Som v 37. týždni a bábo nemá ani 2 kg
Ahojte mamule idem si k vám po radu som tehotna 37tt dnes mi doktor povedal že dieťatko nemá ani celé 2 kila a ze je oneskorené vyvinom až o 6 týždnov poraďte mi prosím vás mám sa poradiť s inym doktorom som z toho mimo neviem čo si mám mysliet či sú výpočti nepriame alebo či doktor hovoril pravdu
@bambulka909 áno, chod na vyšetrenie k niekomu inému, aby si počula sj iný názor
Ale to si pán doktor všimol au teraz, že dieťa zaostáva?
Ak je "oneskorene " tak teoreticky o dva týždne max. Ktovie či máš dobre vypočítaný termín pôrodu, mohla si mat neskôr ovulaciu, mohol.sa kustik ukliknut pri merani (to sono nie je zas 100% presne....).
90% zdravých deti v 37tt ma viac ako 2,5 kg. Ale je tam 5% zdravých deti ktoré majú menej a 5% ktoré majú viac ako 3,5kg. Ak je dieťa nevyzivovane dobre, treba ho dat von. Kamoške takto robili akútnu sekciu dvojičky v 36tt. Proste prestali rast. Dnes majú tri mesiace a po 5 kíl. A sú úplne okej. Radšej sa s tým lekárom poraď, pripadne chod do nejakej väčšej nemocnice na konzultáciu (neviem odkiaľ si, ale Bratislava, Martin, Trenčín....).
mne tiež tvrdil že je drobec malinký že určite začalo tehotenstvo neskôr. a houby, malý nemá po kom byť veľký, nakoniec vyrátali 3,5kg a nemal ani 3. treba si zavolať radšej do nemocnice pre istotu.
obj sa na prenatálnu diagnostiku...
Jedna vec je, na základe čoho, to lekár usúdil. Váha zo sona môže byť s rozdielom ,+- 1 kg. Lekár ale uviedol, že je oneskorené vyvinom. Tak toto pravdepodobne neusudil len na základe váhy ale aj niečoho iného...tak na toto sa spýtaj.
čo mne všetko nakecali lekári .... dokonca že dieťa bude postihnuté a slepé a narodilo sa dieťa úplne zdravé ..... alebo dieťa bude malinké a narodil sa 4 kg valibuk .... Už by som to brala jedným uchom dnu, druhým von....
@bambulka909 moj maly bol v 37 tyzdni "pozadu" 2 tyzdne a rodila som v 37+4 kedy vazil 2540 g. Takze 6 tyzdnov pozadu je prehnane...ak ma len mensiu vahu, tu po porode rychlo dobehne
mne tyzden pred porodom povedal,ze dieta bude mat sotva 2,5kg a mala nakoniec 3,7kg 🙂
Ono tie váhy vedia niekedy prekvapiť. Sa pomenia na poslednú chvíľu tak zmeniť a dietky vedia tak pribrať, že sa to človeku ani nezdá

@bambulka909 a to si akoze doteraz nevsimol???