icon

Puchnutie nôh v 37. týždni tehotenstva - čo pomáha?

miriamka1995
25. máj 2026

Ahojte baby . Puchnú mi nohy som 37+2tt.. už ledva natiahnem šľapky na nohy.. mali ste to niektorá? Vykladám aj nohy aj si dávam tú masážnu vaničku každý deň ale moc to nepomáha neviete čo by nato pomohlo? Aspoň zmierniť? Až obujem aspoň topánky :D Ďakujem

kikusenka1
25. máj 2026

Mne pomohol az porod.... a vlastne tyzden po porode som mala este opuchnute nohy a potom odpuchli

miriamka1995
autor
25. máj 2026
@kikusenka1

Mne pomohol az porod.... a vlastne tyzden po porode som mala este opuchnute nohy a potom odpuchli

@kikusenka1 takže už asi musím len vydržať 🙂 vďaka

kikusenka1
25. máj 2026

Mne osobne nepomohlo nic. Pri prvom som mala hrozne opuchnute nohy. Pri druhom len mierne a Pri treťom (rodila som v zime) som nevedela ani nohu napchat do tenisky ked som odchádzala z porodnice. Išla som v slapkach 😂😂😂😂😂

anonym_f509bd
25. máj 2026

Preeklampsia?

anonym_50ff43
25. máj 2026

@miriamka1995 mas iba zaliate nohy a tlak v poriadku? ak ano, po porode to bude lepsie, treba vydrzat, neexistuje na to nic... pre istotu si zmeraj tlak, ci nemas vysoky, lebo to moze byt aj nieco vaznejsie

miriamka1995
autor
25. máj 2026
@kikusenka1

Mne osobne nepomohlo nic. Pri prvom som mala hrozne opuchnute nohy. Pri druhom len mierne a Pri treťom (rodila som v zime) som nevedela ani nohu napchat do tenisky ked som odchádzala z porodnice. Išla som v slapkach 😂😂😂😂😂

@kikusenka1 asi ma čaká rovnaký osud.

miriamka1995
autor
25. máj 2026
@anonym_50ff43

@miriamka1995 mas iba zaliate nohy a tlak v poriadku? ak ano, po porode to bude lepsie, treba vydrzat, neexistuje na to nic... pre istotu si zmeraj tlak, ci nemas vysoky, lebo to moze byt aj nieco vaznejsie

@anonym_50ff43 tlak sledujem každý deň meriam mám dobrý .. to mi začalo teraz ako sa oteplieva.. tlak mi sledujú stále..

miriamka1995
autor
25. máj 2026
@anonym_f509bd

Preeklampsia?

@anonym_f509bd tlak mi sledujú aj ja si meriam.3x.denne ten mám dobrý.. ako píšem ako začali tieto teplá..mi to začalo..

anonym_66781d
25. máj 2026

Ahoj, mne na opuchnuté nohy pomohlo jest tvaroh. Potom aj po pôrode. Skúšala som všetko možné a nič nezabralo. 🙂

anonym_fde32d
25. máj 2026

Ja som opuchla až po pôrode, na to pomáha vraj veľa bielkovín a naozaj pomohlo. Ale neviem, či aj teraz by to zabralo.

miriamka1995
autor
25. máj 2026
@anonym_66781d

Ahoj, mne na opuchnuté nohy pomohlo jest tvaroh. Potom aj po pôrode. Skúšala som všetko možné a nič nezabralo. 🙂

@anonym_66781d tvaroh 🙂 mám rada velmi ale nemôžem lebo mám z neho záhu ale že brutálnu.. mozno po ak ma to bude držať ten opuch vyskúšam dakujem

anonym_fd6cf1
25. máj 2026

Pomôže len pôrod 🙈

dixitka
25. máj 2026
@miriamka1995

@anonym_66781d tvaroh 🙂 mám rada velmi ale nemôžem lebo mám z neho záhu ale že brutálnu.. mozno po ak ma to bude držať ten opuch vyskúšam dakujem

@miriamka1995 nemusí byť tvaroh, ide o to, aby si jedla viac bielkovín. Ale myslím, že to pomáha až na opuch vznikajúci po pôrode. Teraz asi skôr veľa piť, nohy vykladať a vydržať do pôrodu 🙂 plus ľahký pohyb na rozprúdenie krvi. Mne to teraz tiež to oteplenie rozbehlo, som už 39+1 a ešte pred týždňom to bolo celkom ok, ale teraz už mám problém aj sandále obuť a aj ruky mi opuchli, až ma z toho kĺby na prstoch bolia 🙄

miriamka1995
autor
25. máj 2026
@dixitka

@miriamka1995 nemusí byť tvaroh, ide o to, aby si jedla viac bielkovín. Ale myslím, že to pomáha až na opuch vznikajúci po pôrode. Teraz asi skôr veľa piť, nohy vykladať a vydržať do pôrodu 🙂 plus ľahký pohyb na rozprúdenie krvi. Mne to teraz tiež to oteplenie rozbehlo, som už 39+1 a ešte pred týždňom to bolo celkom ok, ale teraz už mám problém aj sandále obuť a aj ruky mi opuchli, až ma z toho kĺby na prstoch bolia 🙄

@dixitka tak skúsim potom aj po porode ak mi bude telo držať ten opuch :D ja mam len nohy no myslim palce a chodidla to je hruza .. to teplo nam neprospieva asi.. vyložim nohy dneska určite aj lavor si dam druhy raz :D nech ti to dobre dopadne všetko 🙂 držím palce.

kikusenka1
25. máj 2026
@miriamka1995

@kikusenka1 asi ma čaká rovnaký osud.

@miriamka1995 neboj za chvíľku odpuchnu 😊

andreatytler
26. máj 2026

@miriamka1995 Uz len vydrz, Vela vykladaj nohy. Mne opuchli v 20 tyzdni tak ze som obula len drevaky. Vsetko opuchnute, clenky, priehlavok, prsty ako parky. Bolo leto a tak som ich nosila len tie drevakove slapky vsade. Postupne som uvonovala tie remence sirsie a sirsie. Pred porodom som ich mala zapnute na poslednej dierke a boli to jedinne topanky co som obula. Ked sa ochladilo nosila som do nich ponozky. Bolo mi uplne jedno ci to zle vyzera. Potom v decembri muzove zimne topanky. Po porode odpuchli ale moje stare lodicky som uz nikdy neobula. Noha ostala sirsia a hrubsia.

marusiao
26. máj 2026

nesoliť