Tehotenské nálady

laura222
26. jan 2019

Ahojte, som v poslednom trimestry tehu a poslednych par tyzdnov som s naladou ako na hojdacke. Jeden den super, nam plno energie, dobru naladu, napady plany.. a dalsi den pride cierny mrak, neviem co so sebou, nic ma nebavi, mam uzkosti, depresivne nalady.. a takto dokola. Mali ste to niektora takto? Prvych cca 5 mesiacov som bola uplne v pohode az na nevolnosti ale tieto nalady mi davaju zabrat. Som doma na Rizikovom a ked to tak sledujem asi tam to viac menej zacalo. Kedy sa to dostane do normalu?

danushiiik
26. jan 2019

Ja som 31tt a mam to podobne, doteraz som bola uplne "krotka" spokojna tehulka. Ale posledne 2 tyzdne sa mi nic nechce, nic ma nebavi, do prace sa musim vyslovene nutit, lezu mi na nervy pribrate kila (na vahu sa radsej uz ani nestaviam), pred tyzdnom to bolo uz + 14kg. Nemam PNku lebo som podnikatelka a vela riesim okolo firmy -odmietla som ju- ale som tiez rizikova, skracuje sa mi krcok, mam nakazane vela lezat a magnezko. UVidim co povie kontrola v pondelok, dufam ze sa vyhnem nemocke. To na nalade nepridava. Som aktivny clovek, cely zivot sportujem a toto vylihavanie doma mi nerobi dobre, aj po fyzickej stranke tym ze nemozem ani cvicit, znasobuju sa bolesti chrbta, brusko ma boli tiez...no cele zle :D ale komu sa vystazovat ked kazdy povie ze no co uz, si na zaciatku 8. mesiaca, uz len vydrzat do konca..? Uplne ti rozumiem a ver tomu, ze prichod babatka vsetko zmeni na iny kolotoc a ja sa na tie povinnosti celkom tesim. Tieto posledne tyzdne tehu ma zabijaju.

laura222
autor
26. jan 2019

@danushiiik ja som tiez bola celkom v pohode prve mesiace.. okej sem tam prilsi zle dni ale nie takto ako teraz ze sa doslova bojim v akej nakade rano vstanem 🤷‍♀️ Ten skracujuci krcok ti nezavidim hlavne ked si nemozes dovolit pn. Ja som zas na pn kvoli nizko polozenej placente a tiez mam zajaz cvicit. Som z toho uplne zufala lebo aspon cvicenie ma vzdy vedelo dostat do lepsej nalady. Teraz riesim max dlhsie prechadzky so psom aj to ked som cez tyzden sama doma nie je dva krat vyhra hlavne ked je vonku taka zima a lad ze clovek sa boji aby sa niekde nedajboze nesmykol. Niekedy ma chyti aj nechutenstvo, ze sa doslova nieco nutim jest len preto aby som jedla, potom zas zeriem jak po nebohom. Mna tiez boli dost chrbat hlavne poslednu dobu ked mi uz narastlo viac brucho, no a kedze mam nieco cez 50kg tak teda dost citim ten nepomer.. ma to taha dopredu. No ja dufam fakt ze po porode to bude lepsie a nie horsie kedze najvacsiu paniku mam z poporodnej depresie. Iste ani toto mi nepridava ze uz teraz som zdeprimovana ako prezit dalsie dva mesiace a ked by sa to este nedajboze zhorsilo ma asi slahne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre