Strach tri týždne pred pôrodom
Ahojte,čaká ma môj prvý pôrod o necelé 3 týždne a začínam mať trochu strach a zmiešané pocity. Skúste ma nejako posmeliť 🥲
@beatrice1111 ahoj 🙂
Tvoje obavy sú na mieste, nevieš, čo ťa caka- ako prvá návšteva u zubára 😉
Pred rokom som rodila tretíkrát, a bol to úplne úžasný zážitok- veľa závisí od tvojho psychického nastavenia, lebo tá bolesť tam bude, je súčasťou príchodu dieťatka na svet, bez toho to nejde. Snaž sa spolupracovať so svojím telom, pomôcť si tu bolesť zmierniť.
Ani mňa to nebolelo menej, ALE rozdiel tam bol oproti predoslym- SPRAVNA TECHNIKA DYCHANIA a opakovaná DlHA TEPLA SPRCHA (nie 5 min, ale aspoň 20-30min- poradila mi to sestrička na porodnickom oddelení).
Správne dýchanie pomáha znášať tu bolesť omnoho lepšie, viem to porovnať- ak by som takto dýchala pri prvom, rodím o rok zas 😀 Babatko sa spravne okyslicuje, aj tvoje telo, celý proces to urýchli.
Tepla sprcha uvoľnuje pôrodné cesty, tiež teda urýchli porod. Navyše, sprcha prináša úľavu od bolesti.
Epidural som si chcela nechať pichnúť aj ja, ale prvých 12 h sa pôrod neposuval, napriek prasknutej vode. Napokon sa to v priebehu necelých 2 h rozbehlo tak, že síce sestrička neverila, že mám už také silné kontrakcie, vzala ma na vyšetrovnu a Dr. konstatoval: " Mamička, rodime." A do 25 min sa Ella narodila. Nebol čas na epi. Samotný pôrod bol super- na 3 zatlačenia.
Ak chces, napis mi ss s tel.cislom, môžeme pokecať 😉
Pekný deň.
@beatrice1111 zvladnes 🙂 rodila som pred 6timi tyzdnami a ked bolo po vsetlom tak som si povedala ze uz nikdy viac🤣 bola som zasivana kade tade a bezbolestne som si sadla az minuly tyzden a uz spievam o 2hom dietati🤣🤣🤣🤣
@beatrice1111 ahoj 🙂 co porod to ina skusenost. Fakt je ze sa vacsinou riesia tie zle porody. Ved co sa ma riesit na dobrych? Preco sa bojis porodu? Babatko ste nechceli? Mala si zle tehu?
@beatrice1111 jedina rada, psychicky si to zrovnaj v hlave, ze nebojujem proti kontrakciam, kazdu maximalne prijimam,lebo je ako vlna, ktora ma nesie k mojmu vytuzenemu dietatu..s babom nadviaz uz teraz komunikaciu typu, ako to spolu dame, hovor mu, co ma robit, aj pri porode..z praktickeho hladiska nelihat, nesadat, od prvej kontrakcie sa drz vertikalne, pomaha sprcha, masaz od partnera, ale stale lono vertikalne, nie horizontalne, to strasne spomaluje porod..uvolni sa psychicky a ver SEBE, ty rodis, nie ludia okolo..TY to das, ste s babom jeden tim ale doveruj aj ludom okolo, ze ti chcu dobre...Vela stastia a zdravie vam obom prajem!
@beatrice1111 máš strach z nepoznaného to je normálne.. Ja som si pri prvom hovorila ze prídem, porodim a odídem.. Ležala som kvôli tvrdnutiu brucha vv nemocnici a v deň keď ma mali prepustiť mi povedali ze ma ešte pozrie primár.. Ze na 4cm mam si zobrať veci a ísť na porodnu sálu ze ideme rodiť.. Rozplakala som sa lebo som chcela rodiť večer 😅😅ach tie hormóny 😅😅.. Okolo 10tej som teda bola na vzdycharni kde sa má občas prišli opýtať sestričky ako často mam bolesti.. Hovorím ale ja nemám žiadne bolesti o 12tej ma prišiel pozrieť doktor lebo chceli ísť na obed.. Nález bol na 8cm a na koze mi odtiekla aj voda.. Kontrakcie prišli až potom a o necelú pol hodinku bol už malý na svete.. Druhý pôrod bol oveľa rýchlejší tiež mi začali kontrakcie až po odteceni plodovej vody tak rýchlo sup do nemocnice a hneď som išla na kožu rodiť.. Každá sme iná a každá budeme mat iný pôrod.. Ja mam fakt šťastie ze som mala oba také rýchle skoro bezbolestne a krásne.. Ale aj tie co mali dlhé, bolestivé majú ďalšie deti.. Ono keď ti dá niekto za bolesť taky miniuzlicek tak v tu chcilku aj zabudneš ze to bolelo.. Mala bude mať 4 mesiace a mne začína byť ľúto ze to obdobie tehotenstva a pôrod si už nezazijem.. Takže ti tak v dobrom závidím.. Uži si posledne dni tehotenstva a zachvilku si lásku svojho života porodis 😍😍..
