Veľký plod

19radka96
20. nov 2018

Ahojte žienky, som 38+4 a doktor mi dnes oznámil, že “malý” je dosť veľký, hlavičku a nožičky má vraj v norme, ale bruško má príliš veľké a váži už 4kg a najhoršie, vôbec sa nepýta von. V tom strese som zabudla, čo mi k tomu povedal, len dal do papierov diagnózu fetus magnus. Nemáte s tým niektorá skúsenosti, ako prebiehal pôrod, či vás poslali na cisársky alebo či boli nejaké komplikácie? Za všetky rady ďakujem 😊

eriksonka1234
20. nov 2018

@19radka96 Uz som to tu raz pisala moja babka 150 cm vysoka vytlacila 5kg otca...doma za pomoci porodnej baby.Ak bude vsetko v poriadku,urcite to dáš,ak by boli komplikacie,urcite zvolia sekciu,hlavne je nestresovat,nakoniec to nemusi byť uplne pravdiva informacia a babo bude do 4 kg

pininka
21. nov 2018

Ja mám 178 CM a mala som cez 90kg a nenechali má rodiť normalne ako prvorodičku. Od 20tt sme vedeli že to bude veľké dieťa. Deň pred pôrodomi povedali že má 4500g, nakoniec mal 4650g.

asia83
21. nov 2018

@pininka Aj ja mám 178 cm, pred pôrodom som vážila 115 kg. Aj u mňa vedeli, že bude veľká, mala 4 200 g a nechali ma prirodzene, našťastie.

darina746
21. nov 2018

Nie si jedina, aj v okoli si vsimam, ze sa rodia deticky s vahou tak nad tie 4 kilecka. No pokial je vsetko ostatne v poriadku, tak by som sa nebala. Isto to vsetko dopadne v poriadku, neboj sa

pininka
21. nov 2018

@asia83 ja tiež neviem posúdiť či by som ho porodila alebo nie, ale ak by sa mal niekde zadusit, alebo ja komplet celá roztrhať,tak som radšej za cisarsky. Minule tej pani čo zomrela,tiež maly mal tak veľa a ona už bola tretorodicka a aj tak ho nevedela porodiť. A skončilo to strašné. Moja mama mňa rodila ako druhú a tiež som mala 4 kg a vravela že to bol oveľa ťažší pôrod ako prvý.

asia83
21. nov 2018

@pininka Tá pani, to nebolo o váhe. Ona mala ísť cisárskym, podľa mňa. Moja starká prirodzene porodila tretieho syna, mal niečo cez 5 kíl, už nebola najmladšia. Moja mama zase nevedela vytlačiť sestru, normálnej váhy bola, ťahali ju zvonom, mama roztrhaná až na stehnách, tam aj doktor potom uznal, že mala ísť cisárskym, ale mama, našťastie, prežila to. Mňa nastrihli, rodila som po polnoci a o ôsmej som už SEDELA na raňajkách, nič ma nebolelo. Som za prirodzený pôrod, ak nie je v ohrození žena či dieťa. Na to sú tam lekári, aby to vedeli.

pininka
21. nov 2018

@asia83 áno,presne tak, súhlasím. Ono vela závisí aj od skúseností lekára. Moja sestra podobne ako aj ja, nieje žiadna vychrtlina, ale zvnútra má veľmi úzku panvu a malého ledva vytlačila a mal celú zdeformovaný hlavu. Sám doktor sa jej potom ospravedlnil,že netušil že je až tak úzka. Moja spolužiačka rodila v Brne, tam o cisárskom ani počuť, pokiaľ ozaj nieje ohrozené zdravie. Ona nízka a útla, pôrod išiel perfektne až kým už nemala ísť hlavička von. Zasekla sa, na cisársky neskoro, 8 ľudí ju t riešilo, skákalo po bruchu a pod. Nakoniec porodila, mala apgar 2. To sunuplne zbytočne komplikacie.

asia83
21. nov 2018

@pininka Ach. Strašné. Cisársky na požiadanie či keď je dieťa veľké, to určite nie. Ale ak pôrod nepostupuje, určite ten cisársky je na toto vhodný. Tiež poznám staršiu prvorodicku, porodiť nevládala, nechali ju a už bolo pre dieťa pozde, nedostalo sa mu kyslíka, žije, ale viete, nemusím vám hovoriť. Ja mám veľký rešpekt pred pôrodom, hrozí tam nebezpečenstvo.

mogaa
21. nov 2018

Záleží od pôrodníka pre aký pôrod sa rozhodne...Vychádza sa aj z to toho akej si ty postavy, či dokážeš malého reálne vytlačiť alebo zvolia cisársky...V neposlednom rade záleží aj kedy začneš rodiť či o 2-3 dni alebo o 10dní...Váhový prírastok o 2-3dni nebude mať bábo taký ako o 10dní....Na urýchlenie pôrodu sa odporúčalo umývanie okien na celom dome/byte🙂🙂 Už sa nejako nemusíš šetriť, kludne dlhšia prechádzka po vonku, či prejsť sa pár krát po schodoch, teplé sprchy🙂neboj sa ono sa to rozbehne, potom to už bude rýchle🙂Hlavne sa nestresuj, ak neporodíš do 2 týždňov, tak urobia cisársky🙂

pininka
21. nov 2018

@asia83 ja súhlasím, a veruze by som si nikdy dobrovoľne nevybrala cisársky a nechápem ženy ktoré ho chcú dobrovoľne. Ja som pri prvom pôrode prišla o kopec krvi,niečo tam bolo zle,ale keďže som bola v celkovej narkoze, neviem čo. Mala som strašne bolesti a tri dni ma.nevedeli postaviť lebo som v kuse odpadávala. Ostatné už behali ako srnky a ja ako pomleta. Pri druhom a treťom už to bolo ok, lebo som mala len spinal.

lennicka
28. nov 2018

@19radka96 ja som mala velke dieta. Vedelo sa o tom, aj mi navrhli vyvolavanie kvoli velkosti, ale nesuhlasila som (nakolko som uz mala prvy vylovavany). Nakoniec sa vypytal sam, tyzden po termine, ja som rodila ako 60kilova, a mam iba 162 cm. Akurat teda som mala bolesti panvy este rok po porode. Maleho odhadovali na 4200 a mal 4180. Ale bala som sa a urcite mi to na psychickej pohide nepridavalo, aj ked porod bol krasny a prirodzeny.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre