Riziková účasť na svadbe
Ahojte,
Myslíte si, že v aktuálnej situácii je účasť na svadbe (cca80-100 hostí, svadba vonku v stane) už riziková - myslím Covid. Som v 8m tehotenstva. Šli by ste či nie?
Rada by som šla (na dlhšiu dobu to bude posledná akcia, kde sa zabavíme), ale aj sa obávam, aby som tam náhodou niečo nechytila...
Vďaka za rady. Prosím o slušné názory, nechcem touto témou vyvolať žiadne emócie...
Keby si bola neockovana, vravela by som-rozhodne nie. Ale aj takto, uprimne, skor nie. A ja neverim prilis na osud ale na racionalne chovanie, kde eliminujeme cast rizika. Ano, mozes to chytit aj vo vytahu, ale neriskovala by som ako tehotna byt v spolocnosti 100 ludi hoci vonku
@vler ďakujem za názor tak nejako to cítim aj ja ale v mojom okolí som s týmto prístupom sama, tak som bola nerozhodná či to ozaj nepreháňam
Ak to nie je niekto blizky tak by som nesla. Mne sa brat zeni na konci augusta, 10 dni pred mojim terminom 🙈 keby mi to nie je brat tak nejdem urcite. Ale oni asi budu aj nejak diplomaticky ziadat od hosti otestovat sa
Ahoj, ja ta uplne chapem, ja som dostala covid v tretom trimestri, doniesla nam ho zo skolky dcera. Priebeh som mala fajn, ale mala som nasledky po prekonani covidu a nakoniec mi porod vyvolavali pred terminom. Na druhej strane kamaratka mala nedavno omicron v 2. trimestri a vsetko v poriadku.
@veroonr otestovat sa cim? antigenmi? my sme mali covid v marci a iba ja som mala antigen pozitiv, aj muz aj dcera mali pocas celeho tyzdna karanteny antigeny negativne, aj ked pcr im vysli pozitivne. cize to, ze sa niekto otestuje antigenom, no...ja by som sa urcite necitila ani lepsie, ani bezpecnejsie, ani istejsie.
@matkahelka to by ma zaujímalo, kde ste na to prišli že Kauflandu. Poznám aj takých ľudí, čo covid ešte nemali, hoci boli chori. Na covid toti neveria a netestuju sa .

@akbara77 pisala som, ako sme na to prisli, tak si to precitaj.
@matkahelka nezaujímajú ma hoaxy
@akbara77 ja pisem vlastnu skusenost, ty hoax 🤦♀️
Nechápem to zľahčovanie že ide o chrípku a že to môže dostať kdekoľvek. Tu sa ale jedná o to, že autorka môže každú chvíľu porodiť a aj obyčajná chrípka by jej mohla poriadne zavariť. Myslím že obavy sú na mieste a ja by som to 100% neriskovala. Potom bude neskoro si to po zvyšok života vyčítať ak by sa nebodaj dieťaťu niečo stalo. 🤨 My sme boli pred 2 mesiacmi na svadbe, obrad dnu a hostina von. Chorá skončila celá rodina. Našťastie to nebol covid, no aj tak ma to zložilo na vyše 3 týždne. Nakoľko som ešte dojčila, tak som dostala slabšie ATB, iné som nemohla. Neviem si predstaviť byť vtedy pred pôrodom. 😒
Nie nešla by som. A argument, že chytiť to môžeš aj v kauflande je o ničom. To je ako chodiť v aute bez pásov, ved zabiť sa môžeš aj na schodoch....
Takže chránila by som svoje nenarodené dieta. Teraz je tých vírusov a baktérií všade strašne veľa. Neriskovala by som a nestalo by mi to za to. Mne sa vydávala moja najlepšia kamarátka keď som bola v 9mes a nejak automaticky nám bolo obom jasne , ze neprideme. A to o covide nebolo ani chýru....
Neriskovala by som, že budem rodiť niekde v 40tkach a na infuziach.
V tak vysokom štádiu ta dokáže položiť aj obyčajná nádcha.
@matkahelka viem ze to nie je bohvie co ale lepsie ako nic
Urcite by som nesla ako tehotna, ale ja by som teraz nesla, ani keby som tehotna nebola. Keby to blizka rodina a nie som tehotna, tak by som zvazovala a sla by som jedine s respiratorom. A hlavne, ak si covid zatial nemala, tak je riziko, ze mozes chytit. My sme mali prednedavnom tiez 1x.
Podľa mňa zbytočne prehanas. Svadba teraz vonku v stane je v pohode. Tých prírastov zase nie je toľko. A koronu môžeš chytit aj v jednote na sídlisku. Ja by som išla. A keby si sa aj náhodou nakazila, do pôrodu máš ešte dosť času, dovtedy budeš fit 😉 chod sa zabaviť.
Išla by som.
... v 8.mesiaci by som nechcela dostat ani chripocku. Mimo tehotenstva by som na svadbu v tomto období normálne išla ale ako tehotná by som sa už takýmto akciám vyhla.
asi by som nešla... ale to len kvôli tehotenstvu, načo riskovať. Teraz je veľa bezpríznakových ľudí, takže je veľká pravdepodobnosť, že ho tam niekto bude mať a svadby sú predsa iné (tance, vzduch, atď) ako návšteva priateľov alebo nákup,..
ako netehotná sa neobmedzujem a beriem to v pohode, aj keď by som ho chytila, ale v 8.mesiaci by som nešla.
Ja by som nesla, ale zase my sme na dieta cakali Vela rokov, kym SA zadarilo a obaja sa velmi bali nieco zanedbat. Rodila som teda na zaciatku covidu, no aj rodine sme drobca ukazali az ked Mal dva mesiace, hoci teda vtedy bolo zakazane aj cestovat a podobne veci.
Podla antigenoveho testu som mala COVID v maji tento rok, napriek trom davkam ockovania a prejavil sa mi hnackou, vracanim a nenormalnou slabostou, Este asi mesiac som nevladala fungovat normalne, vela chcela spat. A teda toto by som v tehotenstve nechcela zazit.
Ahoj, myslím, že by si mala dať na svoje pocity. Skús si premyslieť či tam chceš ísť ty sama, zabaviť sa, byť so svadobčanmi, alebo tam chceš ísť kvôli tomu, že na teba tlačí okolie. Ešte môžeš spraviť aj tak, že pôjdeš, ale nebudeš sa s nikým objímať, nebudeš tam moc dlho, budeš si priebežne dezinfikovať ruky. Covid nie je jediná choroba, nakaziť ťa môžu ľudia všeličím, Ja napríklad som mala covid pred rokom a bol to masaker. Potom dve očkovania a teraz v apríli som mala v 8 mesiaci tehu zase covid, od kamaráta, ktorý bol už po karanténe a test mal už negatívny. Zvládla som to bez liekov, nemala som ani teploty, ale riadny kašeľ. Ten kašeľ bol zaberák, pretože s obrovským bruchom sa dusiť a kašľať bolo ťažké. Trvalo to pár dní, potom to bolo ôk. Nakoniec som krpca ešte aj prenášala, takže naňho to snáď vplyv nemalo. Pritom som si dávala celé tehu pozor aby som to nechytila,keďže som učiteľka. Myslím, že všetci ti tu budeme dávať rôzne rady. Ja osobne by som na tvojom mieste šla, pokiaľ by to bola blízka rodina ale snažila by som sa byť čo najviac na vzduchu a trošku by som sa stránila ľudí. Pozri vždy môžeš odísť. Ak by som ale cítila vnútorný nepokoj že tam mám ísť, tak by som proste nešla. Jedine na obrad. Každý rozumný človek to pochopí ak nepôjdeš , nielen kvôli covidu, ale aj samotná účasť na svadbe je vyčerpávajúca pre tehotnú ženu. V prvom rade musíš byť ty v psychickej pohode kvôli sebe a bábätku.
Nešla by som. Čím viac ľudí, tým väčšia pravdepodobnosť, že to chytíš. Teraz je covid veľmi rozšírený. My sme si tým prešli celá rodina a priebeh vôbec nebol mierny. Syn mal dva dni horúčky cez 39. Vysoké horúčky ti môžu spustiť predčasný pôrod. Ja by som neriskovala.
Ja som bola na svadbe (60 hostí) túto sobotu, o týždeň mám termín. Nebolo mi úplne všetko jedno, nechcela som rodiť pozitívna. Viacerí hostia neprišli, práve preto, lebo mali covid, tak zostali doma. Zatiaľ to vyzerá, že sme nič nechytili, ale tiež som si povedala, že to môžem chytiť aj od suseda pri vysýpaní smetí...
Ja by som tehotná určite nešla. Ja práve ležím doma s covidom, nakazila som sa minuly tyzden práve na svadbe…
Išla by som. Nevidím dôvod, prečo nie. Tehotné aj pred covidom bežne chytali rôzne virózy a nikto to neriešil. Ja som už covid mala 2x a poviem ti, že taká chrípka je horšia. Navyše, toto stránenie sa ľudí nemá absolútne význam, veď covid aj inú virózu môžes chytiť aj v poradni v nomocnici.
To ako by sa zariadili ostatni tu na konovi Ti moze byt jedno. Musis sa sama rozhodnut. Ak mas velke obavy, co podla toho, co pises mas, tak nechod. Radsej neist na svadbu ako si neskor vycitat, ze si sla, aj ked si mala obavy. A ano, covid mozes chytit hocikde, ale naco sancu zvysovat zbytocnym vystavovanim sa riziku vo velkej skupine ludi? Necitala som vsetky komentare, takze som nezachytila to, o ako velmi blizke osoby ide, co maju svadbu. Ak su normalni a povies im skutocny dovod a svoje obavy a ze kvoli tomu sa nezucastnis, tak to uricte pochopia. Posli im potom nejaku peknu gratulaciu + peniazky ako dar, ak je to blizka rodina a radsej oddychuj doma a nestresuj sa kvoli tomu 😉

@zuzuliennka1 presne moja mama 3x ocko a covid mala, brat 2 dávky a covid mal hádam aj 3x,resp bol pozitívny. A ja za dva roky nic