Som otvorená na 1 cm
Ženy, koho iného sa budem pýtať, ak nie vás? 🙂
Som v 37+2tt a včera mi doktorka na poradni oznámila, že som na 1 cm otvorená, ale krčok je vysoko. Čo je horšie je,že malá sa mi medzičasom zase otočila dole nožičkami a hrozí mi sekcia.
V tú chvíľu som prestala všetko vnímat, len som so slzami v očiach pritakávala doktorke a nebola som schopná žiadnej otázky. Čo ma privádza sem, k mnohým rodičkám 🙂
Ženy, ktoré ste boli otvorené takto dlhodobo, mávali ste bolesti? Pretože ja mám od nedele rána menštruačné bolesti a od nedele večera už ajdo krížov mi to ide. Pretože tie bolesti mi neutíchavajú, skôr sa mi zdajú biľku intenzívnejšie,obávam sa,že sa pomaličky viac a viac otváram. Čo nechcem, lebo doky povedala, že je ešte možnosť, že sa malá otočí späť a môžem rodiť prirodzene.
Kontrolu mám štvrtok, ale zvedavosť pracuje 🙂 ďakujem za každú odpoveď 🙂
@janifer presne o tie bolesti ide. Je tu neskufočne mnoho zien, ktoré boli otvorené dlhšie aj na viac, ale o bolestiach ani zmienky. Tiež si myslím, že sa to rozbieha. Doktorka mi len povedala, že ak budem mať pocit, že sú kontrakcie pravidelné, odtečie plodová voda alebo začnem krvácať, mám sa dostaviť a pravdepodobne budú hneď robiť sekciu.
Neviem prečo, ale ja sa sekcie bojím ako čert kríža...
Ja som este nerodila, ale byt na tvojom mieste, tak asi necakam do stvrtka. Radsej idem za lekarkou. Ako Anglicania hovoria 'Better be safe than sorry.' (Radsej sa uistit, ako neskor nieco lutovat)
@janifer to je to, že nemám. Ešte ani raz. Bolesti sú vždy okolo minúty, ale o pravidelnosti nieje ani reč.
A ja nestresujem, že by trebalo ísť do nemocky, len ma zaujíma, či tie ženy, ktoré boli otvorené mali aj bolesti. Lebo vždy napíšu iba: Bola som od 36tt na dva cm a nakoniec mi pôrod vyvolávali. Napr.
To sa len tak otvorili a nič? Ja by som asi nerozdýchala mať takéto bolesti ešte tri týždne. Nie sú silné, ale je to vyčerpávajúce a ešte sa musím starať aj o syna....
a bolesti si mala celé dva týždne?
@danana pri prvom od 30tt na 5cm, rodila som v 35tt, pri druhom od konca 32tt na 6cm, rodila som v 36tt. Pravidlene kontrakcie 3-5min od 24tt, takze bolesti boli u mna sucast tehotenstva, ale ked som zacala rodit, tak to bolo ine, naopak nebolelo vôbec. Tvoj nalez nie je zly, ale ak si doteraz nemavala bolesti, tak sa moze nieco diat. Taka ta klasika, ak vlezies do sprchy a kontrakcie sa zintenzivnia, tak je to porod, ak prejdu, tak poslickovia. Chapem tvoj strach zo sekcie, tiez to bol pre mna najvacsi postrah, ale zvladli to mnohe zeny, tak ak budes musiet, zvladnes aj ty. Drzim palce
Ja som otvorena na 1cm od 34tt, aj krcok mam skrateny uz iba na 0,5cm...Lezala som kvoli tomu vnemocnici tyzden. Pichali mi infuzky magneziove a brala som aj tabletky dva tyzdne. Tabletky som uz pred tyzdnom vysadila. Minuly tyzden na poradni som uz bola otvorena na 2cm. Moj maly je tiez koncom panvovym a sekciu mame naplanovanu presne o tyzden. Ale doktorka povedala ze to moze prist aj skor. Zajtra ma caka poradna tak som zvedava ci som sa viacej otvorila. Pretoze bolesti mavam. Tak ako ty pises, ako keby nastupoval menzes a tvrdne mi brucho. Ale nie je to pravidelne, len parkrat za den. Ale tiez kebyze sa to stupnuje alebo odtecie voda tak mam hned prist a robia sekciu.
@katpetdo aj keď som už rodila, neviem o tom nič, lebo som prenášala a pôrod mi tri dni vyvolávali.
Tvoja odpoveď je naozaj zaujímavá. Až ma mrazí. Mať stále bolesti. U mňa sú to tri dni a už je to otravné. Čo sa týka tej sprchy/vane, tak tiez bez zmeny. Poslíčkovia to zrejme nie sú, kedže neustávajú, ale žiadna extra zmena sa po sprche nedeje... -_- snažím sa šetriť a pozorovať, aby sa to nerozbehlo, kedže je zle otočená, mohlo by to ohroziť jej život
ak sa Ti nieco nezda, chod na pohotovost, vysetria Ta, pripadne Ti urobia pasy, a budes pokojnejsia....ako baby pisali, radsej zbytocne ako neskoro.... urcite vsetko dobre dopadne....
@danana Ahoj, Moja Mala Bola Tiež KP, dievčatá sa zvyknú rodiť prirodzene, chlapcov dávajú automaticky sekciou kvôli možnému poškodeniu genitálií, skus sa pripadne svojej Dr na to opýtať..no a sekcie mam za sebou dve, tiež som veľmi chcela prirodzený pôrod, ale skončilo to i ak..len ti chcem poradiť, nenechaj si pokaziť radosť z príchodu tvojho dieťatka tým, že sa upnes len na tu jednu možnosť, podstatne je naozaj len to, aby ste ty aj drobec boli v poriadku 😉
Ja som pri kazdom bola otvorena na 4-6cm niekolko dni pred porodom, ale bolesti som nemala ziadne...
Ja som bola otvorená na 1,5 cm 3 týždne a ešte aj keď prišli kontrakcie tak som bola asi 5 hodín na 1,5 cm ale nechali ma vytrápiť 12 hod a nakoniec som porodila prirodzene.. a menštruačné bolesti som mala pravidelne mesiac pre pôrodom
ja som bola otvorena na 2cm od 36tyzdna, rodila som v 39....a bolesti mozes mat uz kadejake, ved uz finisujes, babo je uz velke, hybe sa, nema miesto...
Urcite by som nevahala a dala sa monitorovat..ja som mala bolesti v jeden den a otvorena nebola..10hodin neskor kontrakcie a otvorena na 2cm..2 hodiny na to porodila..
Ja som bola otvorena na 1 cm od 29. tt, v tvojom tyzdni som uz mala odrodene 🙂 Za cely ten cas som mavala tvrdnutie brucha bezbolestne, menstruacne bolesti mi zacali cca od 34.tt a zaroven pichanie v krcku, rodila som v 37+0, ale do konca 36.tt som brala lieky na utlmenie kontrakcii. To, co opisujes, budu uz zrejme pripravne kontrakcie. Kym nie su pravidlene, tak nemusis stresovat. Pozornost by som zbystrila, az ked budu prichadzat cca kazdych 10 minut - potom sa pomaly pober do porodnice. Ked to mne zacalo ist do krizov, tak uz to bol zacinajuci porod...tak som to mala aj pri prvom dietatku.
@seahorse27 ďakujem 🙂 veru bolesti utichaju a mam len do krizov stale... Stale sa to meni. Na toto asi neexistuje vseobecna poucka...
@danana ja som bola od 32.tt otvorena na 2prsty a bolesti ako pri ms.Nasadili mi magnezko a duphaston aby som neporodila.Porod sa sice nekonal ale bolesti boli stale hlavne vecer a do rana.Boli pravidelne a bolelo to ako pri ms v podbrusku a aj v krizoch.Stale som sa macala v tepkej vode ale bolesti len sileli.Nezabralo nic a ja som si kazdy druhy vecer myslela ze uz rodim.Rano som vstala a nic.Vecer nanovo a do rana.Zrazu ale prisiel fakt TEN vecer a opat rovnake bolesti.Ja som mavla rukov a sla spat ze sak uz som si zvykla na tie falosne kontrakcie a nepovedala som ani muzovi aby som uz nebola za debila.Rano som porodila.Z toho mi vypliva ze tie falosne bolesti a bolesti v den porodu boli totalne rovnake bez rozdielu.Takze niekedy je aj tazke odhadnut ci ide ozaj o porod alebo len o falosne kontrakcie :-/
Dve sprchy za sebou a bez zmeny. A ked uz som bola rozhodnuta ze idem sa dat do nemocky aspon pozriet, tak bum ticho. Prestalo to vsetko. A teraz ked uz sa chystam spat, tak to zase zacina.... Uvidim do rana....
No,takže nedúfala som, ale mála sa predsa len otočila. Bolesti mám každý deň,ale otvorená stále na prst, takže si môžem v kľude vychutnať ranajky doma 🙂 jediná zlá správa je,že maličká je moc malá. Na to, že som v 37tt mi doky povedala len 2500g a kedže mám brucho ako slon, má veľa miesta a ešte stále sa môže popretáčať. Hlavne v tejto chvíli sa teším 🙂 a dakujem za vaše komentáre 🙂
@danana drzim palce, ta vaha je len informacna, babatko moze byt ovela vacsie.... nech Vam vsetko dobre dopadne.....

Tak ja som bola od 32tt otvorena na 2 cm a rodila som v 36+3tt. Dieta sice bolo par dni v inkubatore, ale vsetko sme zvladli, tiez sme si poplakali. Nevesaj hlavu, 1cm v 37tt je asi bezny nalez, kazala ti doktorka setrit sa? Ak mas bolesti co pripominaju menstruacne a v oblasti krizov, tak ja som to mala tak v prvej dobe porodnej. Asi by som odporucala este raz ist za doktorkou a setrit sa, lezat. Alebo jej aspon zavolaj.