Veľkosť bábätka a pohyby v 30. týždni
Zdravím.. Podľa ms som 29+4 (1180g) ale včera na poradni je drobec podľa sona menší o cca 8 dní... Do teraz bola váha podľa týždňov ok...mala som TP 7.5. A po včerajšku podľa sona 17.5. Mali ste niektorá? A ešte sa chcem spýtať, cítite drobcov cez deň nejako veľa? Ja cez deň cítim kde tu, až večer sa rozkopka....
Naša mala 29+0 odhad 1400 a keďže sa v ten deň aj narodila, mala 1370. Tiež mala najväčšiu disko večer. Cez deň pomenej. Nemyslím ze by sa ti to posunulo na neskor. Skôr sa prikláňam k tomu, že budú sledovať a možno aj skôr to bude. Treba sa aj na takú možnosť pripraviť ak by ďalej vahovo zaostavala. Kamoška rodila 34tt a mala bola menšia ako naša. Dr jej aj videl ze mala zaostáva ale neriešil. Mala preeklampsiu a mala preto nerastla.
To je caste ze odhadovana vaha nie je presna... zatial by som koli tomu vobec nestresovala... a aj to je caste ze babatka su aktivne vecer a v noci alebo proste vtedy ked je zena v klude. Tvoj pohyb ich ukludnuje a uspava.
Vobec sa kvoli tomu nestresuj, moja mala mat cez 4 kg a mala 3. Tam su strasne odchylky.
A teda termin porodu sa uz v takom stadiu nemeni. Neviem, co za hlupost. Zvykne sa upravovat do 12tt, kym je vyvoj u vsetkych viac menej rovnaky. Potom priberaju rozne.
Veď Dr mi povedala ze je otočený ritkou, tak ze to môže robiť aj 400g rozdiel.... Tak dúfam ze bude pekne priberať 🙏👶

Ahoj, tie merania na sonach su velmi nepresne 🙄 mne povedali ku koncu tehotenstva ze maly bude "pucko" a ked sa narodil tak mal 3180g, porodila som 5 dni pred urcenym terminom porodu - co je uplne v poriadku. A tiez kopal v brusku hlavne vecer, cez den som ho citila velmi malicko. Zato teraz vyvadza hlavne vecer 😅 tak sa priprav ze mozno bude aj tvoj drobcek nocny zivel 😂