icon

Prvá dávka očkovania proti Covid-19 na začiatku 36. týždňa

18. nov 2021

Ahojte, prosím ženy so skúsenosťou, dávali ste sa niektorá v 36 týždni zaočkovať prvýkrát? Som si vedomá toho, že druhé preočkovanie asi nestihnem pred pôrodom... Ma zmysel vôbec prvá dávka, ak budem meškať s druhou? Skôr som sa nedavala, lebo mi to gyn zakaždým vyhovoril. Ale očividne po prekonaní aj on sám zmenil názor...
Ešte poprosím, aké nežiaduce účinky ste mali po ockovani?
PROSÍM LEN O KOMENTÁRE K OTÁZKE! NEPOTREBUJEM NÁZORY K OTÁZKE OČKOVANIA, LEN K TOMU, CO SA PÝTAM.
Ďakujem vopred.

Strana
z3
katkatonkova
18. nov 2021

@hiuna18 zlyhalo jej srdiečko....dovtedy mala všetko ok....

katkatonkova
18. nov 2021

@fleur1111 musí to stihnúť....držím palčeky nech sa z toho čo najskôr dostane....

fleur1111
18. nov 2021

@katkatonkova ďakujem. Ale keby bol ockovany, možno by mal o niečo lepší priebeh.

panda21
18. nov 2021

@fleur1111 verím tomu, že o mesiac budeš vnuka fotiť s dedkom 😊

fleur1111
18. nov 2021

@panda21 ďakujem 💙

certica22
18. nov 2021

@theredpoppy ako môžete tvrdiť s istotou že vakcíny sú bezpečné? Ked majú také množstvo vedľajšich účinkov? 😐

panda21
18. nov 2021

@certica22 čítala si niekedy NU povinných vakcín, ktorými ockujeme naše deti?

certica22
18. nov 2021

@panda21
No možno preto moje dieťa nemá komplet očkovanie(a a ani nikdy nebude mať ).. ktoré zanechalo ťažké a trvalé následky

theredpoppy
Autor odpoveď zmazal
theredpoppy
18. nov 2021

@certica22 pretože verím lekárom a vedcom a dám na ich odporúčania. Ak mi na základe relevantných štúdií povedia, že je bezpečná, akceptujem to a majú moju dôveru. Benefity bezpochyby prevyšujú riziko nežiadúcich účinkov. Xyz liekov má neskutočne veľa vážnejších nežiadúcich účinkov a my ich užívame. O HA je dlhodobo známe, že spôsobuje trombofilné stavy (oveľa častejšie ako pri očkovaní), napriek tomu ju gynekológovia predpisujú ako na bežiacom páse na všetko a ženy ju užívajú niekoľko rokov. V kombinácii s fajčením si zarábajú užívateľky na porážku, napriek tomu je to bežné “kombo” v modernej spoločnosti. Alkohol spôsobuje veľa vážnych komplikácií, napriek tomu ho ľudia pijú, na škatuľkách cigariet sú desivé fotky a ľudia s týmto vedomím fajčia ďalej…a tu nie sú žiadne benefity pre zdravie, len negatíva…antiepileptiká, ktoré som užívala na migrény majú asi 100krát obšírnejší zoznam vážnych nežiaducich účinkov. Brala som ich, lebo to bola jediná šanca ako fungovať ďalej a dôveroval som lekárke, ktorá mi ich predpísala. Benefity prevyšovali riziko…v čom je toto iné? (z pohľadu nežidúcich účinkov). Z druhej strany; ja som napríklad po 5 rokoch neplodnosti otehotnela zázrakom po 2.vakcíne😃 či pozitívne účinky sa už vakcínam nepripisujú? ☺️

katkatonkova
18. nov 2021

@fleur1111 to nikto nevie....sú v nemocnici aj očkovaný a na pľúcnej ventilacii....

luluska1234
19. nov 2021

Ja som sa zaockovala 2m pred tehu (23rokov mám) nemala som žiadne nežiaduce účinky len ruka bolela 🙂

Strana
z3