrodom... Ma zmysel vôbec prvá dávka, ak budem meškať s druhou? Skôr som sa nedavala, lebo mi to gyn zakaždým vyhovoril. Ale očividne po prekonaní aj on sám zmenil názor...
Ešte poprosím, aké nežiaduce účinky ste mali po ockovani?
PROSÍM LEN O KOMENTÁRE K OTÁZKE! NEPOTREBUJEM NÁZORY K OTÁZKE OČKOVANIA, LEN K TOMU, CO SA PÝTAM.
Ďakujem vopred.

panda21
18. nov 2021

@wiktorrria Vakcína sa vstrekuje do svalu v hornej časti ramena. 🙃 môžem pridať aj link 👍

wiktorrria
18. nov 2021

@oblecenie99 Nerozumiem co ste tým chcela povedať

panda21
18. nov 2021

@wiktorrria Váš lekár alebo zdravotná sestra vám injekčne podajú vakcínu do svalu (intramuskulárna injekcia) v ramene. Ako sestrička budete vedieť čo znamená intramuskularna injekcia.

wiktorrria
18. nov 2021

@theredpoppy moje tvrdenie je podložene mojim vzdelaním a vyjadrila som sa ako budúca mamička že si myslím že to neni vhodne a odporúčam počkať do pôrodu. A povedala som len že veľa mamičiek (česť výnimke) nemá správne názory a nestotožňujem sa s nimi

moniquer
18. nov 2021

Byť tebou nedám sa naďalej očkovať, ak vôbec. Mrkni si toto video, ak nemáš čas, stačí po 13.minúte až do konca

https://www.youtube.com/watch?v=PhJ0Uv23tYM
fleur1111
18. nov 2021

@panda21 jej to nemusíš vysvetľovať, ona to vie, veď je zdravotná sestra a všetky čo tu píšeme sme sprosté ovce…

theredpoppy
18. nov 2021

@vevesh samozrejme to vždy závisí od konkrétneho pacienta. Ja som sa osobne ešte nestretla s lekárom, ktorý by mi očkovanie neodporúčal (dispenzarizovaná som kade-tade, takže je ich hojne). Rozhodla som sa pre tretiu dávku v tehotenstve aj na základe posledných štúdií, kde značne prevyšujú riziká covidu u neočkovaných nad rizikami očkovania. Kamarátovi na covid oddelenie chodia bežne pacientky tehotné s ťažkým zápalom pľúc, pre mňa sú toto jednoznačné argumenty, takto som nadstavená ja.

Každý máme iné skúsenosti s lekármi a je v poriadku im dôverovať, veď to je len dobre, keď im môžeme veriť a spoľahnúť sa na nich 🙂 Samozrejme, každý si vyberáme podľa toho, ako sme presvedčený, že je to pre nás najlepšie a tak je to ok.

panda21
18. nov 2021

@fleur1111 tak dúfala som, že ako zdravotná sestra aspoň vie, kam sa pichaju vakcíny, a ak nie, mohla si najskôr prečítať na adc pribalovy leták, kam sa vakcíny podávajú 🙈

fleur1111
18. nov 2021

@panda21 ak je ona zdravotná sestra, tak ja som astronaut 🤦🏽‍♀️

wiktorrria
Autor odpoveď zmazal
wiktorrria
Autor odpoveď zmazal
theredpoppy
18. nov 2021

@wiktorrria to je v poriadku 🙂 ale autorka sa na názory nepýtala, pýtala sa, či má zmysel sa dať očkovať na konci tehotenstva 1.dávkou, čiže argumenty a názor asi nepotrebuje veľmi, skôr relevantné info.

fleur1111
18. nov 2021

@wiktorrria jaj kiežby si odletela

wiktorrria
18. nov 2021

@theredpoppy okej len som poradila ze nešla by som do toho a pockala do porodu

panda21
18. nov 2021

@wiktorrria všetci sme hlúpy len ty si lietadlo 😂👍

wiktorrria
18. nov 2021

@panda21 a zas pani vzdelana vysoko asi s titulom Mudr čo komentuje a vnucuje svoj názor človeku zo zdravotníctva a pri tom prečítala letáčik z adc😂😂😂😂

wiktorrria
18. nov 2021

@panda21 tento ťažko intelektuálny komentár pisalo 5 ročne dieta ?

panda21
18. nov 2021

@wiktorrria Bez ohľadu na to, akú vakcínu dostanete, mala by sa podávať injekčne a do deltového (ramenného) svalu. Tam vstupuje do svalových buniek, ktorým dáva pokyn začať vytvárať časť proteínu vírusu.

fleur1111
18. nov 2021

@wiktorrria mali by ti dať Nobelovku za tento tvoj objav v oblasti ihiel, všetci odborníci na svete sa zmylili.

panda21
18. nov 2021

@wiktorrria aspoň ty si inteligentnejšia ako 5 ročne dieťa, keď dokážeš ľudí urážať a nazývať hlúpe.

wiktorrria
18. nov 2021

@panda21 @fleur1111 neviem asi by ste si mali prečítať ešte raz moj koment. Vysvetľujem tam aké sú ihly, ako sa to aplikuje a vlasne že svalstvo človeka je vysoko prekrvene. Čo znamená že to ide do celého tela. To že vy si idete svoje je váš problém.

wiktorrria
Autor odpoveď zmazal
wiktorrria
Autor odpoveď zmazal
panda21
18. nov 2021

@wiktorrria čítam ten komentár a vidím iba to, že "Inzulínka je subcutanna čo znamená pod kožu. Proste je krátka a do svalu by nedosialhla." a ešte "Lieky do svalu sa pichajú stehna alebo do ľavého horného kvartalu". Tak som ti skopírovala, že vakcína ide do svalu a picha sa intermuskularnou injekciu. Ty si nás začala nazývať hlúpe, to svedčí viac o tebe ako o nás. Končím túto zmysluplnú debatu, lebo ako sa vraví "neviem, utocim"🙃.

A teda ešte 15:45 "robíte zo seba hlúpe", môj komentár prišiel až 15:48 ako odpoveď na to vaše urážanie.

wiktorrria
Autor odpoveď zmazal
wiktorrria
Autor odpoveď zmazal
wiktorrria
18. nov 2021

@panda21 @fleur1111 Všetko co vravím je že inzulinky sú príliš krátke. Vygooglite si to ja už nemám silu Vám niečo dokazovať. Zjavne som sprosta a cele moje vzdelanie je odpad. Vy ste múdrejšie mamičky na modrom koniku takze cely svoj život robím veci zle. Asi by som mala dať výpoveď a starať sa o ľudí, kŕmiť, prebalovat, kúpať, odsávanie hlienov, preväzovať amputované končatiny, asistovať pri operáciách a podobne by ste mali ísť vy keďže máte vzdelanie a informácie z príbalovych letáčikov. Som proti očkovaniu ale nikomu nenútim svoj názor ako vy. Cely svoj život pomáham ľuďom a robím robotu tak hnusnu že si neviete predstaviť. No keby nebolo nás sestričiek tak by ma zaujimalo či by ste to po nás prebrali. Myslím si že nie. Takze skôr ako sa začnete povysovat a nazývať moje vedomosti slabé alebo zle dva krát si rozmyslite či niekedy nebudete potrebovať pomoc od človeka ako som ja. Na škole ma vyučovali lekárky, staré lekárky čo si niečo prežili dokonca ešte pani patologička na dôchodku takze si myslím že mi do hlavy dali informácie, vzdelanie a skúsenosti ako nemá ani jedna z vás. Radšej si prečítajte moje príspevky ešte raz, pomaly a pozorne a zamyslite sa nad tým a nie hneď byt najmúdrejšie keď na to nemáte. A ak máte problém a chcete niečo vysvetlit ako pre človeka čo nemá nič spoločne so zdravotníctvom dajte vedieť.

beronsche
18. nov 2021

ospravedlnujem sa za of topic, ale @theredpoppy zavadzas.. tato vakcina neexistuje 10r, ako by mohla..
vyskum sa realizoval, to je pravda, ale kym sa neobjavil covid, ziadna z latok na tomto principe sa nedostala cez klinicke testy.. ani jedna jedina..

wiktorrria
18. nov 2021

@beronsche som rada že tiež sa niekto vyjadril. Ale tu vás označia za lietadlo alebo podobne keď napíšete veci tak ako sú. Žiaľ ako sa vie, tieto vakcíny sú “skúšobne” a nikto nevie ako zareagujú v tele o 2-3-4-5 rokov. A nikto za následky nechce zodpovedať🙂

theredpoppy
18. nov 2021

@beronsche ospravedlňujem sa, nesprávne som to napísala, myslela som vývoj vakcíny, vďaka za upozornenie, určite nechcem šíriť nejaké dezinfo 🙂 Koronavírusy sú známe niekoľko rokov, rovnako ako výskum mRNA vakcín. Nie je to však úplne nová vakcína, ktorej výskum by začínal len tak z ničoho. Taktiež výskumy SARS a MERS koronavírusov značne pomohli a posunuli vývoj vakcíny. Ale áno, ak sa pozeráme čisto len na vývoj tejto konkrétnej vakcíny a proces schvaľovania, bol to rýchly proces. Pekne je to popísané aj tu: https://korona.gov.sk/myty-a-fakty-o-ockovani/