Som v 34. týždni a som otvorená na dva prsty
Som v 34.tt a už druhý týždeň ležím v nemocnici kvôli tomu že sa otváram a hlavičku má bábetko veľmi nízko.
Doktori nechcú počuť o tom že chcem ísť domov vraj hocikedy môžem porodiť.
Pritom ja sa cítim dobre a aj záznamy mám kľudné bez kontrakcíí.
Neviem ako dlho to tu ešte vydržím, každý mi hovorí že to zvládnem.
Chystám sa ak sa teda nič nezmení v 36.tt podpísať reverz a čakať doma prirodzene na pôrod.
Je to správne??? Som zlá matka???
@dominikajenni ak nemas ine zdravotne problemy, iba ti odporucali setrit sa a lezat, tak lezat mozes aj doma a hlavne budes spokojnejsia,lepsie sa vyspis v svojej posteli a urcite budes kludnejsia ked bude pri tebe rodina. ak nebyvas daleko od porodnice tak nieje to taky problem ak to prijde predsa skor. tiez som bola na tom podobne aj ked uz v neskorsom tyzdni
@dominikajenni este som chcela napisat, bola som otvorena na 2 prsty asi 3 tyzdne a ked som isla rodit tak porod trval aj s cestou 2 hodiny tak z mojej skusenosti rychly porod.. asi aj teba taky caka 🙂
@dominikajenni Určite niesi zlá matka,len vydrž aspon do ukončeného 37týždna,týžden viac vydržíš,vtedy sa bábo považuje za donosene aty môžeš kludne porodiť,lekáry ta aj tak pustia po 37tt domou ,sestra to mala rovnako synček jej bol už dole zosunutý riadne dlho,ale aspon budeš mať lahký pôrod 🙂 .Mal síce trochu otlačenú hlavičku ako čelenku ale to nevadí,je uplne v poriadku
Ja tak isto ako katka1981 som išla na poradňu bola som otvorená na 2 prsty a do 4 hodín som porodila 🙂
@dominikajenni ano, chvilku vydrz a potom skus cakat doma. Uvidis co povedia lekari. Hlavne si nemysli zeby si bola zla matka! Budes uzasna! 😉 Ja som bola tiez otvorena na 2 prsty asi 2 tyzdne a potom, ked konecne prisli prve kontrakcie a hned kazdych 5 minut, myslela som si ze to budem mat rychlo za sebou. Od prvej kontrakcie po narodenie synceka ubehlo 13 hodin, vonku 30°C... 🙂 krasna spomienka aj napriek tomu trapeniu.
Určite nie,ked do 36-ho týždna mieniš vydržať v nemocnici,tak už ten 37.týžden hravo vydržíš.To už nemá cenu riskovať,podpísať reverz,ja som bola tiež tak od 28tt dovtedy v nemocnici.Potom pri druhom tehu som podpísala reverz,ale hned ako ma tma chceli nechať,v 30tt.Verila som tomu,že ked 1x nič sa nestalo,ani druhýkrát sa nestane,doma som už mala rodinu,plno problémov,mama mi zomrela,tak som riskovala,našťastie to dobre dopadlo,ale odstupom času ti poviem,mala som obrovské šťastie.Takže zostan pekne v nemocke kým do toho 37-ho tt a potom aj tak môžeš domov a možno aj budeš prenášať.Neriskuj.
@dominikajenni tiez z vlastnej skusenosti môzem potvrdit ako písu baby predo mnou, ze som mala rychly pôrod na konci 38tt, otvorená na 2 prsty, ale bola som druhorodicka a mala som tehotensku cukrovku. zostan ešte lezat v nemocnici , ak nemás dieta, teda neviem či na foto je tvoje dieta, tak doma lezat môzes, ale ak uz dieta más starsie, tak určite lezat nebudes. aspon nie 24hod
jaj, konecne niekto v mojej kozi 🙂
prepac, ze sa gtesim, ale som rada, ze sa tu niekto nasiel v aktualnom case s podobnou situaciou 🙂
ja som v nemocnici od 29.tt. teraz som 36. takze zaciname 8. tyzden v nemocnici. povodne som odmietla nastupit. potom uz radsej ano, prave, ked som bola na 2 cm, hlavicka velmi nizko, riziko predcasneho porodu.... takze velmi, velmi podobne ako ty.
ked ma prijimali, malo to byt na 4 tyzdne. teraz je uz jasne, ze tu budem do porodu. a som stastna, ze som to tu tak dlho vydrzala. aj ked, priznavam, netusim ako...vela vela pokory... tesim sa z kazdeho dna a noci, co malicka vo mne vydrzala..a som zan velmi velmi vdacna...
bol oto obrovske riziko. predtym som lezala doma takmer mesiac. ale lezat doma, pri starostiach a 3rocnej dcere je o inom...
nejdem ti radit. ja to tiez znasam velmi zle., ale mam ciel a dovod a ten stoji za to. viem, ze doma by to takto neslo. nemohla by som takto lezat...
takze to je racionalne... no a kazdy den v brusku skracuje /potencialne/ pobyt v inkubatore a dalsie pridane mozne komplikacie... take, co som ani netusila, ze existuju, ked som bola 1.x bezproblemovo tehotna...
rychlo posielam a idem si precitatr prispevky ostatne,
posielam vela sil, odhadlania a zodpovednosti za rozhodnutie. je to na nas,
beriem toto tehotenstvo ako velku skusku, vyzvu... ale o tom mozno neskor...
paula
Ahojte....ja som uz dva tyzdne otvorena na 1 prst...lezim v nemocnici, ale po dnesnom vysetreni vraj stabilizovany krcok na 2,5 cm, pondelok domov.....kludovy rezim....
ďakujem vám za vaše rady... určite som si niečo z toho vzala... budem sa teda snažiť vydržať to tu do konca 37.tt a potom to už bude v rukách toho hore... ale ešte raz ďakujem.... nabudili ste ma novou energiou 🙂
ahoj,ja som pri druhom babatku lezala trikrat v nemocnici a posledny krat az do porodu,lezala som pre vysoky tlak viem nie je to tvoj priklad ale chcem ti napisat ze aj ked mi bolo smutno za manzelom a dcerkou a bolo mi neuveritelne dlho.
tiez som chcela podpisat reverz ze doma mi bude lepsie ale ked raz doviezli mamicku co male take iste problemy ako ja a nevedeli uz pomoct babatku som sa zatala ze to vydzim aj do 42tt ale moje mimco ma nenechalo dlho cakat a narodilo sa 38+2tt.
a tym som sa poucila ze nie nadarmo ma tam ti doktori dlzali ale pre dobro mna a malej,ja ti zelam trpezlivost a neskor sily pri porode 🙂
@dominikajenni ahoj. prepac, ak som to napisla moc zhurta, ale velmi by som ta chcela podporit, tak som pisala ako o zavod, aby si vedela, ze nie si v takej situacii sama... 🙂
ja ked si predstavim, ze som v 37.tt, zda s mi to ako sen...
povodne prognozy boli sialene, prijimali ma sem a okrem rizik na vyvojove vady {to sa rozluskne az narodenim} hrozila malej podviziva, co pri vsetkej ucte k nemocnicnej strave... 😒 nebolo bohvie co.. predstav si, ja som chcela rodit prirodzene, tak ako prvu dceru. pocas tehotenstiev som sa bala vziat si polovicu paralenu, len aby miminecku nieco nebolo a teraz? zjedla som im tu polovicu provijantu. odhadla som to na 1000, slovom tisic kusov medikanettov a to este nekoncim 🤐
mne velmi pomaha, ze sa v nemocnici snazim mat rezim dna. odhliadnuc od toho, ze nas rano zbytocne skoro budia, na to sa zvyknut, ved na co nie.... citam, pocuvam spravy v radiu, trosku pisem nejake poznamky, hackujem, kreslim. a vdaka liekom trochu cez den spim. a je to absurdne, ale aj mnme aj dcere pomaha, ked sa malo vidime... doposial, cele tie kratke tri rocky sme boli stale spolu, je to riadna supa..... pre nas obe... a akosi sa to vyvrbilo, ze toto nas boli menej... keby som to nezazivala, asi to nepochopim...
no, uz vam tu vypisujem litanie.
majte sa dobre, vsetky mamicky, aj tie buduce. stoji to za to. vsetky tie milniky, dolezite ukoncene tyzdne a dnv nich....kvoli ockam, pluckam, srdiecku..... co je to dva mesiace v realnom zivote???? cas leti a nam zleti tiez a budeme mat pocit dobre odlezanej prace 😀

@dominikajenni, nie si zla matka, ale daj na lekarov. Ja som isla rodit otvorena na 2 az 2,5 prsta, o 4 hodiny som porodila. Vela spi, oddychuj, citaj si, ked sa ti babatko narodi, nebudes mat uz cas na nic. Ubehne to, navstevy prijimat zrejme mozes, ak mas pri sebe notebook a internet, tak sa to snad zvladnut da. Mozno si tam aj najdes nejaku kamosku. Neriskuj nic.