icon

Veľkosť bábätka a pohyby v 30. týždni

23. feb 2021

Zdravím.. Podľa ms som 29+4 (1180g) ale včera na poradni je drobec podľa sona menší o cca 8 dní... Do teraz bola váha podľa týždňov ok...mala som TP 7.5. A po včerajšku podľa sona 17.5. Mali ste niektorá? A ešte sa chcem spýtať, cítite drobcov cez deň nejako veľa? Ja cez deň cítim kde tu, až večer sa rozkopka....

katka281
23. feb 2021

Ahoj, tie merania na sonach su velmi nepresne 🙄 mne povedali ku koncu tehotenstva ze maly bude "pucko" a ked sa narodil tak mal 3180g, porodila som 5 dni pred urcenym terminom porodu - co je uplne v poriadku. A tiez kopal v brusku hlavne vecer, cez den som ho citila velmi malicko. Zato teraz vyvadza hlavne vecer 😅 tak sa priprav ze mozno bude aj tvoj drobcek nocny zivel 😂

e1i
23. feb 2021

Naša mala 29+0 odhad 1400 a keďže sa v ten deň aj narodila, mala 1370. Tiež mala najväčšiu disko večer. Cez deň pomenej. Nemyslím ze by sa ti to posunulo na neskor. Skôr sa prikláňam k tomu, že budú sledovať a možno aj skôr to bude. Treba sa aj na takú možnosť pripraviť ak by ďalej vahovo zaostavala. Kamoška rodila 34tt a mala bola menšia ako naša. Dr jej aj videl ze mala zaostáva ale neriešil. Mala preeklampsiu a mala preto nerastla.

andreatytler
23. feb 2021

To je caste ze odhadovana vaha nie je presna... zatial by som koli tomu vobec nestresovala... a aj to je caste ze babatka su aktivne vecer a v noci alebo proste vtedy ked je zena v klude. Tvoj pohyb ich ukludnuje a uspava.

amelie2017
23. feb 2021

Vobec sa kvoli tomu nestresuj, moja mala mat cez 4 kg a mala 3. Tam su strasne odchylky.

amelie2017
23. feb 2021

A teda termin porodu sa uz v takom stadiu nemeni. Neviem, co za hlupost. Zvykne sa upravovat do 12tt, kym je vyvoj u vsetkych viac menej rovnaky. Potom priberaju rozne.

autor
23. feb 2021

Veď Dr mi povedala ze je otočený ritkou, tak ze to môže robiť aj 400g rozdiel.... Tak dúfam ze bude pekne priberať 🙏👶