Ja som sa po pravde viac bála pri druhom pôrode lebo som vedela už čo na čaká. Nakoniec som musela rodiť cisárskym a pred tým som sa bála strašne a nakoniec to bolo úplne v pohode. Jedine co som podľa cisáraku cítila bolo to ze mi je zima. Pri prvom som rodila normálne najprv mi odtiekla voda až potom prišli kontrakcie.. Jasne ze to bolelo ale vôbec nie tak ako to prezentujú vo filmoch kde ženy vrestia ako šialene. Bála som sa keď sa kontrakcie stupňovali ale stále som si vravela ze tych 10 hodín bolesti stojí zato lebo dieťa už máš na celý život. Trošku sa potrápiš ale dostaneš za odmenu do náručia malého anjelika.
@beatrice1111 ja som rodila už 3x a pri každom strach čo ako, či stihneme prísť do pôrodnice keďže bývame cca 30km od nej ale vždy sme stihli 🙂 každý pôrod iný priebeh 😉 pri prvom kontrakcie od 1 v noci, do pôrodnice sme šli o 7 ráno a syn sa narodil až o 11:40 bola aj epi ale mne nepomohla, bolesť bola stále dokonca pri konci som už necítila kontrakcie a malý ešte dnu ale nakoniec všetko dobre dopadlo a teraz má 5 r. Pri druhom mi praskla voda ráno o 6 tak sme šli hneď pre istotu a dcérka sa narodila až o 14:00, tentoraz bez epi bolesť bola ale dá sa to zvládnuť a človek aj zabudne na ňu keď ti dajú bábo hneď prisať ♥️ a tretí pôrod teraz koncom novembra, poobede odišla hlienova zátka takze som už čakala že do 24 hod to príde a tak aj bolo 😁 celý deň kontrakcie, zaspala som až o 3 v noci a pred 5 som sa zobudila na fest silné kontrakcie, zobudila muža, že už rodíme 😉 o 6 príchod do pôrodnice a 7:15 sa narodila druhá dcéra, taktiež bez epi 😉 úprimne viac ma bolelo ako ma doky šil, že vraj len také estetické stehy 😁 ale trvalo to dlhšie ako samotný pôrod 😁 ako píšem pri každom strach ale keď už to príde tak na konci je neopísateľný pocit šťastie a radosti ♥️ takže neboj v pohode to zvládneš, držím palce 😊
1. Pohodovy prirodzeny porod neboli nejak velmi silno, toho sa neboj 😊
2. Urob vsetko preto aby si mohla mat pohodovy porod - relaxuj, dychaj, prestuduj hypnoporod, cvic s epi balonikom. Nehrn sa do porodnice pri prvej kontrakcii ale cakaj doma v pohodli. V neposlednom rade si nastuduj kojenie aby aj prve dni slo vsetko hladko
Ak ta nahodou zastihne tazsi vyvolavany porod, okej, to boli viac, ale stale to bude znesitelne ak zapracujes na radach z bodu 2.
Tes sa 😊
@beatrice1111 Práve preto je dobrý prvý pôrod, lebo nevieš čo ťa čaká a keď sa spamätáš už máš bábo pri sebe❤️ Kedykoľvek by som to zažila znovu🙏🏾 ps. nie pôrod je ťažký🙈 Mamka 14m dievčatka🙋🏽♀️

Mne ani neodtiekla plodová voda ,mala som už kontrakcie od 22hod po pol noci som už bola v pôrodnici 5.32 bola láska môjho života na svete.💕
Rodila som bez epi, boli to, ale stojí to za to 🙂.pre mňa bolo najhoršie asi šitie. A celkovo asi z druhého budem mať viacej strach ,lebo viem si čoho idem 😁