Nízko uložené bábätko v 33. týždni

nikola599
1. feb 2015

Ahoj chcela som sa spytat zacal mi 33 tyzden tehotenstva pred 2 tyzdnami som lezala v nemocnici mala som kontrakcie a otvorena na spicku prsta a mam nizko ulozene babetko v panvovom dne , uz niekolko dni ma pobolieva v podbrusku a mala ma tlaci dole lebo je nizko neviem ci skorej nebudem rodit . Ci ste predcastne porodili ? Mala som mat poradnu kazde dva tyzdne ale dali ma az o tri tyzdne . Neviem ci si mam pobalit uz tasku do porodnice alebo nie.

janulienka77
1. feb 2015

@nikola599 kludne si tasku zbal.
Ja som bola od 24tt v nemocnici kvoli tomu,ze som bola na spicku prsta otvorena,malu som mala v porodnych cestach ako ty.mala som prisny kludovy rezim este aj s nohami hore.v nemocke som si pobudla do 36 tt a mala sa narodila v 37 tt.

nikola599
autor
1. feb 2015

@janulienka77 to to je moje druhe babetko . Mam uzivat magnesium a zelezo a kludovy rezim . Nemam dobry pocit s toho ze dnes ma boli brucho dost mala sa hybe . Ja si nemozem dovolit byt v nemocnici mam doma male dieta .

suge
1. feb 2015

@nikola599 Ako človek z praxe Ti na základe toho, čo si sem napísala odporúčam mať zbalenú tašku pri každej návšteve poradne, či pohotovosti. Netreba veľký kufor s kompletnou výbavičkou pre bábätko, stačí menšia taška s vecami pre Teba - pyžamo/nočná košeľu, papuče, hygienické potreby, príbor, nabíjačka na mobil a tak. Ak v nemocnici zostaneš, ostatné veci Ti neskôr donesie partner, prípadne rodina. Ak nezostaneš, ľahkú tašku ľahko odnesieš naspäť domov. Prajem veľa šťastia 🙂.

A ešte taká krátka, všeobecne zameraná a 100% dobre mienená rada odo mňa: Do nemocnice treba chodiť len vtedy, ak ste zmierení s tým, že tam aj (nejakú, bližšie neurčenú dobu) zostanete. Ísť sa dať "len vyšetriť", to nikdy nefungovalo, najmä nie na pohotovosti 😉 .

pianina
2. feb 2015

@nikola599 Ja som bola tiez nijak v 33tt na udrziavani,lebo som mala maleho dost nizko a uz sa mi skracoval aj krcok. a tvrdlo mi brusko ale pri chodzi.Nadopovali ma magnesiom a urobili vsetky mozne vysetrenia.A potom som isla pekne domov.A teraz som v 38tt a este sa drzkame a sme na ostruzine 🙂

erka2014
2. feb 2015

@nikola599 ahoj, ja som na tom bola podobne už v 28tt...skrateny krčok, malička uložena nizko, na špicu otvorena..tyžden som bola v nemocke na magnez. infuzkach...potom sa trošku vysunula vyššie a krčok sa natiahol...doma kludovy režim - 3xdenne 2 tbl magnezko...a na každu poradnu som chodila zbalena pre seba do nemocky..ale už som ani nešla..a ako vidiš..držime 2v1- som v 40tt - stale iba na špicu a mala nie a nie von 🙂 držte sa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre