Som v 28. týždni a otváram sa

klarka_15
3. okt 2015

:Zdravím som v 28 týždni a začala som sa otvárat , zatial síce iba na 2cm ale aj tak mám stoho stres .. termín mám až koncom novembra preto sa bojím aby som neporodila predčasne..strašne ma začal boliet chrbát a mám bruško ako sa hovorí "padnuté dolu" .. čo si o tom myslíte vy? je to podla vás normálne že sa už otváram 😕 ?

tjaden
3. okt 2015

jasné, že to nie je normálne...toto sa ti má stať predsa v termíne, ale ležíš na rizikovom však? Ja som sa na 2prsty otvorila v 32tt a to som tam šla len s tým, že mi tvrdne bruško a bolela ma panva. Primár ma prezrel povedal mi, že som na 2cm a vraj kedy vám odtiekla plodová voda? Malá bola veľmi nízko, primár povedal, že mi tlačí na krčok maternice, stále ho dráždi a preto mi tvrdne bruško. Obliehali ma ako by som umierala. Ležala som na rizikovom 37dní, bruško mi tvrdlo stále častejšie, kravy sestričky to pobabrali mala som len ležať a oni ma posielali do jedálne a dokonca na ultrazvuk po schodoch! Už si to ani nepamätám tuším za 1/2týždne som sa otvorila na 4prsty!! a to v deň, keď ma chceli poslať domov. Tak už som musela ostať do konca, ale už som len ležala..no len ležala.. tak keďže ma dole tlačila tak som vkuse behala na wc...Od 36tt začalo byť tvrdnutie bruška bolestivé, ale monitor kontrakcie neukázal (potom mi povedali, vraj veď na oddelení je pokazený!...tak ďakujem pekne) Nakoniec som rodila v 36tt4 d a otvorená na 5. Ale vieš čo za ten dlhý čas, čo som tam ležala sa mi na izbe vystriedalo veľmi veľa žien a boli tam aj také, ktoré tam vraj tak ako ja ležali na 1-2cm otvorené, poslali ich domov a teraz tam ležali v 41tt a dieťa nechcelo ísť na svet! ..vraj sa to stáva ak veľa berie magnézium. Takže ak sa otváraš, nemusíš rodiť predčasne. Dostávala som magnezium najprv raz ku koncu 3x denne. Pôrod bol rýchli a malá sa narodila zdravá. Stretla som tam ženu, či skôr suku v 28tt otvorenú na 1, naschvál sa prechádzala, vraj už to chce mať za sebou...takže v 29tt bola otvorená na 2. Odporúčam ležať ležať ležať!!! Tesne pred tým, než som šla na rizikové śom si doma pozerala videá o predčasne narodených deťoch v 33tt ...ak by sa mi to stalo...no potom čo som videla, som sa rozhodla, že sa ani nehnem kým dieťa nebude von.

tova
3. okt 2015

@klarka_15 jedine lezat, v nemocnici je blbost lezat pokial nehrozi nahly porod, nachytas len infekcie. Lez doma, daj zivotu pauzu , kazdy den sa rata k zdraviu dietata do 40tt. havne pij, aby si nebula dehydrovana, mozes dostat kontrakcie. ked sa narodi skor ten cas uz nevratis, tak aspon skus spravit co mozes, lezat,nohy Rovno, nabok .. odlezala som si doma od 30tt, tiez otvorena n 1-2 cm, dvojcky narodene v 38tt az vtedy som bola na 5cm, lahni pohoda, mini chladnicku k posteli, do ruky telefon, tv ovladac, pocitac, budes vediet spravy do detajlov aj vsetky serialy. na wc som chodila a raz denne po schodach dole,hore a k dr.

silvikam
3. okt 2015

Podložiť nohy postele, aby si ležala šikmo - nohy vyššie ako hlava. Treba podložiť posteľ, nie si dať pod nohy vankúš. Bude to síce zo začiatku nepríjemné, ale pomôžeš tým odľahčiť tlak na krčok. Ležať čo najviac. Brať MgB6 a ležať, nebehať. Držím palce.

seahorse27
3. okt 2015

Tiez som sa zacala otvarat v 29.tt a brucho mi tvrdlo aj 50x za den. S tokolytickou liecbou a kludovym rezimom sme to dotiahli do 37+0 😉 Drzim palce. Otvaranie v tomto tyzdni normalne nie je, treba brat minimalne magnézium (ak tvrdne brucho, aj ine lieky) a lezat, lezat, lezat s vyvysenou panvou...

elis1985
3. okt 2015
Používateľ elis1985 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od elis1985.

Určite navštív svojho lekára, poradí najlepšie

sardinka333
3. okt 2015

@klarka_15 vieš kolko zien sa otvaralo a ešte aj prenašali??? 🙂 Najprv stresy a potom zamknuté na 100 zamkov. Dobré články a odpovede na tuto temu su tu :
http://www.porodnice.cz/poradny/zkraceny-cipek-...

Mna tiež moj doki ,,strašil,, ze sa otvaram v 31tt...ale tak sam uznal ze pri 3 tehu je to skor normalne ako nenormalne. Nariadil klud, magnezium...no ale doma muž po náročnej operacii kolena - nepohyblivý koli orteze na celej nohe, 2 deti...takze klud bol taký ,,ako kedy,,.Od 36 tt. som z magneziom prestala nakolko tlmí kontrakcie a činnost maternice a ja som chcela porodiť ,,rychlo,,. 2 týždne pred porodom som už mala cervix skore 12 z 12 a otvorená na 3 - 4...verim ze aj spermie tomu pomahali ze krčok bol zrelý. Dcera sa pytala na svet spontanne v 37 plus 4...mala som take bolesti ako pri menzese, moj doktor mi praskol vodu hodinku sme kecali, ja, manžel a dokino že čo a ako dovolenky, potom som 30 minut umierala a bolo po porode.

helenanovakova
3. okt 2015

@tjaden toto aj môže byť možné, že žena chce rodiť v 28. tt.? som zhrozená. ja som ležala od 27. do 36. a doteraz ma mrzí, že som si dieťa riadne nedonosila

tova
3. okt 2015

@silvikam ahaha podlozit postel... 🙂 to hadam posledne riesenie keby bola otvorena na viac ako 5cm, alebo v 24tt na 2cm, v 30tt je bezne ze sa otvara na 1,2cm netreba nic prehnane ani lezat ani namahat sa, obycajne lezat na posteli nic netreba podkladat. a vela pit.

silvikam
3. okt 2015

@tova pisala som vlastnu skusenost. Mam odlezane dve tehotenstva.

katarina644
3. okt 2015

@klarka_15 nestresuj sa. hlavne lez a odpocivaj. podla mna. aby si to cim dlhsie este ponosila, aby si predcasne neporodila. drz sa.

tjaden
4. okt 2015

@helenanovakova no a keby len to, prišla ju pozrieť dcérka a ona mi rozprávala ako ju predčasne porodila a že je rada, že ona by do 40tt nečakala...cvok. No a nebola jediná, boli tam mamičky, ktore sa spokojne prechádzali chodili si zafajčiť a to krvácali!!!Niektoré podpísali papiere, že idú domov na vlastnú zodpovednosť...no také by som zbila. Sestra to chcela podpísať tiež ale mama jej vynadala a dobre urobila, bol to piatok a v sobotu predčasne porodila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre