Som v 36+4tt a doktorka ma nechce pozrieť zo spodku.

daduss222
27. jan 2020

Ahojte ženy mam takú otázku je podľa vás normálne ze ma. Doktorka nechce pozrieť zo spodku vraj SA v tom nebude šprtat aby. Ma neotvorila náhodou viac alebo tak ze by sa to nemalo teraz pozerať dnes. Som bola na poradni spravila mi len sono vlastne od 34 tt mi hrozíl. Predčasny pôrod ležala som v nemocnici týždeň v 35tt som išla domov a momentálne som v 36+4tt bolesti mávam každý deň tvrdnutie brucha kríze bolesť v podbrušku pichanie vraza mi to do nôh tak všelijak sa cítim no nemám ich ešte také pravidelne tie bolesti cakám druhé bábätko ale nejak sa bojím ze to nebudem vedieť rozoznať teraz že kedy to vlastne príde som už aj nedočkava všetko má boli a najradšej by to mala už za sebou otvorená som bola v 34tt na 1 prst vraj pre. To som bola poslaná aj do nemocnici.

matttulka3
27. jan 2020

@daduss222 ahoj mala som podobný problém v 1.tehu.. Áno aj mňa Dr nechcel vyšetriť krcok aby nezaviedol nejakú infekciu alebo podobne. V 34 TT som ležala v nemocnici lebo som sa otvárala.. To isté ako ty na 1 prst. Potom sa to ustálilo a pravidelne som chodila do rizikovej poradne. Tak som mala ctg. A od 38 TT ma vyšetrovali aj dole. Čiže kontrolovali krcok. Ak máš bolesti vyloz nohy a kus si oddýchni. A na najbližšej poradni povedz Dr ako sa cítiš. Apropo.. Keď si už 36 mala by si chodiť na ctg.. A neboj budeš vedieť ked to príde. Aj ja som mala také obavy pri 2.tehu a nakoniec všetko dobre dopadlo 😉 veľa síl prajem 💪🤞

lypka
27. jan 2020

Si v peknom týždni, tak aj keby sa to už rozbehlo malo by byť všetko v poriadku, tak ťa nechce zbytočne dráždiť.

daduss222
autor
27. jan 2020

@matttulka3 ja. Som prvé porodila v 38tt čiže 2 týždne pred termínom skorej no a teraz už len netrpezlivo čakám ze co kedy už by. To chcela mať strašne za sebou a. Dnes som bola na poradni a povedala jej ze mávam bolesti každý deň len ešte niesu také pravidelne ale celý deň má zvyknú potrápiť a už je to. Fakt. Strašne :/ nieje. Mi dobre. Ani keď. Ležím vložím nohy začne mi trpnut brucho ťažko sa mi dýcha je. To proste strašne ani tak dobre ani tak.. Myslíš že tieto bolesti môžu naznačovať že čoskoro môžem ísť alebo?? Termin mam 21 feb. Ale ja si myslím ze. To bude. Skôr ako som písala Prvy pôrod som mala. O 2.tyzdne skôr a teraz keď som otvorená už od 34 tt tak si myslím ze to tiež nevydržím do termínu.. Mam už aj troska strach sledujem sa kedy. Co bojím sa ze to tak nerozoznam ach jo no..

matttulka3
27. jan 2020

@daduss222 ja som prvého dala normálne na termín.. A to som od 34 bola otvorená.. A druhého som dala 38 tt a nemala som problémy ako pri prvom.. Ten zaver je najťažší.. Véd vieš to sama.. 😉 Ale neboj sa.. Keď to má prísť tak to príde.. Hlavne sa pozitívne myslí, že to zvládneš.. A nepanikar 😉 na ctg si bola? Bolo v poriadku? Ja Dr nie som no myslím si, že ak by niečo nebolo ôk Dr by ti povedal. A ci bolesti môžu ti naznačovať že pôjdeš rodit..? Hmm.. Môžu ved telo sa pripravuje na to už dosť dlho. Neboj zvládneš to.. 💪

daduss222
autor
27. jan 2020

@matttulka3 na. Ctg som bola keď ma prijímaly do nemocnici v tom 34tt všetko mam v poriadku len akurát mi zistily streptokoka beriem na to vaginálne Tabletky macmiror.. A ohľadom týchto bolesti sa pýtam preto lebo pri prvom som mala bolesti len ten jeden deň a to už som vedela ze idem rodiť o 19tej som bola prijatá na. Čakačku a 3:14 som porodila a teraz mi to príde také. Iné. Zas bolesti mávam posledné. 2.tyzdne. A tento posledný týždeň ich mávam také. Ze každý deň a noci tiež koľko krát sa ledva postavím z posteli spodok cítim akoby. Som mala svalovicu ťažšie sa mi aj chodí aj všetko

ukulela
27. jan 2020

@daduss222 daj sa do kludu. aj ja som bola pri prvom otvorena, no nebola som hospitalizovana. tiez som bola ako hrosica, ziadna poloha nebola dobra.
ono ozaj je lepsie - ked si otvorena - uz tam !nesprtat" - naozaj uz len kvoli tej pripadnej infekcii. takze nespochybnuj doktorku.
porod spoznas. bolesti musia byt pravidelne, a budu sa zintenzivnovat. falosne kontrakcie napriklad ustupia po teplej sprche, prave by sa mali zosilnit.

deti95060810
27. jan 2020

no mne sa to stalo...keby len to mne povedali pár týždňov pred pôrodom aby keď to na mňa príde aby som išla rovno len rodiť do nemocnice...Bola som prekvapená, lebo to bolo moje prvé bábo...a tak som posledný 1,5 mesiaca pred pôrodom nebola na žiadnej poradni....Bábo sa narodilo presne na deň.

amelie2017
27. jan 2020

Vsak len lepsie, ze sa ti tam nechce sprtat. A na co? Otvorena mozes byt aj mesiac/2, nic to neznaci, ze pojdes rodit o tyzden. Ja zijem v zahranici a prvykrat mi lekar pozrel na kolko som otvorena v den terminu, aj to sa ma opytal ci chcem alebo to nechame tak. Tu sa nerobia tie kontrolu krcka ako u nas.

sara07
27. jan 2020

neviem presne od kolkého tyždna sa od spodu nerobí sono od spodu
každé tehotenstvo aj pôrod je iny doslova a to platilo pri prvom pri druhom nemusí a pri tretom detto

ivanizna
27. jan 2020

@daduss222 Ahoj, aj ja žijem v zahraničí a zospodu ma neskontrolovali ani jeden jediný raz. Čokoľvek sa deje, len skontrolujú, či bábätku bije srdiečko ako má, čo nerobia dokonca ani na bežných kontrolách, len ak sa niečo vážnejšie deje. Keď som sa pýtala, či by sa mrkli zo spodku a skontrolovali, tiež sa oháňali s tou infekciou. Pokiaľ je bábätko v poriadku, tak toto určite nerieš 🙂 Všetko zvládneš na jednotku, hlavne maj otvorenú myseľ a ber veci také aké sú, bez očakávaní a porovnávaní 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre